2009 m. kovo 30 d., pirmadienis

Opel Astra yra mistinis automobilis

Manoji Opel Astra yra mistinis automobilis ir pritraukia visokius keistus reiškinius.
Aną vasarą nuo sunkvežimio posūkyje atitrūko ratas ir riedėjo 300 metrų. Prariedėjo gal 20 mašinų, bet trenkėsi į mano Astrą.
Dabar gi. Vėl į mano stovintį ramiai auto atriedėjo raudonas BMW ir vėl trenkėsi. Radome su policija visai neadekvatų savininką. Pensininkas, virš 70 metų. Nustebo - kas nuvarė jo mašiną. O pasirodo nei rankinio užtraukė , nei ant pirmo bėgio pastatė. Paliko nuokalnėje. Nuėjo sau turgun ir tiek žinių.
Policija: - Reikėtų atimti jau suvisam jam teises.
Deja, neturi galių. Negirtas juk ...o kad razumėliui jau sudiev...
Bet aš ne apie tai...gal kas žino kokį opelių užkalbėjimą nuo tokių...labai jau reikalas prispyrė...

2009 m. kovo 29 d., sekmadienis

Vladislovas ir Drakulos: naujienos




Iš Violetos Rutkauskienės straipsnio:




1444 m. Drakulos tėvas Vladas II kartu su vyresniuoju sūnumi Mirče (Mirkea) dalyvavo vengrų karaliaus Vladislovo Jogailaičio (Varniuko) žygyje prieš turkus. Mūšį prie Varnos vengrai ir jų sąjungininkai pralaimėjo. Jaunasis vengrų karalius Vladislovas Jogailaitis, pagal kai kuriuos rumunų šaltinius, iš mūšio lauko gėdingai paspruko (mūsų istorija jį skelbia žuvus mūšyje), o Drakulos tėvas Vladas II ir jo vyresnysis sūnus Mirčė (Mirkea), apkaltinti per daug dideliu pasyvumu mūšyje, už šį pralaimėjimą sumokėjo savo gyvybėmis: savųjų buvo paimti į nelaisvę ir nužudyti: vyresnysis brolis gyvas užkastas į žemę. Po tėvo žūties Valakijos karūna atiteko ne jos teisėtam paveldėtojui Vladui III Drakulai, bet Vengrijos karaliaus aplinkos žmogui. Tai užgavo Drakulos ambicijas, bet jis netrukus surado savo tėvo ir brolio žudikus, jiems atkeršijo ir, žinoma, susigrąžino Valakijos sostą. Kalbama, kad prieš pat mirtį Drakulos tėvas Vladas II dar spėjo per patikimus žmones Drakulai perduoti iš Vengrijos karaliaus gautąsias dovanas ir užsitarnautas brangias šeimos relikvijas – auksinę Slibino ordino grandinę su slibino simboliu ir vengrų karaliaus dovanotą puošnų Toledo kardą. Kiek toji perduota relikvija buvo brangi pačiam Drakulai, nėra aišku. Kaip ten bebūtų, šioji relikvija, Slibino ordinas, suvaidino tam tikrą vaidmenį Vlado III ir jo giminės gyvenime. Po tėvo mirties pravardė Drakula tapo Vlado III šeimos vardu. Tokiu vardu jis pasirašinėjo laiškus ir dokumentus. Galiausiai ir pats Vladas III Drakula žuvo kovoje 1476 m. prieš kelis kartus gausesnę Osmanų imperijos sultono kariuomenę. Žuvo pačiame jėgų žydėjime, būdamas vos 45 metų. Likimas ir po mirties nepaliko Drakulos ramybėje. Jo kapas buvo išniekintas ir apiplėštas, o palaikai dingo nežinia kur. Taip pat nėra aišku, kas nutiko su tėvo prieš mirtį Drakulai perduotu auksiniu Slibino Ordinu ir puošniuoju Toledo kardu.




