2009 m. birželio 30 d., antradienis

100 procentų

Ai, neatlaikė nervai. Pasigirsiu nors kartą....Dukra gavo(vyriausia aišku) 100 procentų įvertinimą už anglų k. valstybinį egzaminą. Kiti egzai irgi apie 90 procentų...
Nedrąsiai pagalvojau - gal ir mano genai įtakojo....:))

2009 m. birželio 29 d., pirmadienis

Čirikas

Čiriku mūsų kieme prie Kalvarijų turgaus vadinamas dešimties litų banknotas. Suma lyg ir nelabai didelė bet kiek įvairių pasiūlymų gaudavome kai paprašydavome čiriko.

Mūsų kiemas užrakinamas tokiu šlagbaumu. Kiemo vaikigaliai ypač man prižiūrint iš balkono pabando drąsiai paprašyti čiriko jei turgaus dieną kokie prašalaičiai nori išvažiuoti iš kiemo. Jau užrakinto. Keli į spąstus įkliuvusių vairuotojų atsakymų variantai:

1. Tylomis užtrenkti dureles ir laužant savo automobilį brautis pro velniai žino kur. Automobilis aplaužomas maždaug už 200 litų.
2. Kišti policininko pažymėjimą. Į ką gudrūs vaikai jau moka atsakyti:
- Jūs naudojatės tarnybine padėtimi nedarbo metu?
Pareigūnas tada susinepatogina ir prašo išleisti gražiuoju...
3. Išleisk duosiu aš tau tuos dešimt litų. Kai vaikas išleidžia vyriškis pedagogiškai parodo aukštai iškeltą vidurinį pirštą. Ir nuvažiuoja. Vaikai pedagogikos valandėlę gerai įsimena.
4. Žmogelis pradeda isteriškai rėkti man:
- Aš tave iššifruosiu.
Tada aš pasitikslinu lėtai artėdamas link jo:
- Tu man grąsini?
Atsakymas greitas ir paprastas:
- Ne. Ne....
Šifruotojas pralaikomas kieme dvi valandas , kad ateityje negalvotų grąsinti.


Taip ir kariaujame dėl laisvo ploto savo kieme. Tiesa čiriko iki šiol negavome, bet į snukį irgi dar ne.

Vilnius - tolerantiškas miestas.Antims




Ančių porelė Vilniaus centre sugebėjo išauginti penkis vaikučius. Šaunuoliai. Ties Body Gym ir Teatro Arena. Olimpiečių gatvėje.

Suoliukas prie Prokuratūros


Šis suoliukas yra prie prokuratūros Rinktinės gatvėje.

2009 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

2009 m. birželio 24 d., trečiadienis

Per daug BRSN tekstų

Einame per parką su jauniausia ir vyriausia dukromis. Ūmai žiūriu ant suoliuko mergina skaito knygelę pavadinimu Angielski ir lyg tai žodynas. Džiugiai informuoju vyriausią:
- Matai , jau jaunimas skaito Angelų kalbos žodyną?
(Vyriausią pastoviai ūdyju skaityti Beresnevičių, Basanavičių bei Pakštą).
Dukra atsidūsta ir atsako:
- Lenkų - anglų kalbos žodynas, tėti....

