2008 m. spalio 31 d., penktadienis

Iš Basanavičiaus pasakų: Kvailo Stasiuko pasaka

Pasaka apie Kvailą Stasiuką

Per Kalėdas vaikai nevaikščiokite išsižioję. Bus kaip Stasiukui.
Stasiukas antai ėjo išsižiojęs per Kalėdas ir per visus akropolio galus sklindantis "Jingle bells" įskrido jam į burną. O iš burnos tie "Jingle bells" kulka šovė į smegenis. Nuo tada Stasiukas valgė tik Macdonalde ir gėrė tik Cocą. Visi į jį rodė pirštais, o jis laimingas dainavo apie skambančius varpelius. Daugiau niekada gyvenime nesuvalgė nei vėdaro, nei grikainio. Grikainis toks skanus dzūkiškas blynas iš grikių. Va kaip liūdnai atsitinka kai vaikštai išsižiojęs...

2008 m. spalio 30 d., ketvirtadienis

Geriausių lietuvių poetų dešimtukas


Geriausių lietuvių poetų oficialus dešimtukas
1. Donaldas Kajokas - 21 balas
2. Paulius Širvys - 12 balų
3. Algimantas Mackus - 9 balai
4. Gintaras Patackas - 9 balai
5. Rimas Burokas - 9 balai
6. Salomėja Nėris - 7 balai
7. Henrikas Radauskas - 5 balai
8. Jonas Aistis - 5 balai
9. Antanas Miškinis - 4 balai
10. Bernardas Brazdžionis - 4 balai

Tai rimtas dalykas. Didelė grupė žmonių apie pusmetį diskutavo ir išrinko tokį dešimtuką:
http://idant.vhost.lt/

2008 m. spalio 29 d., trečiadienis

Naujakalbė arba nauji terminai Garastui į pagalbą

Tolerantai pradėjo siekti labai abejotino tikslo: pasodinti garsiausią Lietuvos trenerį Garastą į kalėjimą 2 metams. Kad žmogus pyktelėjęs liuobė tiesą apie nesitreniruojančius afroamerikiečius.
Padėsiu Garastui:
Nesitreniruojantis juodašiknis - ne ten nukreipiantis pastangas afroamerikietis
Neteisingai teisėjaujantis juodaodis teisėjas - galimai afroeuropietis galimai planuojantis patekti į muilo fabriką kaip žaliava muilo gamybai vyriškis
Pederastai, homoseksualistai, zoofilai, pedofilai - įvairios mažumos puošiančios margaspalviškumu mūsų nykų gyvenimo būdą
Moteris labai smarkiai abejojanti savo moteriškumu - feministė
Moteris gulinti su vyru bet šalta kaip ledas - potenciali feministė
Siauraakis praeivis Vilniuje - azolietuvis
Juodaodis praeivis Vilniuje - afrolietuvis
Manieringas praeivis Vilniuje - dizaineris
Benamis girtuoklis - pasirinkęs intensyvaus alkoholio vartojimo gyvenimo būdą be rimto požiūrio į nekilnojamąjį turtą.
Girtas vyras troleibuse prispaudęs jus prie durų - Nežinomos kilmės svaigalų arba medikamentų pasvaigintas galimai vyriškos lyties individas sukeliantis kol kas nežinomą pavojų Jūsų gyvybei bei nenutraukiantis savo abejotinų veiksmų po garsinio jūsų signalo apie ypač ryškų skausmo pobūdį jūsų kūne.

2008 m. spalio 28 d., antradienis

Iš Basanavičiaus pasakų: Čigonų pasaka

Čigonų pasaka

Kitą kartą bobula sakė Petriukui nesikalbėti su čigonais. Tai kur tau Petriukas bobulas paklausys. Pasikalbėjo, prisikalbėjo, net melstis kartu nuėjo. Gal ten ir ne čigonai buvo. Na ne mūsų parapijos žmonės tai tikrai. Ir išėjo Petriukas su anais iš namų...
Tataigi grįžo Petriukas atgalios tik po metų pas bobulą. Kad bobula pasidžiaugė anūku, toks suaugęs grįžo, tikras pusbernis. Ir Petriukas pasveikino bobulą. Kitoniška kalba ir dovanų ištraukė iš užančio. Kai bomba sprogo nei bobulas, nei Petriuko nebeliko.
Vaikai, nesikalbėkte su čigonais ir kitais ne iš savo parapijos.