1. Taigi ir rumunai patvirtina Vladislovo pabėgimo Madeiron versiją. Iš didelės gėdos arba siekdamas išlikti gyvas.


2. Drakulos patys buvo kankiniai ir aplinkybių aukos, o ne kankintojai.


Tomas nemato Adomo

Yra vietų Vilniuje kur lenkai labai baisiai vaidenasi. Juzefas ir Adamas.
Na su Juzefo vaiduokliu aišku - slampinėja palei geležinkelį ir ieško savo širdies.
Adamo siaubingas vaiduoklis apie 20 metrų aukščio, baisesnis net už prahiškį Golemą, visas sukaltas iš baltų karstų lentų ir naktį jei pamatysi - iš siaubo viską užmirši ką žinojęs. Vat taip viskas čiurkšt iš galvos ir vaikštai kaip baltas aniuolėlis. Taip atsitiko garsiam vilniečiui Tomui Venclovai. Kad ir koks didelis stovėjo Adomas prieš dabartinius Sporto rūmus Rinktinės gatvėje nebuvo jo ir kvit sakė Tomas. Net ir savo knygoje apie Vilnių užsispyręs parašė: nebuvo paminklo Adomui. Graudu dėl to labai Adomui, tai ir dirba toliau naktimis, išlenda toks girgždėdamas lentomis, braškėdamas vinimis ir dudena:
- Jestem krok v rozvoju modernizmu.
Išvertus:
- Esu didelis modernizmo vystymosi žingsnis.
Po tokio teksto ir vaizdo visi klapt nuo kojų, grybšt už širdies ploto ir jau nieko nebeprisimena. Kaltina po to visokius alkoholius. Nesąmonė. Adomą matė.

2009 m. kovo 28 d., šeštadienis

Mayotte tampa 101 Prancūzijos departamentu.


Mayotte tampa 101 Prancūzijos departamentu. Kokia likimo ironija - juodųjų musulmonų sala Indijos vandenyne gali referendumo būdu tapti Pranzcūzija. O mes, baltųjų katalikų amerikanofilų kraštas...
Prisimenu gražią S.Spurgos svajonę tapti gintarine JAV valstija. Visos problemos baigtųsi iškart. Rusija pagarbiai nustėrtų prie JAV sienos, išsižiotų ir tylėtų jau per amžius.

Šeši nelaimingi direktoriai ir Vamzdis


Tikras atsitikimas apie šešis nelaimingus direktorius.
Bet paremtas dar senesniu tikru pasakojimu apie Vamzdį iš Tauro bravoro į Tauro Ragą. Dar kai stovėjo Lukiškėse Leninas ir rodė ranka į didžiausią Europoje alaus barą visi ten patekę išgerdavo tiek alaus, kad niekas ir neabejojo, kad po Aludarių gatve yra Vamzdis tiesiai iš Tauro alaus daryklos ir teka tuo Vamzdžiu alus net putodamas. Nes kitaip neprivežiosi alaus tiekai ištroškusių vyrų. Mašinų visame Vilniuje neužteks.
O Tauro alaus daryklai vis būdavo blogai su direktoriais. Keisdavo juos dažnai. Kiekvienas naujas direktorius atėjęs į bravorą tik atsisėdęs krėslan paliepdavo griausmingu balsu :
- Nūūū, rodykite man tą Vamzdį.
- Nėra Vamzdžio, - atsakydavo drebantys pavaldiniai, - nėra, pasakos tai ir išmislai...
Susimąstydavo tada eilinis direktorius, galvodavo savaites, po to apeidavo visus rūsius, belsdavo sienas ir vėl liūdnai žiūrėdavo į tolį. Tada jau laukdavo pavaldiniai kad bus tas kas būt privalo. Išmesdavo direktorių ir ateidavo naujas ir vėl reikalaudavo Vamzdžio...
Taip pasikeitė šeši nelaimingi direktoriai. Tada atėjo pats gudriausias, pats direktoriausias iš visų. Apsižvalgė, nieko neklausinėjo ir iškėlė bravorą iš Vilniaus toli į šiaurę. Taip jis ir liko direktoriauti, o Vilnius prarado savo garsiausią bravorą...

2009 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

Dviračio šou blondinės: plagiatas


Vakar labai maloniai nustebau. Dviračio šou blondinės kiek užsikirsdamos pavarė mano tekstą apie Obamą Bendrabutį. Vargšas vargšas Haroldas Mackevičius, apart Valinsko pyz......ojimo nieko naujo nepavyksta sugalvoti. Reikia plagijuoti iš interneto...

Bet iš kitos pusės malonu, jog kada sutikęs Ingą Jankauskaitę galėsiu prašyti satisfakcijos. Ir net nepiniginės.:)))


Mano tekstas 20008 gruodžio 4 d.