5 kg trąšų iš prancūzų ambasados ir 3 litrai viskio

Kaip gal jau pastebėjote savaitę iki joninių buvau neadekvatus(39 laipsniai temperatūros, vėl paminėtas neminėtinas asmuo) tad mane prievarta išvežė joninių į Dargužius. Smaksojau antroje eilėje tarp vaikų kaip grybas ir liūdnai žvelgiau į protingąsias dzūkų karves. Pasirodo jos pačios iš ganiavos pareina iki savo kiemo tvoros ir ten pasišaukia savo dzūkelį -šeimininką. Niekur kitur Lietuvoje tokių protingų karvių nėra.
Taigi bet apie esmę. Ūmai prie kaimo koplyčios pamatome du milžiniškus baravykus(kaip vėliau diskutavome tai galėjo būti ir paliepiai, raudonikiai et cetera, bet milžiniški). Stveriame - bus dovana Jonui. Nieko neįtarėme, kodėl vidury kaimo ramiai auga du milžinai. Galvojome taip reikia.
Atvažiuojame į kaimo galugalyje esantį Jono dvarelį ir džiugiai įteikiame grybus. Jonas jau toks nujonintas jog beveik neparodo jokio džiugesio. Ir tik nusistebi:
- O, ir seniūnas iš paskos...
Seniūnas, toks didelis, net didesnis už mane rėkia:
- AAAAA, tai jūs grybus išrovėte????
Dabar praleisiu visu ištiktukus ir rankų skėsčiojimus. Esmė: kaimo 600 metų jubiliejui miško skautai sugalvojo išauginti neregėto dydžio grybus. Kaimo centre, ties koplyčia. Prancūzų ambasada kaip šio kaimo sūrinininkystės verslo šefė, net skyrė 5 kg kažkokių prancūziškų ypatingų trąšų triufeliams. Miško skautai tręšė, augino, saugojo, bet per jonines paliko saugoti mažiausią skautą, kuriam atsibodo skautų drausmė ir jis dingo iš posto. Tada atvažiavome mes ir nurovėme prancūzų ambasados trąšų galingumo įrodymą. Seniūnas pasakė taip reikalo nepaliks, nes įtraukti visi nuo Paryžiaus iki skautų. Išsiderėjome 48 valandas. Per tiek laiko jei atvešime 3 litrus gero viskio gal seniūnas reikalą išspręs be tarptautinio skandalo.
Laika tiksi. Ką daryti?

2009 m. birželio 21 d., sekmadienis

Regbio visuomenės skandalai


Galvojate kad regbyje vyrai tik kovoja aikštėje ir viskas. Ne, regbyje pilna ir įvairiausių įdomių beveik aukštuomenės kronikų vertų skandalų:

Pirmas skandalas. Kadangi Lietuvos regbio rinktinė per daug sėkmingi žaidžia namų rungtynes Vingio parko stadione Lietuvos sporto biurokratai nutarė atimti regbio stadioną iš regbininkų. Tikrai erzina tie regbininkai be pinigų laimėdami tokias pergales...

Žemiau peticija dėl regbio stadiono išsaugojimo. Kviečiame į šią akciją įsijungti visus ir net Račą Artūrą:


Antra skandalas. Antanas Bosas buvo netikėtai išrinktas regbio federacijos prezidentu ir jau kaip prezidentas sugebėjo neatvykti į svarbiausią rinktinės mačą su Olandija. Vietoj to jis dalyvavo Manto Petruškevičiaus gimtadienyje. Nu bet kur galėjo dalyvauti , bet ekskliuzyvinio gyvenimo būdo lyderio Mantuko gimdiena vietoj regbio - keturgubas šio sporto aistruolių įžeidimas.

2009 m. birželio 20 d., šeštadienis

Net ir vokiečiai įsimylėjo tą pačią revoliucionierę...


Net ir vokiečiai įsimylėjo tą pačią revoliucionierę...Gal taps ji populiaresnė nei Če Gevara?

Šventasis Pranciškus


Ir jo ordino broliai Lietuvoje tokie įtartinai gyvi ir pasaulietiški. Ir pats Pranciškus kaip šventasis ko gero pats smagiausias ir nestandartiškiausias.
Pamokslai paukščiams, kelionės diskutuoti su sultonu apie krikščionybės pranašumus prieš Islamą, atsiradimas šalia pranciškonų vienuolių - klarisių, viskas kvepia tokiu erezijos cinamonu, kad net ir nustembi kaip popiežius ir leido jam...
Ogi paprasčiausiai buvo tiek tada erezijų, kad reikėjo nors vieną priglausti ir leisti pasiautėti. Bet ribose. Bet padėti atsinaujinti Bažnyčiai. Taip išsigelbėjo Bažnyčia su nenusakomu Pranciškumi.
Šiai dienai reikia Lietuvoje tokio siautulingo nenusakomo Pranciškaus. Nes nebežinia kas mus gali išgelbėti, nebent tik koks Pranciškus. Šventasis.