2008 m. spalio 27 d., pirmadienis

Iš Basanavičiaus pasakų: Kopūstų pasaka

Basanavičiaus pasakos yr nekaltai užsipultos, kad žiaurios. Misliju - ne. Jos pamokančios. Reikia rašyti pasakas apie šiuos laikus, kad vaikai ukvatniai pasimokintų. Tą ir darysime.

Kopūstų pasaka

Petriukas buvo smarkus vaikis. Ir ne visada klausė savo tėtelio ar mamelės. Ir kartą įsėdo ne į tą autobusą, kurio geras numeris. O į autobusą blogu numeriu. Bet kvailas vaikis numojo ranka į tėtelio ir mamelės mokinimus. Tai autobusas blogu numeriu nuvežė vaikelį į Dzeržinskio turgų ir paleido tuteišams į rankas. Tuteišai apėjo, apėjo vaikelį ir tarė:
- Bus geras kopūstams raugti.
Ir prislėgė Petriuku kopūstus. Susiraugė Petriukas visas į tuteišų kopūstus. Kopūstai pavyko riebūs ir geri. Tad žiemą nusipirko tėtelis ir mamelė tuos kopūstus su Petriuku ir skaniai suvalgė. Žiūrėkit ar geras numeris ant autobuso, vaikai!!!!

Nostradamas ir Vanga viename - tai aš

Dar spalio 2 d. nuspėjau galimą koaliciją. Ko gero per kitus rinkimus reikės imti babkes už pranašavimus.;) ...kokiam Račui toli iki mano įžvalgų....
Įrodymai nuorodoje:
http://www.blogas.lt/troy/426083/visa-tiesa-apie-valinsko-partija-ir-konservatoriu-samoksla.html

2008 m. spalio 24 d., penktadienis

Borisas Akuninas ir kunigaikštis Vildaugas


Garsus rusų gruzinas detektyvų rašytojas ir kapinių žinovas Grigorijus Čchartišvilis(arba Borisas Akuninas) yra neįtikėtinai panašus į mūsų Senamiesčio durnelį kunigaikštį Vildaugą.
Šioje foto: Borisas Akuninas

Neatlaikė galinga Artūro plunksna...

Račas mane išbanino, nebeleidžia komentuoti. Kaip pats minėjo Paslaptingas Patarėjas jam patarė taip elgtis su visokiais dešiniukais:
Artūras Račas:
Gerbiamas troy, kaip tik šiandien gavau patarimą pagalvoti apie komentavimo politiką ir vienas iš argumentų buvo konkrečiai Jūsų komenatarai, kurie dažniausiai yra ne į temą, o apie asmenį, kaip ir šį kartą.
Todėl perspėju Jus, kad nuo kito panašaus komentaro šiame bloge Jums komentavimo teisė bus panaikinta. Yra daug kitų vietų, kur galite save šitokiui būdu išreikšti.
Beje, tas pats galios ir kitiems šio blogo lankytojams. Tikiuosi Jūsų supratimo.

Neatlaikė galinga Artūro plunksna pašaliečio troy pastabų. Ech...
Bet nemanau kad palengvės Račui pilti vandenį ant kremliukų malūnėlio. Vietoj manęs kiti stos į kovą . Vėl Artūrui bus kam siūlyti į snukį ir kitaip kovoti su kitaminčiais. Sėkmės kovoje, Artūrai, mes nugalėsime...

2008 m. spalio 22 d., trečiadienis

Mano myliausias II rinkimų turo kandidatas(Tvarka ir Teisingumas, aišku)


Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai

Stanislovas TOMASApygarda: Marių (Nr.21)Iškėlė: Partija Tvarka ir teisingumasApygarda: DaugiamandatėIškėlė: Partija Tvarka ir teisingumasnumeris sąraše: 40
Anketa
Biografija
Turto ir pajamų deklaracijos
Interesų deklaracija
Gimė 1983 m. balandžio 14 d. Mokykloje iš karto buvo perkeltas iš šeštos klasės į aštuntą. Įstojo į Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių institutą. Po antro kurso išvyko studijuoti į užsienį. Studijavo Briuselio laisvajame universitete, Šv. Louis universitete, Europos teisės teorijos akademijoje, Flandrijos Liuveno katalikiškame universitete, Namiuro jėzuitų universitete, Valonijos Liuveno katalikiškame universitete, Latvijos universitete. Briuselio katalikiškame universitete įgijo mokslo tyrimų teisės magistro laipsnį. Įstojo į Paryžiaus Sorbonos universiteto teisės doktorantūrą. Rengdamas daktaro disertaciją sukūrė apie 850 naujų apibrėžimų ir sąvokų. Dirbo pagal Paryžiaus postmodernizmo, Amerikos realizmo ir kritinių teisės studijų tradiciją. Nuo 2003 m. iki 2007 m. dirbo Europos Parlamente. Iš pradžių dirbo padėjėju, paskui – patarėju pramonės, energetikos ir tarptautinės prekybos klausimais. Moka prancūzų, anglų, rusų, lenkų, olandų, latvių, ispanų ir vokiečių kalbas. Nevedęs, vaikų neturi.
Stanislovo Tomo straipsniai(perskaitykite, kaifas nematytas)

