2008 m. lapkričio 29 d., šeštadienis

Braliukai, kur mūsų Tobagas ir Gambija?

Jokūbas įkūrė Kuršo hercogystės prekybos laivyną su pagrindiniais uostais Ventspilyje ir Liepojoje. 1651 m. hercogystė savo nuosavybėn įsigijo pirmą koloniją – Andrejaus salą Gambijoje ir įkūrė ten Jekabo fortą. 1652 m. buvo įkurta antroji Kuršo kolonija – Naujasis Kuršas (Tobago sala Vestindijoje.(Iš Wikipedia.lt)
Tai kur mūsų Tobagas šiandien? Kuršas taigi tuo laiku priklausė LDK?

2008 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienis

Drakono ordinas ir Drakulos


Du faktai. Iš Rimvydo Petrausko str. apie LDK dvaro tęstinumą:

1. LDK Aleksandro dvare tarnavo transilvanietis Jostas Drakula. Ir tą patį Jostą Drakulą siunčia užsienyn skelbti naujo riterių ordino kūrimą skirtą kovai su netikėliais(maskvėnais ir pagonimis).

2. Dar Vytautas buvo priimtas į Drakono ordiną. Vladas II gauna prievardį DRakula būtent nuo to ordino pavadinimo. Plačiau:


Hipotezės:

Drakulos ir LDK vadovai labai susiję per tuos pačius (kai kurie ir slapti) ordinus. Viskas kovai prieš netikėlius(arba turkus jei tiksliai). Daug ko nežinome iš tų laikų, bet Drakulos kraugeriškumas tėra mitas sukurtas turkų ir nekritiškai atkartotas anglo. Dabar tai jau pinigų šaltinis Rumunijai ir tai sunku užginčyti. Bet Drakula tebuvo doras krikščionis ir geras riteris, bei LDK sąjungininkas. Gal mums reikėtų atplauti LDK sąjungininko mundurą?

2008 m. lapkričio 25 d., antradienis

Vėl latviai mus aplenkė...

Vėl latviai mus aplenkė. Iš pradžių Rigas Sargi, dabar 1000 mečio multikas. Bet mes turime Valdovų Rūmus...
Žiūrėkite pas Ukrainietį:
http://ukrainietis.livejournal.com/9876.html

2008 m. lapkričio 24 d., pirmadienis

Ribos

Žmogžudžio žmogaus teisės baigiasi ties aukos teise gyventi.
Visų kitų žmogaus teisės irgi baigiasi ties mano žmogaus teisėmis.

2008 m. lapkričio 22 d., šeštadienis

Nieko švento. Viską jau padarė rusai...

"Anykščių Vynas" rašo apie savo istoriją:
Karazijos vyną noriai pirkdavo visoje Aukštaitijoje ir net Klaipėdoje. Jei kokiame miestelyje vyno nepirkdavo, B. Karazija naudoja vieną gudrybę. Nusamdydavo keletą jaunų vyrų, kurie užeidavo į parduotuves, į užeigas ir prašydavo Karazijos vyno. Išgirdę, kad tokio gėrimo nėra, jie baisiai stebėdavosi ir nieko nepirkę išeidavo. Sako, tai gan neblogai suveikdavę.
Apie Šustovo konjaką:
А для продвижения своей продукции Шустовы пользовались проверенной тактикой — засланные агенты заказывали напитки в ресторане и очень гневались, если там не оказывалось шустовского коньяка. В газетах печатались стихи, анекдоты и загадки, за хорошее вознаграждение модные театральные актеры вплетали в роли названия именно этих напитков.
Taigi ir šioje marketingo idėjų kovoje kopijavome nuo rusų?

P.S. Garsusis Rygos balzamas irgi Šustovo užpatentuotas dar carinės Rusijos laikais. Nieko švento. Viską jau padarė rusai...

2008 m. lapkričio 21 d., penktadienis

Joselianio patarimas

Senas ir išmintingas gruzinas Otaras Joselianis išvardijo visas knygas reikalingas visada suprasti Rusiją. Jos tik keturios:
Mirusios dūšios
Vieno miesto istorija
Meistras ir Margarita
Šuns širdis

Jie vėl kelyje. Tuktukindija.

http://www.bms.lt/lt/indija

Geriausi kelionių atpasakotojai(Starkus ir Radzevičius) vėl keliauja. Šįkart Indija.
Žiūrėjau jų Šilko kelią. Labai patiko. Geras stilius.

2008 m. lapkričio 20 d., ketvirtadienis

А если понадобится то и ракеты Абдула, Зульфия и Хоттабыч... : )))))))))))

http://ru.youtube.com/watch?v=el7TtacIfrg

Pramoga rusiška, bet tik tiems kas atmena Brežnevą....