Teheranas. Valanda X



Sprendžiamasis mitingas Teherane prasidėjo prieš valandą.
Minutė po minutės iš Revoliucijos angliškai :
Na va viskas šiandien ir paaiškės. Niekas nebegali Teherane trauktis. Arba pilietinis karas arba Ahmadinejadas lauk. Visi savo kortas ištraukė ir policija stovi prieš demonstrantus. Ajatolų žodžiai nebeveikia.
O persių gaila...štai kokios efektingos Musavio šalininkės....kas išdrįs į tokią šaudyti?

2009 m. birželio 16 d., antradienis

Balkanų moteris:dvi siaubo kupinos naktys


Apturėjau dvi nuotykingas naktis. Specialiai į mėnulio kalendorių nežiūrėjau, bet...
Pirma naktis. Apie pirmą valandą išgirstu ašaras, Balkanų moters ir kitų balsus. Kažkoks mažo gyvūnėlio cypimas ir džiugūs krizenimai. Išlendu iš miegamojo - visi rėkia nesumindžiok. Ir tikrai ant grindų mažos šlapios dvi ausys. Pasitaisau akinius. Dvi ausys juda ir cypia. Kačiukas. Dar palieka balutę. Vėl visi rėkia:
- Apsimyžo. Valom.
Visi valo ir laksto aplink Ausių. Ausius greitai visus pagal sistemą savas - svetimas padaro savais, išskyrus senąją katę. Su ta riejasi visą naktį ir rytą ir kitą dieną. Atiminėja senosios katės mais-tą, ta atiminėja mažojo Ausiaus kūdikių maistelį.
Pasirodo kieme kuri supa apie šimtas butų vienintelė Balkanų moteris negalėjo užmigti pernakt girdėdama balkanišką dūšią draskantį pamesto kačiuko rėkimą.
Šiandien jau Ausius įtaisytas pas naujus šeimininkus. Tik kol kas dar jų nepripašįsta. Pas mus buvo geriau...

Antra naktis. Dvylikta.Tyku.
Pirma, tyku.

Antra. Baisūs garsai iš virtuvės. Atbėga Balkanų nervų kamuolys ir rėkia tu kaltas. Išbėgu iš lovos žiūrėti kur kaltas, kodėl?
Visa virtuvė aptaškyta krauju. Lubos, šaldytuvas, grindys. Įsižiūriu arčiau. Ačiū Dievui - ne. Palaižau. Spanguolių uogienė. Pasirodo uogienė buvo pagriebta plačiu balkanišku mostu, dangtelis nuskriejo Mostaro link ir spanguolės lėkė neįsivaizduojama trajektorija po visą virtuvės erdvę. Kadangi likau kaltas(matyt mano blogai užsuktas spanguolių uogienės dangtelis) valiau virtuvę aš. Balkanų moteris tylomis prisijungė prie valymo darbų po valandos ir pabaigė valyti viena...
Šiandien bus trečia naktis. Man neramu...gal tai ir yra pogimdyvinė depresija?

Iranas. Labai rimta. Blogai



Fotografijos ir info angliškai is vidaus:


http://ibloga.blogspot.com/2009/06/photos-from-inside-tehran.html

http://bellacrow.livejournal.com/


Blogai rusiškai iš Teherano:

http://omniamea2007.livejournal.com/



http://pashili.livejournal.com/


http://ostap.livejournal.com/


http://anoushe.livejournal.com/





Kiek iš šių blogų suprantu Ahmadinejado dienos suskaičiuotos arba sukilimas bus numalšintas kruvinai. Tik du variantai liko. Rasite geresnį blogą apie Iraną dabar - parašykite.

2009 m. birželio 15 d., pirmadienis

2009 m. birželio 13 d., šeštadienis

Žurnalas Geo - puikus naujų žinių šaltinis

Žurnalas Geo yra puikus naujų žinių šaltinis. Bent jau birželio mėnesio numeris. Tiesiog perskaitęs šį - neišdrįsau pirkti dar bent vieną....
Antai Lietuvishko laivo Balandzhio kapitonas yra Nikolay Butkevichius. Gerai kad ne Čižas, nes Geo parašytų - TSCHizhas



O kiek naujų žinių tame pat Geo numeryje apie Namibo dykumą(vieną karščiausių pasaulyje): po ją linksmi bėgioja bekonai ir juos gaudo lapės irgi gyvatės...