Aldonas Pupkis pataria:Visi sako barakas, barakas. Turime gražų lietuvišką sudurtinį žodį - Bendrabutis. Tad nuo šiol sakykime Bendrabutis Obama, o ne vartokime skolinį iš rusų kalbos Barakas Obama.Dėl Obamos. Ištiktukas Obana(beje dažnai vartojamas tų pačių bendrabučių gyventojų) keistinas jaustuku oho arba žodeliu netikėta.Tad jei jau visai taisyklingai, tai vartokime Bendrabutis Netikėta.Geros dienos, malonūs radijo klausytojai.

Nuoroda:


2009 m. kovo 25 d., trečiadienis

Pagarba Qbiliui.

Pagarba Qbiliui:
1. Valinskas sutvarkytas. Didžiausias koalicijos partneris padarytas tyliu ir paklusniu.
2. Maximai parodyta jos vieta. Būdon. Leo pavyzdys.
3. Konservai vis dar populiariausia partija.
4. Kirkilas kaip melagis išliks 20mečiui. Socdemai prarado galimybę išlikti net antrąja partija.
5. Landsbergis ir tas vargšas. Neleido kandidatuoti į prezidentus. Kas neleido?

Girdėjau sakė: darželyje

Vakar kalbinu mažą mergytę:
- Na o darželyje krizė yra?
- Ne. Darželyje yra vaikai.

2009 m. kovo 24 d., antradienis

Jurgio šaukimas

Jei nuo Petro ir Povilo lipti aukštyn Olandų gatve po kairei bus tokio Jurgio vaidenimosi vieta Vasaros gatvėje. Nors keli seni vilniečiai ginčija atseit Jurgiui geriausia vaidentis Malūnų gatvėje ant tilto pas Tūlą. Ir tie, ir kiti gal šiek tiek teisūs. Nors Jurgis galėtų vaidentis ir Žvėryne, ir priešais Rusų dramą Pohuliankoje, ir toks Cibulskis sako net Rasų gatvėje.
Savas ritualas paklausyti Jurgio vėlę vėlgi yra žinomas. Bet ne kiekvienas mokės. Sakoma jog tam reikia labai pasiruošti, surasti gerą vyno butelį iš anų laikų, geriausia portveino ar agdamo, galima ir obuolių natūralaus. Jei butelys bus tikrai senobinis, tarybinis - tai švelniai lūpomis pučiant orą pro jo kakliuką atsišaukia Jurgio vėlė ir kartu su jumis išpučia: - Tū...Tū...
Ir vėl seni vilniečiai gali pasiginčyti, tai reiškia arba traukinį arba Tūlą. Bet ir tas ir ta Jurgio vėlei gražu. Gražu ir mums.

Petro ir Povilo lipčius

Vasaros naktimis, kai nėra vėjo ir nuo tvankumos sustingsta visų medžų lapijos, nuo liepų laša lipčius. Lipčiaus visi baidosi, bet jūs paklausykite seno vilniečio - pastovėkite po liepomis prie Petro ir Povilo, palaukite kol nulašės septynis kartus po septynis ir jei aplinkui bus tylu, labai tylu - iš liepų virš jūsų išgirsite šlamant:
- Pacai, etmone, kur mūsų pinigai...
Vieni sako, kad tie balsai girdėti net iš po Petro ir Povilo, kiti sako iš bažnyčios negali taip girdėtis, nes vieta pašventinta. Ką mes žinome. Tereikia kaip sakiau patiems išgirsti pagal visas senų vilniečių taisykles. Bet su pinigais kareiviams buvo prastai ir etmono Paco laikais. Šitą tai jau tvirtai galime paliudyti.

2009 m. kovo 23 d., pirmadienis

Buzkaši; pagriebk ožką


Tūkstantmečius afganai žaidžia buzkaši: "pagriebk ožką". Gal šis žaidimas ir yra ta paslaptis, dėl kurios niekas negali įveikti šios šalies. Matyt laikas ir mūsų krikščionims kariams(NATO) pradėti taip treniruotis?

2009 m. kovo 22 d., sekmadienis

Slaptosios knygos


Egzistuoja ypatingos knygos. Tai slaptųjų pasaulių enciklopedijos. Su iliustracijomis, bet jų neįmanoma perskaityti. Kol kas. Šviesūs protai bando. Ukbarui toli iki jų...