Apie skirtumus tarp pasaulio tautų skonių receptorių




Sakote visi lygūs, visi vienodi. Ne. Net vyną geriame skirtingai. Štai šaunus itališkas vynas Petronio kiekvienai tautai yra kitoks. Ir tai oficialu. Skaitome etiketę:


Italams galima gerti šį vyną tik su raudona mėsa(rosse carni) ir sūriu(fromaggio). Anglams irgi rusams jau įvairiau (matyt anie vis tiek nieko apie vynus nesupranta) - jiems galima su mėsa, sūriu bei desertais...


Lietuvimas vėl kitokie skonio ribojimai - Petronio vynas jau tinka ir salotoms, nors dar galima ir su mėsa. Bet jau su sūriu bei desertais lietuviams ni-ni.


Taigi mes visi skirtingi ir vyno suderinamumas su maistu visoms tautoms skirtingas. Tegyvuoja marketingo vyrų ir moterų smagus fantazijos polėkis.

2008 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Balkanų moters ramybei

Kaip žinote iš Kusturicos filmų Balkanų moterys yra triukšmingos ir kažko vis nori. Dabar ją su kate nutarėme nuraminti - įsiūlėme megzti, juk ntasis nėštumo mėnuo ir t.t.
Pavyko kaip visada...
Katė ramybės neturi, siūlai ir virbalai koketiškai juda visomis įmanomomis trajektorijomis ir juos reikia gaudyti. Nėra kada net saugoti šiltųjų radiatorių.
Man reikėjo aplankyti tris parduotuves , palikti ten kelis šimtus litų ir sužinoti, kad virbalai būna Nr. 2,5 ir net su valu(šitie tai jau tikrai erzina vyrus - valas ne žuvims). Dabar reikia matuotis kažkokius gabalus mezginių, kadangi Balkanų moteris mezga, tai negali pajudėti ir jai reikia atnešti arbatos, adatų, siūlų, kompiuterį, cukraus, obuolį. Patvirtinti kad labai gražu. Naujas noras kas keturios minutės.
Išvada: Mezgimas tai ne ramybė.

2008 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Starbucks ir Double Caffe vargai

Starbucks pardavimai pasaulyje krito labai žymiai. Double Caffe Vilniuje uždaro bent dvi savo kavines.
Abu prekiniai ženklai atspindi pastaro dešimtmečio paskutinį mados klyksmą visuomeniniame maitinime. Labai mažai alkoholio, labai daug pretenzijos į intelektualią aplinką, valgymas ir gėrimas buo akcentuojamas kaip ypatingos "pažangios" kultūros dalis. Nors tiesą sakant ta valgymo ir kavos gėrimo su laikraščiais kultūra jau buvo Vienoje XIX - XX a. sandūroje...

Bet ne apie tai. Gal tai pirmas ženklas kad krizės metu žmonės grįžta prie esminių vertybių ir pirmiausiai atsisako "pažangaus" ir madingo apnašo?

Mano kokainas


Pats nesuprantu kas man atsitiko. Per savaitę baigiu suvalgyti ketvirtą puskilograminį indelį Ikra kabačkovaja. Tai labai tarybinis maistas - kas pamena, jo būdavo parduotuvėse beveik visada. Valgiau mažas, negaliu atsispirti ir dabar... ant baltos duonos riekės drebi šaukštą po šaukšto ...skanu...

Įdomu, kas atsitinka žmonėms jei jie persivalgo aguročių tyrės: stoja į anarchosindikalistų sąjungą ar išeina persiplėšę maikes tiesiai į šaltą rudenį rėkdami nu juos visus nafik... o dienos dabar iš tikrųjų šaltos. Balkanų moters katė išgyvena tik ant radiatoriaus. Nenuvarysi.

2008 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Antikriziniai patarimai - 2

Krizė dar šiepia savo iltis, tad į kovą su ja:
1. Reikia sudaryti nepakantumo atmosferą moterims, kurios kvėpinasi kvepalais ir tokiu būdu palaiko italų ar prancūzų pramonę. Įsiberk į kišenę čiobrelių ar kmynų ir kvepėsi dar geriau.
2. Alkoholio pramonės įmonių akcijos Lietuvoje krenta. Tokioje geriančioje tautoje? Visi davaj perkame Anykščių Vyno vyną Varpų aidai ir Volga . Ir jokių viskių su tekilomis.
3. Dar skrenda lėktuvais lietuvaičiai ilsėtis Turkijon. Jei nori skraidyti tai prašome oro balionas virš Vilniaus. Jei nori karščio - pirtys Druskininkų akvaparke. Jei saulės - puilkū ssoliariumai kiekviename akropolyje.
4. Rusai neperka mūsų sūrio? Juokai. Vietoj vandens paleisti iš kranų pieną. Ir sveika, ir špyga rusams.
5. Automobilių Lietuva negamina? Ir negamins, kam teršėjų reikia ? Kai yra dviračių gamykla Šiauliuose.

