2011 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Išgirtasis Lietuvos Rytas

Lietuvos Rytas padarė gerą marketinginį ėjimą - sukėlė šaršalą su Užkalniu. Kiek atplovė savo veidelį. Tačiau  bazinė problema Lietuvos Rytui liko.Tad priminsiu, kad visi ne taip džiūgautume:

1. Problema yra ta, kad drauge su rusišku kapitalu ateina uždaras bizantiškas mentalitetas – akcininkai tarytum aiškūs, tačiau tikrasis savininkas ir jo planai – nežinomi. Kad žiniasklaida nebūtų pasmerkta galingų jėgų grėsmei iš šalies, geriausia yra neprasidėti su rusišku kapitalu. Bent jau aš esu priėmęs tokį sprendimą dėl savo žiniasklaidos Baltijos šalyse. Citata iš daugybės mass media(ir delfio) savininko Hanso Luiko interviu.
Hanso žodžiais tikiu, teko daug asmeniškai pabendrauti.
2. Lietuvos Ryto savininkas dalinai yra bankas Snoras. Snoras čystai iš Rusijos kapitalo.
3. Lietuvos bankas jau visą vasarą neleidžia bankui Snoras padidinti kapitalo. Nepavyksta įrodyti pinigų švarumo. Skalbti ir dar kartą skalbti...

2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Steve Jobs ir Apple

Štai ir vėl grupinio bandos pamišimo pavyzdys.
Steve Jobs(beje, biologinis tėvas sirietis, matomai ir  iš arabų genų gali kažkas pavykti) atsistatydina iš Apple generalinio direktoriaus pareigų. Lieka valdybos pirmininku. Viso pasaulio intelektualai rauda ir barstosi pelenais plaukus. Net Kadafis šešėlyje su tokia pasaulį ištikusia nelaime. Apple akcijos krenta 5 proc.
Aplamai Apple ir visa Apple produktų linija tai yra religijotyros mokslo tyrimo objektas. Žmonės miegodavo prie parduotuvių, kad pirmi gautų aipodus su aipedais.
Amžiną atilsį Gintaras Beresnevičius gal būtų suvokęs šio reiškinio mastą, pasekmes ir priežastis. Bet man tik telieka pašiurpti nuo tokio visapasaulinio bandos elgesio.

Penktadienį, rugpjūčio 26 d., nuo 10:00 val. ryto lrytas.lt turės naują redaktorių.

Tai bus Užkalnis. Tas pats.
Mano komentaras  bus trumpas - 3,14.

2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Buhalterė

Buhalterijos įprastai yra perdėm moteriškas kolektyvas. Toks kolektyvas pačias jo nares labai vargina ir nervina. Moterys labai pervargsta nuo moteriško kolektyvo. Vyrai kiek pastebėjau nuo vyriško ne taip pervargsta.


Teko kartą būti išvežiotoju iš nedidelės buhalterių šventės. Kai jau atvykau visos buvo šiltutėlės ir vienos jau norėjo namo, kitos tačiau troško dar kažko. Bet pasakyti negalėjo.

Viena visiškai jau tokia kažko buhalterė paklausta ar važiuos su manimi pasitikrino akimis koks tas vyras vairuotojas ir pasakė:

– Taip.

Bet tada vėl persidėliojo maršrutai ir anai jau buvo pasiūlyta važiuoti su kitu vairuotoju, kitu maršrutu.

- Koks skirtumas, - atsakė buhalterė – kur važiuoti, parodykite koks vairuotojas…

Vyrą apžiūrėjo. Pasakė – vežkite.

Tada vėl viskas pasikeitė. Įsivaizduojate kai bando kažką sutarti penkiolika ne visai blaivių moterų. Ir iškvietė jai vienai taksi. Tačiau į taksi eiti ji atsisakė.

