2009 m. sausio 16 d., penktadienis

Ko gero geriausias reportažas apie šiandienos riaušes

http://www.kleckas.lt/blog/riauses-ir-protestas-prie-seimo

2 komentarai:

vilnis rašė...

Išsiilgo jaunimėlis kraujo ir mėlynių. Bet ir suprantama: senukai nenutildami skiedžia apie savo kančias lageriuose ir miškuose, tėvai pasigiria milicininkų spardymais, kariuomenės kankinimais, afganų pjaustymais, saugumiečių persekiojimais, užvažiavusiais tankais... O dabartiniai berniukai net į kariuomenę nebeimami. Siūlyčiau Rasai Juknevičienei įvesti privalomą kelių mėnesių tarnybą, geriausiai - vidaus reikalų padaliniuose, kalinius prižiūrėti. Tada ir patys pasimankštintų, ir kolegos jiems nosis pagurintų, kepenis pamuštų - va ir būtų gera iniciacija į veteraniškų prisiminimų kupiną vyrišką gyvenimą, o dar Šimašiui problemos išsispręstų, nereiktų kalinių anksčiau laiko paleidinėti...
Švelnesniems, kurie vakar žavėjosi tik esteniniu grožiu, siūlyčiau atidaryti Koliziejų, kad galėtų pasigėrėti kitų daužymais. Gal Valdovų rūmus būtų galima tam panaudoti? Kokią nors viduramžiškų kankinimų kamerą atidaryt ar žmogaus medžioklę rūsiuose...

fanta rašė...

vilnis rašė...

"Siūlyčiau Rasai Juknevičienei įvesti privalomą kelių mėnesių tarnybą, geriausiai - vidaus reikalų padaliniuose, kalinius prižiūrėti..."

Suprantu, kad parašei čia literatūriškai-hiperboliškai. Nes, jei pažodžiui skaitant- reiktų pasakyt, kad truputį nusišnekėjai.
Dėl "privalomų kelių mėnesių"- nesiginčiju, gal. Būtų pliusai, būtų ir minusai- galima svarstyt. Bet siųst priverstinai tiesiog iš mokyklos kiekvieną nupiepusį harįpoterį kalėjiman?? ugolovnikus saugot??
Įsivaizduoju, ką Tau į taipasakytų mamytės, auginančios sūnus.

>>>>>>>>>>>>>

Grįžtant prie temos-
vakar galvojau: na, gerai- komunistuojantis Paleckis, fašistas Murza. Bet cekava man, kur pasislėpė didysis mūsų Skriaudžiamųjų Prezidentas Paksas? Kodėl jo nebuvo pirmose protestuojančių eilėse? Niekam neįdomus Mazuronis kažur už kampo slėpėsi, bet kokia iš jo nauda revoliucijai- aišku, kad jokios. O štai, jeigu būtų ant balto arklio priekyje pats Prezidentas Paksas- kiek įkvėpimo priduotų varguoliams. Visai kitaip atrodytų ir mitingas, ir poniškų langų šturmas.
Nerūpi berniukui pilotui liaudies vargai ir godos, nerūpi. Ir kankinio aureolė berniukui pilotui, atrodo, jau dzin. Juk tokia proga buvo būt primuštam, suareštuotam, gal net į kalėjimą pasodintam. Turėtumėm politinį kalinį, savą Nelsoną Mandelą. Pasaulis piktintųsi, partija turėtų reitingą.