2009 m. birželio 12 d., penktadienis

Puota maro metu


Už šį gražų veidelį Madrido Realas pakloja 80 milijonų eurų.
Dar Kaka gražus veidelis perkamas to pačio Realo už 56 milijonus.
Puota maro metu? Kai Ispanijoje bedarbystės lygis siekia 20 procentų?
Kažkas blogai Ispanijos karalystėje...

Izraelis - Vakarų forpostas

Kad ir kiek gerbiu Grumliną, bet negaliu suprasti jo susižavėjimo musulmonų pasauliu(nebent tai asmeninės jo priežastys - tada pateisinu). Taip pat kad ir kiek dviprasmiškas būtų mūsų santykis su žydais galvojant plačiausia prasme Izraelis dabar yra Vakarų pasaulio pafrontės valstybė. Ir mes privalome ją palaikyti. Nesvarbu kiek nuoskaudų viens kitam darmė/padarėme/numanėme.
Islamo civilizacija nėra rožinė-sacharininė kokia Husseino Obamos kalboje Kairo Universitete. Ir Husseinas dar ilgai bus švelniai pamušamas pelynu už musulmoniškos Amerikos šlovinimą. Ir primins dar jam JAV rinkėjas jo antrą vardą, oi primins.
Visiškai suvokiu koks bjaurus yra Izraelis su arabais. Ir tai nėra gėris - toks elgesys. Bet mūsų kariai Afgane - ir tau jau asmeninis potyris, kai karys giminaitis - ir mūsų priešprieša yra su Islamu, galinga ir gerbtina civilizacija. Bet priešprieša. Kitaip išduodame savo civilizaciją ir savo karius.
Tad dar kartą ir trumpai:
Mes Vakarų civilizacija ir Izraelis mūsų forpostas. Pasirašau.

Galapagų salos

Kadaise Darvinas nustebo Galapaguose radęs ypatingai sunkiomis sąlygomis išgyvenusius gyvūnus su ypatingomis savybėmis. Iguanas, vėžlius...Panašiai yra ir aplinkumoje prie Kalvarijų turgaus. It Darvinas gali nusistebėti įvairių grupių išgyvenimo sugebėjimais. Pirma grupė, kuri prisitaikė išgyventi visomis ekonominėmis sąlygomis yra alkašiukai-odekolonininkai . Jie jau akcizų nemoka. Špygą Qbiliui ir Šemetai. Ir jokiai kitai vyriausybei nemokėjo. Per amžius. Kiek egzistuoja turgus tiek yra nemari alkašiukų gentis. Jų sąstatas keičiasi iš lėto. Bet moterys vis išvaro naujus vyrus į gatvę ir jie kiek pasiblaškę atšiauriomis Vilniaus gatvėmis įsijungia į amžinąją alkašiukų - odekolonininkų šutvę Kalvarkėse.
Antri, ne mažiau paslaptingi ir lengvai susikalbantys su alkašiukais yra balandininkai. Kažkoks sovietinis vilenskas kriminalinis likutis. Bet jie dar gyvi/jų gan daug, jie pasakojasi bei keičiasi balandžiais. Bet ratas uždaras. Kai prieini jie svetimo nemato.
Labai gražiai susikalba ir nebyliai. Sustoja ratu ir plepa rankomis. Atrodo šeštadienis jų turgaus diena. Ne tokie garsūs kaip Kirtimų čigonai, bet Kalvarkėse bei aplink laikosi ir vietiniai čigonai. Prekiauja cigaretėmis, ir viskuom kuom negalima....
Artimi alkašiukams yra ir železiakos(geležėlininkai). Turtas jų įvairus, tai yra daiktai tavaruojantys ant antikvariato ribos, bet dar ne. Todėl pigūs ir niekam nereikalingi. Knygos po litą. "Melodijos" firmos plokštelės. Šaibos, varžteliai ir gaikės. Jie tikrai nieko neuždirba, bet pakankamai socializuojasi. Pereinamas porūšis į alkašiukus.
Uždaras porūšis yra ir kopūstininkės . Jos atsiranda rudenį kaip praskrendantys paukščiai ir dingsta taip pat vieningai Vilniuje pražydus alyvoms. Toks keistas jų fenologinis kalendorius.
Ir visos šitos rūšys/porūšiai kunkuliuoja, laksto, barasi, guli pavargę, jiems beveik nereikia ekonomikos, marketingo, lietuvių kalbos anei valstybės. Laisvi it paukščiai, nei sėja, nei pjauna. Bet išgeria.......tikros Galapagų salos...