Blogų klasifikacija

Kentėjau, tikėjau bus geriau, galų gale žmonės tai galvojanti rūšis. Veltui. Gal kažkur tarp maorių ir banginių medžiotojų tokių yra, bet ne čia - bloguose.
Jau galiu kiek klasifikuoti blogų dalyvius:
1 grupė. Bene gudriausi. Bet užsiimima pačiu beprasmiškiausiu dalyku žemėje - reklama. Tokio beprasmio užsiėmimo atstovai automatiškai man kelia nusistebėjimus bei apgailestavimus dėl jų egzistencijos.
2 grupė. Eiliuotojininkai. Tikiu - žmogus gali parašyti gerą eilėraštį arba du per gyvenimą. Bet kasdien ir dar su baisiomis klaidomis - tai blogiau dar už marketingistus.
3 grupė ir didžiausia - paaugliai idiotai. Iki 18 metų reikia uždrausti pardavinėti ne tik alkoholį bet ir rašybos priemones. Toks klaikus nevaldomas jų egocentrizmas kenkia mano tikėjimui į šviesią ateitį.
4 grupė. Užsieniečiai. Mokosi užsienyje arba moka penkis žodžius angliškai ir tada jau nebesugeba be jų verstis kasdien.
5 grupė. Patys kvailiausi. Blogų skaitytojai. Kurie tik rašo blogus, bet neskaito kitų blogų yra gudresni už rašančius ir bandančius dar paskaityti kitų blogus. Jei bent dvi valandas skaitai blogus - garantuotas veltšmercas ir vidurių sugedimas.

Šalta, šalta, tuoj bus balta - apie pirtį, lietuvišką



Kadangi namie dar šalta, tai susirūpinau nebe Raču, o pirtimi. Pasirodo tai ką mes vadiname rusiška pirtimi yra rusų pavogta iš mūsų. Labai geras blogas apie pirtis. Ten pavyzdžiui išmokau ir suvokiau kam prisidengti galvą garinėje. Anksčiau nežinojau...

2008 m. spalio 21 d., antradienis

Kaip gerai kad medžiai numetė lapus...


Kaip gerai kad medžiai numetė lapus. Dabar galiu gerai apžiūrėti miškus ir rasti patogią tvirtą šaką pasikarti. Nes kas gi lieka man vargšui, kai pats Račas rūsčiai pamojavo piršteliu ir pasakė, kad mane išbanins iš savo blogo. O nuotraukoje rodos toks nepiktas....



http://racas.lt/batu-prospektas#comment-2182

2008 m. spalio 20 d., pirmadienis

Užvakar mano tėvui sukako 77, ta proga apie alyvas...

Mano tėvas prasprogus pirmiems alyvų žiedams iškilmingai išsitraukdavo švilpuką ir puoduką. Abu išsišiepę laukdavome pramogos. Galingas kaip Kilimandžaras alyvų krūmas po langais savo chuliganiška violetine spalva ir svaigiu kvapu suviliodavo kas vakarą kokį pusšimtį žmonių. Po vakarienės tėvas atidžiai prapūsdavo švilpuką, kad garsas būtų aidus ir skaidrus, pastatydavo balkone trilitrinį vandens, ne per daug šalto. Buvome humanistai. Tėvas atnešdavo į balkoną dvi taburetes - sau ir man. Ir laukdavome spoksodami žemyn pro balkono turėklus iš ketvirto aukšto.
Maždaug kas antras praeivis kėsindavosi į alyvinio Kilimandžaro šakeles. Pirmiausia tėvas tik sušvilpdavo. Dažnas susinepatoginęs ir nulėkdavo šonan. Drąsesni, nepabūgę įspėjamo švilpuko, gaudavo dozę - standartinį puoduką vandens ant galvos. Vanduo krisdavo gana ilgai ir dar buvo galima kiek pakoreguoti jo skriejimo kryptį. Reakcijos būdavo ir tylios, ir su keiksmais, ir tuoj ateisiu duosiu tau į snukį. Tėvas ramiai atsakydavo - ateik. Bet nei vienas neužlipdavo. Gyvenome aukštai, ketvirtame aukšte be lifto, o gal švilpukas suteikdavo mūsų chuliganizmui kažkokį oficialumą. Nelaužomas alyvų krūmas tad ilgai klestėjo, kol pirmo aukšto kaimynas nukirto. Mat užgožė jo langus.
Dabar senajame bute nėra ką laistyti vandeniu ir nėra kam švilpti. Didžiuliai alyvų krūmai auga po kitais balkonais.