Voiničiaus manuskriptas(beje Voiničius irgi lietuvių kilmės, gimęs Telšiuose):
http://en.wikipedia.org/wiki/Voynich_manuscript
Codex Seraphinianus:
http://faculty.msvu.ca/pschwenger/codex.htm

2009 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Pokalbis su psichoterapeutu

Senas draugelis atvežė man dar tarybinį vežimėlį dukrai. Balkoniniam miegojimui. Pasikalbėjome. Jis dabar jau bebaigiąs visus reikalingus kursus būti psichoterapeutu.
Taigi psichoterapiškai su juo pašnekėjau. Sutarėme jog visiem verslams šakės per krizę, net ir psichoterapijai. Visiems reikia peržiūrėti savo vertybines sistemas. Ir labai rimtai sutarėme artimiausiu metu suvartoti po butelį degtinės kiekvienam. Psichoterapiniais tikslais. Nuo vaikų, nuo moterų, krizės, nepastatytų namų...Nes mažesnis kiekis yra nepadorus alkoholio vartojimas. O ir nepadeda. Patenkinti būsimu projektu išsiskyrėme.
Namo grįžęs pamačiau kaip mano paskutinis degtinės butelis supilstomas kaip mėsos marinadas, likučiai pilami ant vatytės dezinfekuoti kūdikiui.
Visa psichoterapijos seanso nauda nuėjo velniop šuniui ant uodegos.

Kodėl lietuviai aukšti: genetinės istorijos laisvas atpasakojimas

Lietuviai yra viena aukščiausių tautų pasaulyje.
Kaip įdomiai tą faktą paaiškina genetikos mokslas. Prieš ateinant indoeuropiečiams gyvenantys Lietuvoje buvo vyrai ne daugiau 1,6 m. Staiga iš dabartinės Ukrainos stepių atvyksta aukšti apie 1,8 m. indoeuropiečiai. Ir tada lietuvių genuose įvyksta lūžis. Visos moterys toliau jau perduoda tik indoeuropiečių vyrų genetiką. Gražu - taip vieningai atsiduoti aukštesniems ir vėjų nugairintiems. Genetikai sako - vieningai ir visos moterys iškart.
Todėl mes tokie dabar. Aukšti vyrai ir moterys - barakudos. Tokia genetika.

2009 m. kovo 18 d., trečiadienis

Bernardinų bažnyčia - ekskursija.


Verta net ir vilniečiui nueiti. Nuveda į visus beveik slaptus užkaborius(pastogė, laidojimo kriptos).
Įspūdžiai:
1. Kazimira - Danutė Prunskienė jau ten buvo. Kaip Kisa ir Osia. Ant jos dovanoto vitražo šviečia iš tolo donatorės vardas.
2. Bernardinuose išliko seniausia freska Lietuvoje. XVI amžiaus pradžia.
3. Iš pastogės labai smagus Senamiesčio rakursas. Nematytas.
4. Vienuolės ėjo melstis į Bernardinus atskira galerija per Vilnelę. Kur po amžių blaškėsi Kunčino Tūla ir pats Vilniaus Girtuoklis Kunčinas. Simboliška...
5. Ekskursija antikrizinė - nemokama.

2009 m. kovo 17 d., antradienis

Dažnutės iš 1961-1964 m. tarpelio

Dažnutės iš 1961-1964 m. tarpelio

Jei ne Čiombė ir Mobutu
Tai Lumumba gyvas būtų

arba
Bėga Čiombė per Katangą
Išdaužyt Lumumbai langą.


Primenu: Lumumba tai "pažangus" Afrikos(Kongo) veikėjas, vėliau tapęs universitetu Maskvoje.
Analizė: Net atrodo neutralios dažnutės apie Afriką neoficialioje aplinkoje iš esmės išreiškė pašaipą TSRS politika Afrikoje(ir kartu visa politika aplamai). Kartu pašaipa gerai užmaskuota ir prikibti nėra kaip. Tipiškas taip vadinamo totalitarinio folkloro pavyzdys.