Tada buvo atvestas taksistas ir parodytas. Kiek ilgiau pakoncentravus ant paslaugų teikėjo žvilgsnį – tiko… Kai paklausė taksistas kur ją vežti, buhalterė pabrėžtinai skiemenuodama atsakė:

- Vež-ki-te, man bet kur bus ge-rai…

2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Kultūrą į mases arba skaičius 3,14

Vat kam mums naudoti keiksmažodžius kai turime tam labai gražius pakaitalus. Štai gerbiamas Taškas pavartojo vietoj keiksmažodžio pyzdec skaičių 3,14.
Intelektualu, matematiškai tikslu, kultūringa ir kartu smagiai nusikeiki.
Rekomenduoju visiems:
Skaičius Pi 3,14 vietoj pypt ir visų kitų keiksmažodžių prasidedančiu pi. Sąrašas ilgas, nevardinsiu...

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Kas darosi?

Pastarąją savaitę vyksta labai keisti įvykiai.
Iš oficialių šalinių susidarau tokią savo neoficialią nuomonę;
Merkel ir Sarkozy jua nusiplauna rankas nuo europos periferinių šalių ekonomikų gelbėjimo. Jie gal ir norėtų, bet matyt nebegali. Gelbėsis tik dviese ir tik patys - Vokietija su Prancūzija, gal dar kokia Estija. Labai simboliškai šis tandemas siūlo kurti Europos gelbėjimo vyriausybę, kuriai paskyrė vadovauti žmogų -mazgotę iš Belgijos van Rompuy(toks butaforinis ES prezidentas). Tai reiškia reikalas suprogramuotas žlugti.
Čekų ekonomikos vadai pasakė, kad nemato jau reikalo jungtis prie Euro zonos.
JAV irgi vakar nusiplovė nuo Europos nevykėlių gelbėjimo. Federaliniai  rezervai rekomendavo nebeskolinti Europos bankams. Tai reiškia jei dar kiek gyvavo Eurpos finansinė sitsema, tai dabar jau užsukamas paskutinis kranelis ir gelbėkitės kas išmano. 
Net Qbilius užsiminė, kad didins tik pensijas prieš rinkimus. Daugiau ir jis jau nebegali...nors verkiant prieš rinkimus reikia...
Visai blogai. Negi vėl krizė?

2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Alkoholis ir regbis

Nustebote? Kas gali būti bendro tarp sporto ir primityvaus  alkoholizmo?
O ir va labai daug. Ta pačia proga bandysiu pareikšti kad mano dėmesys rudeniop blogui smarkiai sumažės. Nes aš myliu blogeriavimą neskaičiuodamas pinigų(kuriuos prarandu tupėdamas it debilas kompe) ir nematerialia meile( ne taip kaip blogo skaitytojai, kurių jausmai mano blogui išreiškiami dviem trumpais žodeliais -  nu nu), bet turiu išlaikyti Balkanų moterį, opelį, škodą, butą ir vaiką(netgi vaikus), tai būsiu priverstas mažiau kreipti savo eikliųjų minčių link blogo, daugiau link regbio.
Kokiai Verslo klasei negaila 15 litų, o mano blogui lito gal būtų gaila. Nors mano blogas gal 15 kartų įdomesnis. Bet tiek to.
Taigi.
Ryt paskutinis derybų etapas su regbio klubo prezidentu ir visais valdybos nariais. Tai jau trečiasis derybų etapas.
Pirmą kartą sugėrėme su regbio klubo prezidentu vasarį per mano jubiliejų. Tada aš beveik nieko neprisiminiau, tik Balkanų moteris - patvirtino, jo, susitarėte, beveik verkėte abu apsikabinę kaip bus gerai...
Vėliau  apie gegužę vėlyvą naktį ragelyje buvo girdėti džiugiai šūkaujanti klubo valdyba su sunkiai kalbančiu prezidentu. Ir pažadėta pinigų. Kaip regbio klubui - gana daug.
Kitą dieną jau prezidentas nieko neprisiminė.
Bet galų gale laimėjo  sportas( jeigu taip galima pasakyti apie regbį) ir ryžtingai atstūmę taurę su pragaišitngu skysčiu rytoj blaivūs susirenkame paskutinėms ir visus taškus ant i sudedančioms  deryboms.
O dar renku protmūšio(yra dar vietų, bet IQ pageidautinas virš 120) komandą, taip kad atia, bloge...kada dar bepasimatysime...arba matysimės retai...