Protas ir veidas

Keli faktai. Apmąstymai vėliau.
1.Toks praeinantis pažįstamas iš už nugaros surėkė: labas didelis žmogau. Iš priekio manęs niekas neatpažino. Reiškia mano išskirtinė iš minios sąvybė - tik dideli gabaritai.
2.Tokia moteris , kurios nemačiau 4 metus: metai tau nepridėjo grožio. Ir intelektualumo, nors užmušk, veide nesimato.
Apmąstymas šių dviejų faktų. Tai visas šitas inetinis bendravimas, visos atseit įžvalgios mintys - jos niekaip neatsispindi mano veide.Tai arba mintys iš tikro neintelektualios arba kūnas su veidu gyvena visiškai nepriklausomą gyvenimą nuo mano smegenų. Tad kur kaupiasi tas prakeiktas proto įdirbis, kad jo nematyti. Antras variantas - inetinis bendravimas proto neprideda, tik atima.

2008 m. spalio 17 d., penktadienis

Geriausias mėnesio tekstas, nors ir iš FHM

Apie Pauliaus sulaikymą;))))))))
http://www.fhm.lt/siandien/fhm-akimis/?topic_id=184

Žurnalistas ir intelektualas Račas man pasiūlė į snukį

Dėmesys ir katei malonus. Intelektualui Račui nepatiko mano nuomonė apie jį kaip apie labai profesionalų įtakos agentą. Dar kartą tvirtinu, kad taip ir yra. Kryptingas nuomonės formavimas prieš pirmą rinkimų etapą - prieš konservatorius ir už Tvarką ir Teisingumą. Dabar kryptingas Valinsko partijos puolimas prieš antrą rinkimų turą bei Dešinės daugumos formavimą.
Dar maloniai painfomuosiu Račą, kad sveriu 120 kg ir žaidžiu regbį kartais, netgi su anglais bei nemanau atsisakyti savo nuomonės nuo bet kokių priešingos pusės vulgarių grasinimų.
Be to primenu Račui, kad Propaganda rašoma su a, ne su o (propoganda - kaip mėgsta intelektualas ir žurnalistas).
Žemiau minėto Račo teksto kopija:
Artūras Račas rašė... Mielas Gyvenimo stebėtojau, jei būtum vyras, susitikęs už tokias rašliavas duočiau į snukį...Bet kadangi toks nesi ir triznioji anonimiškai, negaliu to padaryti...Ir kaip tokius kaip tu Lietuvos žemelė nešioja... Visą tautos genofondą gadina. Dėl to paskui ir atsitinka taip, kaip atsitiko 40-aisiais...O Vilniai taip pat norėčiau pasakyti: kitą kartą kai rašysi, pasvarstyk. Nes dabar atrodo, kad labai pasiilgai jaunų gerbėjų dėmesio.Sekmadienis, 2008, Spalio 5 14.35

2008 m. spalio 16 d., ketvirtadienis

Kaip baigiasi imperijos

Ankstesniai laikais imperijos baigdavosi teisingai. Su krauju ir žudymais. Nes sunaikinti imperiją - svarbus įvykis. Paskutinį Romos imperatorių nužudė Bizantijos siųsti žudikai. Paskutinį Bizantijos imperatorių nudobė Osmanų imperijos janyčarai. Jautėme įvykio svarbą.
Bet XX amžiuje prasidėjo liūdni dalykai - imperijų nykimas liko nebesvarbus. Imperatoriai nebebuvo žudomi. Paskutinis sultonas Mehmetas VI mirė savo mirtimi San Reme, paskutinis Austro - Vengrijos imperatorius Karlas - Madeiroje. Gorbačiovas gavęs Nobelio premiją iki šiol ramiai malasi po pasaulį.
Istorija iš tikrųjų baigėsi? Imperijų irimas XX amžiuje jau niekam nerūpėjo?

2008 m. spalio 14 d., antradienis

Didžioji Politika: ruoštis karui



Šiandien mes paskendę smulkioje politikoje, tai yra laukiame ką paskirs valdyti Lietuvą Valinskas.