2009 m. birželio 10 d., trečiadienis

Siena Literatų gatvėje






















Sado mazo savireklama


Kažkada labai garsaus Valinsko pavadintas mediniu buratinu(už šokio meistriškumą) Vladimiras Romanovas tęsia savo nesveikos meilės šokiui išraišką. Šįkart tikros gyvos mergaitės 24 laipsnių karštyje nevėdinamoje būdelėje reklamavo Romanovo atvežamą rusų baletą.
Kažkaip mane nemaloniai nuteikė tų mergaičių šutinimas. Šunis pvz. draudžiama uždaryti mašinoje. Mergaites matyt ne. Arba daroma išimtis Romanovui...

KOkia buvo Kalvarijų gatvės pradžia


Kokia buvo kadais įspūdinga Kalvarijų gatvės pradžia su Raduškevičių rūmais....

Dingęs Vilnius bendrijos:

2009 m. birželio 9 d., antradienis

Lenkai turėjo vandens, o mes...


Štai lenkų laikais gulbės laisvai plaukiojo po Bernardinų sodo baseinėlį. XXI amžiuje mes pasiekėme , kad baseinėlis sausas ir gulbės nematytos ten 50 metų.
Iš Zdanovskių Vilniaus fotografijų(gražių...) parodos Paveikslų galerijoje :

Knygius - keistuolis


Rinktinės ir Kalvarijų gatvių keistuolis. Vaikšto vos panešdamas savo nešulius, rėkauja be ryšio . Kalbama kad ten knygos. Anksčiau jomis prekiavo, dabar tik rėkauja.
Moralas visiems dar tebeskaitantiems knygas - va taip ir jūs baigsite savo dienas...

2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Vargšas vargšas Valinskas ir vargšai rinkimų komisijos nariai

Vakar rinkiminėse komisijose dirbantys žmonės liūdėjo ir iš nuobodulio buvo priversti bėgioti brendžiuko. Žmonės nebėjo balsuoti(ir Europoje tas pats). O vargšai komisijų nariai privalėjo gerti labai tiksliai - kad dar galėtų vakare suskaičiuoti kiek bus paduota balsų. Liūdnas tai yra užsiėmimas kiaurą dieną pliaupiant lietui laukti netyčia užklydusio balsuotojo, kai brendžiuko pakampėse pilna .
Dar gaila Valinsko. Jaučiau kad bus taip ir norėjau mestelti jam savo balsą. Betgi jau aišku - būč pražudęs savo balsą. O dabar kai mestas už Landsbergį ir Puteikį: nepražuvo. Ir Zuokula su savo riedžiu jau išlėkė į orbitą kur sukasi niekam nebereikalingi kosminiai aparatai ir partijėlės. Irgi gaila, nes kai buvo Vilniaus šeimininkas tai gerai atrodė skriedamas riedžiu per Gedo prospektą.
Vargšas ir Paksas. Išrinko tai išrinko, bet ką jis ten veiks, tam EP?