2009 m. kovo 13 d., penktadienis

Blogratis: geras žodis apie mane

Braukdamas prakaituotą kaktą džiaugiuosi - kažkoks labai jau sudėtingrašys Raimundas mane įvertino kaip vieno išmoningiausio teksto blograšį(kitus Ukbaro autorius aš kukliai nutylėsiu):
http://www.blogratis.lt/luotas/irklas/index.php

Šis Troy slapyvardžiu pasirašančio vyro blogas yra gana smagus literatūrinis žaidimas, po kurio plona skraiste slypi autoironiškas požiūris į gintarinį aplytos tėvynės lašą, nerandantį savo vietos globaliame pasaulyje. Per aštuonis vertinamus įrašus tikėjausi platesnio idėjų rinkinio, todėl vertinimo kreivės linko žemyn, tačiau širdy išliko suvidurkintas šiltas jausmas.

(sprendžiant iš teksto daugiavariantiškumo - Raimundas filologas)

Valinską į Prezidentus

Ne mane vieną erzina masinis Grybaukaitės garbinimas. Tikiuosi. Tad reikia tarti griežtą ne visiems PR ir mass media darbininkams. Ir išrinkti prezidentu Valinską. Nes Valinskas buvo labiausiai puolamas mass media bei PR politikas.
Ką laimėtumėme:
1. Oligarchai ir kiti politinių žaidimų užsakovai prarastų viltį ką nors nuveikti Lieutvoje už babkes
2. Lengviau atsikvėpę politikai gal pradėtų dirbti savo rinkėjams.
3. Parsidavėliškos PR kontoros bankrutuotų.
4. Parsidavėliška mass media irgi bankrututotų. Atlaisvintų erdvę pramoginei bei kultūrinei žurnalistikai.
5. Tauta suvoktų savo minimalaus galvojimo naudą.

2009 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Pilnatis ir jos poveikis

Pirma pilnaties naktis atnešė ko ir reikėjo tikėtis.
Alabamoje 10 nužudyta, Vokietijoje - 16. Nesišaipau, tik kitą pirmąją pilnaties naktį patariu visiems vengti atsitiktinių pažinčių.
Kovo 11 eisenos ir Vilniuje ištraukė kelias pilnaties aukas. Viena jų Stanislovas Tomas, šįsyk neberašė straipsnių apie grybus ir neišrado dar 800 naujų sąvokų, o lakstė su kažkokiu karsteliu kaip gėjų ir Europos gynėjas. Provokavo normalių lietuvių eisenos dalyvius. Ačiū Dievui į psichiškai nesveikus lietuvių eisena nekreipė dėmesio.
Gal geriau Stanislovui Tomui iškart reikėjo pilnaties proga pailsėti į Vasaros 5. Ir pačiam saugiau, ir aplinkiniams...
Beje, manau kad ir šiaip gerbtinam Maumazui protas ne taip susišvietė apie eiseną parašyti. Gal irgi pilnatis?
http://maumaz.livejournal.com/451797.html?view=5358805#t5358805

2009 m. kovo 10 d., antradienis

Tėvų auginimas. Kūdikio pastabos

Gimdama aš gavau 10 balų pagal dešimtbalę sistemą už sveikatą , taisyklingumą ir gimimo natūralumą. Deja mano tėvai matyt niekada nėra matę net įvertinimo 5. Jau vargstu su jais tris savaites. Bet galo ir krašto tėvų triukams vis dar nėra...štai mane net nepasitarę užrašė lietuve, nors kiek žinau genų rinkinukas yra žymiai platesnis, ir kaip minimm esu eurazijietė ar bent jau europietė.
Mama kasdien supanikuoja naujaip ir tada pradeda naują dietą. Aš nežinodama kaip kasdien reaguoti į raciono pokyčius aktyviai rėkiu dėl viso pikto kokias 10 minučių po kiekvieno maitinimo. Auklėju mamą, kad ji apsiramintų. Tada ji verksmingu balsu kviečia tėvą daryti ką nors.
Tėtė irgi geras. Daryti ką nors: mėto mane ir labai pavojingai svyruoja nenusakomom trajektorijomis. Aš vėl protestuoju. Tiesa vieną naktį tėtę Apvaizda apšvietė ir jis kompe rado muzikos kuri man patiko. Tai graikiška lopšinė ir Pačelbelio kanonas. Jų paklausau ir svajonė nuneša mane į dausas , kur tėvai būna protingi, dešimtbaliai ir tada užmiegu...
Kaip toliau seksis auginti tėvus informuosiu, jei pakaks laiko ir sveikatos.