Bet yra ir didžioji politika. Čia mes pragaištingai miegame ir niekuo nesidomime. Mūsų civilizacija nesiruošia karui ir tai yra pavojinga.

Kad vėl tapti pasiruošusiais karui reikia:

1. Kariauti propagandinį karą prieš visas Islamo agresyvumo paraiškas.

2. Sustabdyti visuomenės feminizaciją, kuri griauna ir taip menkas karingumo apraiškas.

3. Suvokti, kad tik karo sąlygomis žmogus patyria tikro gyvenimo suvokimą, tai yra supranta kodėl gyvena, už ką atsako, kokį realų darbą gali padaryti ir t.t.

4. Grožio ir kitas feministines industrijas apdėti papildomais akcizais . Nuimti akcizus alkoholiui ir benzinui. Tokiu būdu propaguoti agresyvaus ir daug keliaujančio/kryžiuočio/ vyro įvaizdį priešingai dabartiniam homoseksualiam įvaizdžiui. Visus kvepalus ir madingas sukneles išsiųsti į Rytus, kad tokiu būdu sugriauti juos iš vidaus.

5, Uždrausti elgtis politkorektiškai. Nes tai tiesiausias kelias į civilizacijos pražūtį. Labai politkorektiškus siųsti persiauklėti prie Gazos sektoriaus.

2008 m. spalio 10 d., penktadienis

Islandija kaip bankrotas

Islandija nacionalizavo paskutinį savo privatų banką. Islandijos prezidentas su širdies smūgiu -ligoninėje. Rusija svarsto apie milžiniško kredito davimą Islandijai.
Pažinojau du islandus - jie buvo labai laimingi savo turtingoje šalyje ir sakė nėr geresnės vietos, tik kad būtų daugiau žmonių. Manau dabar padaugės - atvažiuos rusai apgyvendinti. Negi duos Putinas babkes už nieką...
O jei rimtai - skandinaviškas kapitalizmo modelis (Islandija buvo tipiška) baigia savo dienas?

Dante Inferno; neverskite, net nebandykite...


Dar Chorche Luisas Borchesas perspėjo rašančius, skaitančius ir verčiančius knygas - knyga yra slėpiningas dalykas. Joje gali rasti anapusinius, požeminius ir kitokius gaivalus. Ypač jei ta knyga sena ir talentinga. Štai Sigitas Geda praėjo visus pragaro ratus vedinas Dante ir vietoj Churgino (ačiū Dievui, bo tas tikrai verta Devintojo Rato) paleido į knygynus . Ir gavo du metus kalėjimo. Reikėjo atidžiau paskaityti Borcheso perspėjimus.

Įdomu kaip kitose tautose susiklosto Pragaro vertėjų gyvenimai. Irgi siekia bent pirmuosius ratus?

2008 m. spalio 9 d., ketvirtadienis

Iš Moterų enciklopedijos - apie kvapus

Kvapai bei kvepalai - tai tokie daiktai, be kurių moterų ūkis ir visa egzistencija būtų beprasmė.
Kvapų naudojimas. Kvapai naudojami tyrinėjant aplinką ir vyrus. Pvz. "Agdamo" ar kito pigaus vyno kvapas leidžia išbraukti asmenį iš medžiojamųjų sąrašo iškart ir visiems laikams. Pačiai moteriškei medžiojant patinėlius reikia apsigaubti tokiu kvepalų tinklu, kad patinėlio nosis praeinant užsiriestų ir blokuotų smegenų galvojimo centrus bei liktų veikti tik suaktyvėję instinktų centrai. Be to moteris turėdama apžieduotą vyrą, kuris atneša daug pinigų, gali apie tai pranešti labai brangių kvepalų debesėliu aplink save. Aplinkinės moterys tada krenta nuo kojų ir graužia sau nagus.
Teisinga moteris nosimi gali visada prižiūrėti savo patinėlį, net jei jis apžieduotas. (Net ir apžieduoti patinėliai taikosi nukrypti nuo teisingo kelio. Juos reikia kasdien saugoti, saugoti ir saugoti). Apuostymo būdu kas vakarą patikrinus galima nustatyti jo atliktus dienos maršrutus. Jei buvo užuostas nukrypimas nuo maršruto Darbas - Namai reikia kelti sceną Tumanęsnebemyliparazitastutoks.
Kvapų neužuodimas. Jei moteriai yra tokia nelaimė, kaip neveikianti nosis - nereikia panikuoti. Galima išeiti į feministes ir tada kolioti visą pasaulio tvarką ir ypač vyrus.