Tėvų auginimas. Nauja krikščionė

Tėtis sunkiai kvėpuodamas padėjo du didelius nešulius virtuvėje ir tarė:
- Paėmiau septynis. Pagalvojau penkių butelių degtinės bus mažai.
Tada supratau - vėl tėvai kažką stambaus rezga. Ir tikrai. Subėgo prisidažę ir prisikvėpinę tetulės, nekalbūs dideli dėdės ir mane rengė visokiais rausvais rūbeliais ir perdavinėjo iš rankų į rankas. Tada vežė džipais į bažnyčią po liepomis prie žiedo kur daug automobilių. Žiūrėjau į bažnyčios lubas, su miniomis angelų ir nejučia pavargusi užmigau, kai kunigas tepė mane aliejumi.
Kai prabudau nuo stikliukų dzingsėjimo tėtė prie stalo aiškino, kad esu nauja krikščionių civilizacijos narė ir mūsų dabar milijardas su viena nauja krikščione. Ir visi šaukė valio, išgerkim. Aš bandžiau suskaičiuoti kiek yra milijardas ir vėl užmigau.
Kai prabudau vėl buvo rytas ir tėtė dejavo - reikėjo devynių, degtinės buvo mažai....

Integracija

XXI a. lietuviška šeima. Jis lietuvis, ji - ispanakalbė. Susipažino Amerikoje. Gyvena Lietuvoje. Du vaikai.
Bendravimo šeimoje tipiškas tekstas:
- Give me megztinis, por favor.
Vienas sakinys - trys kalbos..........

2009 m. birželio 3 d., trečiadienis

Retas serbas yra perplaukęs Dunojų ties Belgradu...

Kaip retam serbui pavyko perplaukti Dunojų ties Belgradu, taip ir man taip pat retai pavyksta sutepti Balkanų moteriai buterbrodą. Dar iki gegužio pavyzdžiui buvo Kalvarijų turguje rauginti kopūsti. Dabar jie išnyko ir maisto įvairovė prapuolė.
Tad visa fantazija atsiremia taip į klausimą atnešk ką nors skanaus;
- Buterbrodą?
Ir tada prasideda. Jei vienas suteptas - man gaila jai maisto.
Jei tik su sviestu ar margarinu - kur tavo fantazija?
Jei su mėsa - per riebu. Ir kur daržovės?
Jei su alyvomis - kodėl jos krenta. Perpjauk kiekvieną per pusę.
Jei buterbrodai du ar trys - ašaros, kodėl aš ją įsivaizduoju kaip rają karvę.
ir aplamai - kodėl nėra pinigų ekskliuzyviniam maistui maitinančiai motinai...
Retas serbas yra perplaukęs Dunojų ties Belgradu oi retas....

Lietuvos regbio rinktinė artėja prie pasaulio rekordo

2009 06 01 - šį šeštadienį, birželio 6 d. Vingio parke 13,50 Pasaulio čempionato atrankos atkrintamųjų varžybų III etapo rungtynėse susitiks Lietuvos ir Olandijos rinktinės. Pergalė šioje dvikovoje mūsų rinktinę išvestų į ketvirtąjį atrankos etapą, kurio kovos numatytos tik kitąmet, o tuo pačiu būtų ir 15-ąja paeiliui pasiekta oficialiuose mačuose ir dar labiau priartintų prie pasaulio rekordo. Tarptautinės regbio federacijos kasmetinis leidinys "IRB World Rugby Yearbook 2009" skelbia, kad aukščiausias pasiekimas šiuo metu priklauso Naujajai Zelandija ir Pietų Afrikai, laimėjusioms po 17 rungtynių paeiliui (atitinkamai 1965-69 m. ir 1987-88 m.). Toliau ...
Iš čia http://kaunas.lt/regbis/
Gaila kad BRSN nemato. Viskas taip atitinka Imperijos darymą.
Beje rinktinės marškinėliams buvo suaukota 6833,73 lt. Puiku.

2009 m. birželio 1 d., pirmadienis

SnobTV

Jei nežinote kaip tapti snobu -
http://urvinis.blogspot.com/2009/05/mano-tv-programele_22.html
- tai žiūrėkite šio pono sudarytas SnobTV programėles. Sėkmė garantuota. Pažiūrėjau aš kelis SnobTV rekomenduotus čekiškus filmus. Kartais baisu. Kartais nieko. Labai specifinis reginys.
Bet žinau kodėl Lietuva yra vienintelis kraštas pasaulyje, kuris žiūri senus čekiškus filmus. Sauliaus Macaičio diplominis buvo apie čekus. Žmogaus seniai nebėr, o įtaka išliko....