Keliai į priekį ir atgal

Dar Beresnevičius nurodė Lietuvai tik du galimus kelius į priekį. Pirmas - imperijos darymas, antras - religinis atsinaujinimas.
Yra ir kelias atgal - taip vadinamas pažangos europinis kelias. Gajus , ypač jaunuomenės tarpe mitas, kad tik įsileidus visokias "pažangias" pažiūras Lietuva klestės. "Pažangios" - tai ypatingos laisvės mažumoms, abejingumas savo tautai, tradicinei šeimai, religijai, ir savo kultūrai. Tada kažkas klestės, bet tik ne Lietuva ir tas darinys ko gero net neturės Lietuvos vardo.

2008 m. lapkričio 11 d., antradienis

Top turistinės šalys - Lietuvos nė žymės

http://www.countrybrandindex.com/press-release/
Australija pirmauja.
Lyg ir rimtas tyrimas. Šalis kaip brandas turizmui. Lietuva net nepaminėta. Iš kaimynų paminėta tik Lenkija kaip šalis pigi.
Kas ten svaigsta kad Lietuvoje mes valgysime bulką su sviestu iš masinio turizmo?

Ožka rėkė nežmonišku balsu

Nuo metų kalno pamatau daug įdomių dalykų. Antai "Rudens maratone" įstrigo blogo vertimo pavyzdys" ožka rėkė nežmonišku balsu". Bet pirmą kartą šį blogo stiliaus pavyzdį pavartojo Sergejus Dovlatovas, "Rudens maratono" filmavimo metu jau būdamas visiškai antitarybiniu rašytoju. Ir šioje vietoje įtariu tokius intelektualius anų laikų žaidimus su KGB. Tai labai panašu į Daneliją...
Tas pats ir Boriso Grebenščikovo dainuojama atseit itališka canzona "Gorod Zolotoj" iš filmo Assa (o iš tikro viena šauniausių žydų ideologinių diversijų tarybinias laikais):
Plačiau http://www.lizdas.lt/diskusijos/viewtopic.php?t=2036
Taigi kažkam vis knietėdavo įrodyti savo proto pranašumą prieš slaptas tarnybas. Ir pavykdavo. Tiesa retas įvertindavo, bet jdtrvmt kaip gražu, kad ir tik dabar atsekant, po dvidešimt metų...

2008 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

LGBT: jų metodai - 1

LGBT - kas nežino - lesbietės, gėjai, bi ir transeksualai. Dar nėra tarp jų oficialiai zoofilų, nekro ir pedo. Kol kas.
Trumpai apie du jų veikimo aspektus. LGBT tapatinasi su viskuo pažangiu. Jie mėgsta ir tokius judėjimus kaip anarchizmas, ateizmas, Naujoji Kairė, vegetarizmas, veganizmas, libertarizmas, laisvosios rinkos institutai, ekologija. Tie judėjimai kaip ir nenorėtų LGBT, bet anie atkakliai lenda su savo draugyste. Taip LGBT visuomenei nejaučiant įlenda labai plačiai su savo gyvenimo būdo propaganda. Ir paprastam žmogeliui net nepatogu išreikšti nepasitenkinmą tokiu pažangiu reiškiniu kaip gėjų paradas . Nes tada lieki retrogradas ir labai atsilikęs. O LGBT gaudo nepatyrusius jaunuolius į savo tinklus.
LGBT įvardina ir savo priešus: pirmas priešas - Katalikų Bažnyčia, kuri nesiruošia dėl abejotinai suprantamo pažangumo suteikti kiek daugiau laisvių šioms mažumoms savo viduje. Antras didelis LGBT priešas - tradicinių pažiūrų ir orientacijos vyrai. Šiuos reikia persekioti įstatymiškai ir visais mass media kitais būdais pagal LGBT nuostatas ir taip nutildyti.

2008 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Antikriziniai patarimai - 1

Blogis Nr.1 ir progreso priešas Nr.1 - marketingistai. Tad su krize galima tvarkytis atleidžiant iš visur kur įmanoma marketingistus.