2008 m. spalio 8 d., trečiadienis

Ekleziastas apie finansų krizę

Visokie Mąstytojai ir Mastytojai žada tokius pasikeitimus, kaipo mūsų vargšas ir nelaimingas Vakarų pasaulėlis žlugs nuo šios laikinos finansinės krizės, Amerika subyrės ir suklestės Kinija arba Rusija . Mano galva visokie stebuklingi pasikeitimai yra tik šėtoniškos pinklės. Pasikeitimų nėra, jų negali būti ir jie nepageidautini šiame tiksliai organizuotame pasaulyje. Bent vienos šalelės ryškus pasikeitimas sugadintų sistemą ir ji klaikiai džeržgėdama sustotų. Viskas tada griūtų. Tad dar kartą pabrėžiu mintį: Pasikeitimų nėra, jų negali būti ir jie nepageidautini šiame tiksliai organizuotame pasaulyje.

Prieš rinkimus. Monarchija is ze best.

Lietuvoje monarchija yra gyvybiškai būtina. Bent tą matome dabar kai artėja rinkimai ir žmonės neturi iš k0 rinktis.
Prielaidos:
1. Žmonių bukumas. Laikinai nebėra populistinių gelbėtojų, bet tuoj vėl atsiras koks Pilypas iš kanapių ir pažadės visiems laimę now. Apsaugoti liumpeniškąjį sluoksnį nuo savęs geriausiai tinka monarchijos institutas.
2. Partijų cirkas irgi save išsėmė. Dabartinis politinis vakuumas nebeatlaikys eilinės krizės. Nebeturi jokio pasitikėjimo sustingusi dabartinė partinė sistema. Geriausias pavyzdys kaip politinių žaidimų dėka aukštyn buvo iškeltas mekenantis Muntianas. Tipiškas nulis.
3. Žavėjimamsis monarchija akumuliuos liumpenų energiją , kurią jie netyčia gali panaudoti valstybės destrukcijai.
4. Valstybės mažas dydis reikalauja papildomų saugiklių, kurių vienas gali būti geri dinastiniai ryšiai su garsia monarchų dinastija. Kadangi beveik visi Europos monarchai turi gediminaičių kraujo - tai rinktis mums. Kukliai siūlyčiau pagalvoti apie Hario Windsoro kandidatūrą.
5. Estetinis elementas. Monarchija tiesiog gražu. Įsivaizduokite kiekvieną sekmadienį 12 valandą karalius Haris iššauna simbolinį šūvį XVII a. patrankėle Maskvos pusėn. Gražu...

2008 m. spalio 7 d., antradienis

Michael Jackson mirė


Taip, tik ne tas nubalęs dainuojantis - šokantis negriukas, o Beerhunter. Alaus medžiotojas. Dar 2007 metais. Dabar tik radau žinią apie tai. Kažkada teko su juo važinėti po Lietuvą, buvo jis iš Kauno žydų. Ieškojo Lietuvoje samanės, gero alaus ir savo šaknų. Dar prieš 10 metų jau buvo labai suvargęs. Gero viskio ir gero alaus ieškojimas po pasaulį visgi sunkus darbas. Mirė 64 metų- nuo Parkinsono ligos.

Įdomu ar tai susiję su pastoviu alkoholio tyrinėjimu?

2008 m. spalio 6 d., pirmadienis

Niekšas Astrauskas


Istoriks Antans Astrauskas parašė svaigiųjų gėrimų istoriją Lietuvoje. Jėzusmarija kaip susvyravo mano nacionalinis orumas. Nei degtienė, nei midus, nei alus nėra atrastas Lietuvoje. Anksčiau gerdavau su tvirtu nacionaliniu pagrindu aukščiau paminėtus kaip tautinius gėrimus, o dabar gersiu kaip kosmopolitas, kaip paprastas lenkas ar rusas.

Reiktų patyrinėti autoriaus kilmę, gal jis koks Ostrovskis visgi...

Tas serbas Pavičius...


Neįmanoma skaityti Pavičiaus knygų. Nežabota jo fantazija permeta kas puslapį ant menčių ir nuneša net už Naujosios Vilnios ir Stambulo. Bet skandalas - Pavičiaus Chazarų Žodynas vis dar neišleistas lietuviškai. Bus gėda kai gaus Nobelio premiją, o mes dar nebūsime išsivertę...