2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Palangos močiučių atminties ypatybės

Palangos močiutės – tos kurios lovas nuomoja - yra labai geros. Ypač vasaros pradžioje sukalbamos kaip giminės, nors dėk prie žaizdų, įsivažiuojant vasarai jų atmintis slopsta, rudeniop ištinka aktyvus Alzhaimeris.


Nešmeižiu, pats nuotykingu būdu patyriau jų atminties duobes.

Vieną savaitgalį perbėgau nuo nakvynės su Šreku pas tokią ponią prie stadiono. Oi, prašom, matau vyras rimtas solidus, štai jums kambariukas, galite ir vienas. Didelio siaubo, apart krūvos rėkiančių iki 23 valandos šokių ansamblio vaikų, nepatyriau, tad užsisakiau kitam savaitgaliui. Sakė vaikų tikrai jau nebebus. Mane užrašė į storą didelį sąsiuvinį, kaip tik jums yra tarpelis, 3 kambarys, avanso neėmė, sakė vyras matosi rimtas, laukiame...

Aha, laukė. Kitas savaitgalis.

Penktadienio vakaras, apie 22,30, oras geras(tai svarbu):

1. Pirma reakcija – oi. Jūsų neatsimenu ir tokio nepažįstu. Gal pas kaimynę kieme užsirašėte. Eikite ten. Mostas platus, link jūros ir parko, į tamsą.

2. Grįžtu kiek persiutęs atgal nuo klaikiai nustebintos kaimynės. Ir reikalauju sąsiuvinio, kur esu užrašytas. Šeimininkė neranda sąsiuvinio. Susimąsčiusi praneša, kad tokio gal ir neturi...

3. Tada visai tvirtai pareiškiu niekur aš neisiu, duokite sąsiuvinį. Ji susijaudina, netikėtai randa po stalu, sako tai ne sąsiuvinys, o buhalterinė knyga. Aš nusileidžiu dėl sąsiuvinio ir visai pagarbiai pavadinęs tą purviną draiskaną buhalterine knyga, klausiu tai kur įrašai?

4. Žiūriu įrašus. Šių dienų įrašai trinti, pertrinti  ir beveik kiauri. Duktė rašo, dukters nėra, nežinau kas trina. Čia viskas gerai. Vietų nėra. Aš nesitraukiu, sakau naktis, aš pas jus turiu gauti nakvynę.

5. Moteris palūžta ir nuveda pas kitą kaimynę, šiandien nakvojate čia, o rytoj pas mane jau bus laisva.13 kambaryje.



Šeštadienio rytas. Grįžtu dar pasitikrinti dėl buhalterinės knygos. Klausiu gal kas išaiškėjo. Išaiškėjo, kalta dukra. Buvo jūsų įrašas, bet apie trečią dienos taip pradėjo važiuoti žmonės, oras geras, tai dukra ir išnuomavo. Jūsų vardas buvo labai keistas, neaiškiai užrašytas. O ir labai retas, tai dukra pagalvojo, kad neatvažiuosite.

Paskutinis argumentas pribloškė, pasirodo nakvynė Palangoje yra gaunama tik turint aiškų populiarų visiems suprantamą vardą. Vytautai ir Rimantai gaus, o koks nors vargšas Simfonijonas savaime suprantama pasmerktas nakvoti Palangos parke nors ir būtų užsisakęs prieš savaitę. Nors ir prieš mėnesį. Nes su tokiu vardu....