Žiaurios ir nemalonios tiesos 5 punktai:

1. Marketingistai yra nereikalingi. Produktą galima vartoti be jokios reklamos. Jie tą žino ir labai pergyvena jei kas tai atskleis. Mane pvz. už tai bandys sumaišyti su žemėmis.
2. Marketingistai yra nevykėliai. Kadangi nesugebėjo dirbti kito darbo - tapo marketingistais. Arba blogai rašė eiles - dabar rašo tekstus reklamai arba prastai tapė - tapo dizaineriu reklamos agentūroje.
3. Dizainas ir reklama - mėgiamas gėjų užsiėmimas. Tuo jie pabrėžia šių profesijų ribiškumą ir neatitikimą bendrai teisingo gyvenimo linijai.
4. Marketingistai iškreipia teisingą pasaulio vaizdinį. Pavyzdys: buvo alaus darykla Tauras Vilniuje. Darė beveik normalų alų. Atėjo marketingistai, pasiėmė prekinį Tauro ženklą į Panevėžį, ten verda atseit Tauro alų ir visai Lietuvai pudrina smegenis, kad tai Tauro alus. Trumpai tariant teisingo produkto naikintojai ir elementarūs melagiai.
5. Marketingistai suryja milžiniškus reklamos biudžetus, kuriuos įmonės galėtų skirti mokslui ar produkto tobulinimui. Tai reiškia marketingas yra progreso stabdys.

Rūsti Mswati III pareiga


Dar viena nedidelė , bet įdomi karalystė Afrikoje - Svazilendas. Ten karaliauja Mswati III. Turi ten jaunasis karalius rūsčią pareigą - peržvelgti umhlangos(nendrių) šokį. Kasmet. Susirenka visos karalystės merginos ir šoka jam nedaug apsirengę, nes karalius privalo vėl išsirinkti sau žmoną.




O kažkas sakė lengva būti karaliumi...

2008 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Jigme Khesar Namgyel Wangchuck

Butane šiandien šventė.


Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Tai jauniausias karalius pasaulyje. 28 metai, baigęs Oksfordą. Po visų tų kvailų rinkimų(tai apie JAv ir Lietuvą) ramina žinia apie ramiai egzistuojančią karalystę Himalajuose. Po 20 metų ir ją užgrobs kokie šlykštūs maoistai. Bet kol kas...

Heineken ir raudonoji žvaigždė


Heineken said the symbol had no connection to communism. A spokesperson said that the red star was used as a symbol by European brewers in the Middle Ages. After World War II, Heineken switched to a white star with red outline, to avoid any link with communism. But in the mid-1990s, after the collapse of Communism in Europe, the company switched back.

Tai citata iš oficialaus Heineken pranešimo spaudai. Nes Vengrijoje reikalauta išimti raudonąją žaigždę iš Heineken etiketės. Vengrai jautresni komunizmo propagandai nei mes.

Komunizmo šmėkla vis dar klaidžioja po Europą....ir dar kartą pasitvirtina senos legendos, kad Karlas Marksas labai jau mėgo išgerti. Net jei savo judėjimo simbolį ištraukė iš aludarių simbolių.

2008 m. lapkričio 5 d., trečiadienis

Moterys išrinko Obamą prezidentu

Moterys, juodaodžiai bei latinos išsirinko Amerikoje sau prezidentu Baraką. Kas per rinkimai kai lemia politiko vyriškas simpatiškumas ir odos spalva? Vyrai baltaodžiai bei Lietuva neteko normalaus prezidento Makkeino.

2008 m. lapkričio 4 d., antradienis

Balkanų moters katės pripažinimas

Pirmadienį buvau pažaisti futbolo ir grįžęs numečiau ne vietoje savo priprakaituotus šlapius marškinėlius. Po gero laiko gabalo radau marškinėliuose Balkanų moters katę, visą laimingą ir įkišusią savo snukelį tiesiai į šlapiausias nuo prakaito vietas. Katė dvokė manimi , bet buvo laiminga. Ji išdidžiai nešiojo gaujos vado kvapą.
Tai atsitiko pirmą kartą. Aš ją pusę metų maitinau, girdžiau, glosčiau, išleisdavau į balkoną pagaudyti virtualiai paukščių ir įleisdavau atgal sušalusią. Po pusės metų mano pastangų mane galų gale pripažino gaujos vadu.
Tuo likau užganėdintas...

2008 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Fiksuoto ryšio telefono pranašumai

Fiksuoto ryšio telefonas yra geriau nei mobilus. Kokį šimtą kartų.
Nei labas nei viso gero, o paima tau ir paskambina žmogus lyg ką tik nukritęs iš kosmoso ir sako senu dar tarybiniu balsu:
- Leokadija, tu?
Aš apsižvalgau aplink, atsikrenkščiu ir atsakau vyrišku savo balsu:
- Ne.
- O kur Leokadija?
- Nežinau, - ir padedu ragelį.

Kai paklausiau kaimynų, sakė, gal kokiais 1958-59 metais gyveno Liodzė, pilnas vardas - Leokadija. Ir pasakykite man, kad kam nors į mobilų gali taip kas nors gražiai paskambinti...