2009 m. kovo 8 d., sekmadienis

Garsieji Amerikos lietuviai. Alvinas Karpis.

Alvinas Karpis.
Karpis-Barker gaujos lyderis.
Garsus Al Kaponės laikų banditas.
Asmeniškai grąsino FTB šefui Huveriui.
Sėdėjo 26 metus Alkatraze, išleido dvi atsiminmų knygas.
Pilna darbų sąrašas:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alvin_Karpis

2009 m. kovo 7 d., šeštadienis

Amerika mums padės

Amerika mums padės.
Visi gal pamenate kaip 2006 astronomai savo kongrese Prahoje aiškiai persistengę su čekišku alumi panaikino Plutoną kaip planetą. Mes pergyvenome, keitėme Saulės sistemos sampratą savo galvose. Nereikėjo, galėjome drąsiai sakyti Plutonas - planeta....
Illinoiso valstijos(Obamos) valdžia sustabdė šių alaus alkoholikų kėslus. Šioje valstijoje Plutonas paskelbtas planeta ir taip bus visada.
Oficialus senato dokumentas nuorodoje.

http://www.ilga.gov/legislation/96/SR/PDF/09600SR0046lv.pdf

2009 m. kovo 6 d., penktadienis

Šnipų žaidimai Feedjite: kur gyvena blogo skaitytojai

Feedjite galiu pažaisti ir pažiūrėti kur gyvena mano blogo skaitytojai.
Štai Stokholmo skaitytojas gyvena Klarastrandsleden gatvėje.
Haiderabado(Andra Pradešas) skaitytojas gyvena prie Sidiamber bazaar.
Clonmel(Airija) skaitytojas gyvena Morton street.
Ir taip toliau....
Galima žaisti labai gražius šnipų žaidimus.

Brangūs Mahatmos akiniai


Mahatma Gandis, Indijos tėvas, turėjo labai brangius akinius, puodelį ir laikrodį. Šis jo turtas dabar buvo parduotas už 1,8 mljn.dolerių.
Likimo ironija. Skelbė neturtą , o turėjo tokias brangenybes...

2009 m. kovo 5 d., ketvirtadienis

Marija Vargas Ljosa "Bjauri mergiotė"

Šitas perujietis(o gal perietis) labai smagiai skaitosi, netgi migdant dukrą. Sklandžios istorijos, vyriškai sudėliotos. Bet man užstrigo kad Ljosa savo siužete faktiškai atkartoja garsųjį erotikos šedevrą "O. istorija". Ir dideliems rašytojams reikia skolintis smulkių?
Bet tai daugiau provokacinis pareiškimas. Ljosa - puikus rašytojas.

2009 m. kovo 4 d., trečiadienis

Islamas, defragmentacija ir vaiko auginimas

Kai augini vaikutį defragmentuojiesi. Jokio ilgo 2 h trukmės darbelio net neplanuok. Viskas daroma avraliniu būdu ir priešokiais. Balkanų moteris nervuota, jos nervų kamuolys iššoka lyg gepardas savanoje, Egdūnas (nu tas mūsų islamo specialistas) atvirai per LTV pareiškė jog Islamas laimės. Paguodė: tiesa tik Tolimesnėje perspektyvoje. Apie jokį islamo taikų pobūdį neverta nė aušinti burnos. Kūris irgi jam uždavė nepatogius klausimus nepolitkorektiškai. Bet jokio skandalo negirdžiu. Ai gal čia man kaip jaunam dukros tėveliui rūpi kažkokia Tolima perspektyva...geriau mokytis rišti Fantos būdu skarą. Ne ant galvos... nešioti vaikui...
Bet šiaip jaučiuosi atitrūkęs nuo tautos. Visiškai nesugebu susijaudinti dėl Prezidentės rinkimų.

2009 m. kovo 2 d., pirmadienis

Daina, istorija ir variantai

Būna didžiossios dainos. Viena tokių - australietiškoji Waltzing Matilda. Turi net saitus savo istorijai.
Kaip skirtingai ją dainuoja Tom Waits ir Yves Montand, bet abu dainos variantai mane užkabina.
http://www.youtube.com/watch?v=XrkThaBWa5c&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qLNw8u9ISHY
Originalusis australų folk variantas visai neskamba po šių didžiųjų variantų...