Būsimi numanomi Pavičiaus siužetai(mano kukli versija) :

1.Apie žvakes. Yra tokios žvakės, kurios taip greitai uždega pinigus, kad net vikriausias Venecijos žydas nespėja nė akimi mirktelėti kai sudega visi jo dėdės pinigai. Vaikinas dovanoja tokią žvakę savo priešams kaip taikos ženklą. Taip prasideda gvelfų ir gibelinų karas.

2.Apie prieglaudą. Moteris perskaito praeito amžiaus knygoje, kad Florencijoje yra prieglauda, kur pamesti vaikai išauginami dorais Florencijos piliečiais. Kai jau ji ruošiasi eiti ir pažiūrėti kaip gražiai išaugins jos vaiką Florencija ji pati pavirsta baltu balandžiu ir jos vaikas patenka į Edirnės vergų turgų.

3.Apie masažuotoją. Tokia garsi masažuotoja sapnuoja kasnakt stipriausią jos dieną liestą vyrą. Ji norėtų nesapnuoti jų, bet tada per savaitę prarastų savo dar neišgyventus gyvenimo metus. Jos liesti stiprieji vyrai greitai praranda savo jėgas. Bet jie galvoja, kad taip reikia senti.

4.Apie vyndarį. Vienas toks vyndarys Čilėje daro vyną iš Pinot Noir vynuogių. Dar nekaltos moterys paragavę to vyno niekada gyvenime nebepaliečiamos vyro. Kai jos viską suvokia jų susirenka keli šimtai ir jos užmėto vyndarį akmenimis it musulmonės.

5. Apie stiklą. Jei šeštadienį šešto mėnesio šešioliktą dieną šeštas šeimoje ir klasės žurnale nusiperka žalią stiklą ant Tauro kalno tai pamato du šimtus žalios atspalvių. Iki pat dienų pabaigos neranda kam nupasakoti visų žalumo atspalvių. Kai suranda tai būna toks suvargęs, kad baigiasi dienos.
Rašyti komentarą - Siųsti draugui

2008 m. spalio 3 d., penktadienis

Antrasis ančių tvenkinys Palangos parke

Palangos parke yra tvenkinys, kuriame nuo vaikystės ir iki skausmo kievienam žinomos plaukioja antys irgi gulbės. Visi ten numetė savo batono gabalėlį. Ir laimingi nuėjote. Sustokite, pasirodo buvo ir yra antrasis tvenkinys. Kiek tolėliau, už Žemaičių kalnelio. Tame tvenkinyje antys tave pasitinka džiaugsmingai, nepriėjus ir 200 metrų. Retas ten užsuka. Tau tereikia sušmėžuoti beveik dar prie jūros, bet take link antro tvenkinio ir tavęs nekantriai laukia. Pirmą kartą radęs tas antro tvenkinio antis neturėjau batono.
Antrą kartą nuėjau specialiai su dviem milžiniškais batonais. Taip gražu kai tavęs laukia išlendant iš miško.

Vyro laimė


Vyro laimė...
Vyro laimė it oranžinis dviratis - pasirodo trumpam ir dingsta. Bet kuriame amžiaus tarpsnyje vyro gyvenimas yra klaikiai nelaimingas.

10-15 metų. Mergos žymiai didesnės ir gali primušti berniukus.

16-25 metai. Kankina spuogai ir hormonų audros. Taip nežmoniškai norisi sekso, bet tos merginos juokiasi iš tavo spuogų ir atsikišusių ausų. Parsiverti į lovą merginą tik šio laikotarpio pabaigoje ir tai visiškai girtą bei be nuovokos.

25-35 metai. Tavo išrinktoji ir ant kaklo užkartoji reikalauja daug pinigų, buto, mašinos, karjeros. Dirbi kaip jautis ir išgirsti, kad ji tau padovanojo savo jaunystę ir grožį, bet mainais tik gavo grubų gyvulį ir nevėkšlą.

35-45 metai. Laikas atsipūsti, bet gražios merginos jau pasiekiamos tik už pinigus.

45 -55 metai. Iš kažkur užauga vaikai ir reikalauja tavęs išsikelti iš buto , nes ir jiems reik gyventi. O snarglys sūnus naktimis tvarko jauną gražią žmoną, kad sienos dreba. O tau tik lieka klausytis ir stebėti marčią vonioje nuogą pro rakto skylutę.

55 ir daugiau. Laikas ruoštis mirti, nes visus tik erzini savo kvailais patarimais. Štai tas liūdnas vyro gyvenimas . Nei vienos laimingos gyvenimo atkarpos. ...it oranžinis dviratis

2008 m. spalio 2 d., ketvirtadienis

Kaip pragyventi 109 metus? Būti karikatūristu



Он опубликовал несколько альбомов-сборников: "Лицо врага" (1931), "Карикатура на службе обороны СССР" (1931), "Фашизм - враг народов" (1937), "Поджигатели войны" (1938), "Фашистские интервенты в Испании" (1938), "Мистер Доллар" (1948), "За прочный мир, против поджигателей войны" (1950), и другие. Перу Бориса Ефимова принадлежит несколько книг, в том числе "40 лет. Записки художника-сатирика", "Рассказы о художниках-сатириках", "Мне хочется рассказать", "Основы понимания карикатуры", "Ровесник века", "Десять десятилетий".

Tai apie 109 mirusį šiandien karikatūristą Borisą Jefimovą(Fridliandą), lyg ir vieną iš Kukryniksų bei pigiausios sovietinės propagandos kūrėjų. Vien ko verti jo karikatūrų knygų pavadinimai - vien priešai, karo kurstytojai ir doleriai. Bet tarnauti kruvino režimo propagandai - gerai. Gali sulaukti 109 metų...

Darvino premijos: žmonija gerės

http://www.darwinawards.com/

Žmonija nepražus, kol atskiri jos nevykę nariai sąžiningai gerins genetinį fondą sunaikindami save kaip netinkamą tęsti savo genų liniją.
Šiųmetis Darvino premijų laureatas 68 metų italas bėgo prieš traukinį, kad tas neužvažiuotų ant jo Porsche, stovinčio pervažoje. Iš 68 metų autosavininko nieko neliko. Net ir palikuonių. Šaunuolis - tokių pat nepridaugino.
Nors gal ir Lietuvoje galima rasti vyriškių kurie savo automobilį(ypačPorsche) pridengtų krūtine nuo traukinio, tik jie dar nerado savo pervažos...

2008 m. spalio 1 d., trečiadienis

Dar viena...

PURPURINIS VAKARAS, Dalia Saukaitytė
Purpurinis vakaras varva,
Lyg aplietas aviečių sultimis.
Ant akmens šiąnakt dėsime galvas,
Po žvaigždėm šiąnakt gulsimės. (2x2 k.)
Na tai kas, kad benamiai, bedaliai,
Na tai kas, kad šunų apskalyti!
Akyse šoka pušys, žalios,
Ir šalna dar žolės nepalietė.
O paskui bus kaip būti privalo
- Kažkam žirgas - kažkam tik kamanos...
Paskutinę taurę - lig galo,
Iki dugno - ir veidu į samanas...

Internauto vakaras
Purpurinis vakaras varva
Lyg aplietas aviečių sultimis
Ant klavos šiąnakt dėsime galvas
Po monitorium vėl atsigulsime(2x2k.)
Na tai kas kad troleibuso bijome
Ar nuo gryno oro bloga ūmai
Akyse šoka raidės ir baitai
Ir srovė teka vielomis greitai
O paskui bus kaip būt privalo
Greitoji išveš, kitam kompą atims
Paskutinį failą- lig galo
Iki dugno - ir veidu ant klavos...

Perdirbtos ir tinkamos dainavimui prie stalo dainos - 1

KAI SIRPSTA VYŠNIOS SUVALKIJOJ /M.Martinaitis/
Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj,
Raudonos, kad pravirkt gali,
- Rasa ten laša nuo lelijų
- Lyg dalgio ašmenys - gaili.
Ir pjauna širdį tarsi dobilą
Lig gyvuonies, lig pašaknų,
O vakarais kažko taip tolima,
Kažko nėra, kažko nėra - lyg artimų.
Kokia tyla gyvybėn smelkias
Kasdienio židinio ugnim!
Tokia daina, kad užsimerkia
Dainuodami - lyg mirdami!
Lig pašaknų ten pjauna širdį,
Ten teka vandenys liūdnai,
Ir dulkės vieškelių dar šiltos
- Tarsi sodybų pelenai.

Mano kuklus patobulinimas, kad labiau prie stalo tiktų:
Kaip laša gėrimas Dzūkijoj
Stiprus, kad užsikosėti gali
Diedai ten griūna tarp lelijų
Ir rieda ašara gaili
Ir pjauna širdį tarsi dobilą
Tas noras ligi pašaknų
Ir vakarais ateina tolimas
Kaimynas noras jo toks pat
Kasdien gyvybė prašo
Įpilti gėrimo to nuostabaus
Ir smingam dzūkiškon
Nirvanon – lyg mirdami
Ir pragertų sodybų pelenai
Pabeldžia dar galvon
Bet mes pargriūvę tarp lelijų
Mums tas jau ne galvon