2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Apie Londono riaušes - 2


Galų gale nors vienas šaltinis aiškiai sudėliojo visus akcentus  apie Londono riaušes.
Молодые рабочие и молодежь из национал-этнических меньшинств в Лондоне поднялись против империалистического и капиталистического гнета, нападая на полицию, магазины и банки. К этим представителям народных масс, надо сказать, сожалению, присоединились и некоторые криминальные элементы, поэтому не обошлось без посторонних жертв.
Kai gerai paaiškina - man durnam ramiau.

Iš čia:
http://juche-songun.livejournal.com/279197.html#cutid1

Nigerija, krepšinis ir varškė

Nemirtinga istorija, kip baltaveidis niekinga europietis išdūrė vargšus aferistus iš Nigerijos.
Čia:
http://100dienu.blogspot.com/2011/08/apie-bukus-nigerijos-sukcius-ne-savo.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+100dienu+%28100+dien%C5%B3+avanti%C5%ABra+Azijoje%29

2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Per didelis, kad gerai dirbtų

Kiekviena organizacija, kuri auga anksčiau ar vėliau pasiekia tokį dydį, kad nebesugeba normaliai dirbti. Žmoniškai sakant pasiekia lubas. Mano galva Lietuvoje yra trys tokios organizacijos galvom įsirėmę į lubas – SEB bankas, Orlen Lietuva ir Maxima.


Šią savaitę bardaku šauniojoje trijulėje pirmavo SEB bankas. Pačiu atsakingiausiu rinkos svyravimo metu užlūžo šią savaitę jų prekybinė platforma. Šimtai spekuliantų prarado pinigus.

O antra ir svarbiausia – iš Balkanų moters SEB bankas atėmė paskutinius du šimtus litų, kurie buvo palikti vaikui atrakcionams ir mamai ledams.

SEB banką kasmet ištinka didelė naujiena – vasara. Panašiai kaip kelininkams – žiema ateina visada netikėtai. Taip SEBui netikėtai ateina vasara Palangoje. Bankomatai Palangoje lūžta, sumą iš kortelių nuskaito, o grynų pinigų neduoda, o po to pavargęs banko vadybininkas paguodžia: aišku, po 30 dienų grąžinsime pinigus. Žinote tiek žmonių, visiškai netikėtai masinis antplūdis.Technika neišlaiko.

Šioje vietoje man kiek neaišku, jie nesitikėjo kad ateis vasara ar kad Palangoje bus vasarą žmonių? Nors ko gero paskutinis variantas – visi lietuvaičiai seniai gąsdinosi atostogauti Turkijoje ar Ispanijoje, kur servisas geresnis ir pigiau. O SEB bankas šią vasarą ir vėl patikėjo. - Palanga bus tuščia, neverta ir pasirūpinti bankomatais Palangoje….

Laimei Balkanų moterį kaip visada išgelbėjo brangakmeniai. Ji naktį iš nevilties - kaip pati pasakojo – susapnavo didelį opalą ant žiedo ir tada ramiai užmigo. Bet kuriai moteriai susapnuotas opalas ar kitas brangakmenis visada atneša sėkmę. Net ir nesapnuotas brangakmenis moteriai ant piršto – taip pat sėkmė. .

Ir akurat – iš pat ryto gana netikėtai gavau pinigų ir persiunčiau prapuolančiai šeimynai Palangon į SEB kortelę. Tikiuosi jau bus susitvarkę per dvi paras nors vieną bankomatą Palangoje…

2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Apie Londono riaušes

Londono riaušių metu policija buvo bejėgė, pabijojo naudoti galingesnius ginklus kuriuos turi.
Mano galva Naujoji Kairė jau pasiekė savo - revoliucinė situacija Anglijoje maksimaliai paruošta. Policija bijo daryti tvarką, tik nurodžius premjerui pakrutėjo labiau, nes žmogaus teisių aktyvistai ir kiti kabinetiniai geruoliai sugebėjo jau dekonstruoti Anglijos visuomenę. O juk kažkada tai buvo puikiai organizuota  imperialistinė valstybė, nešė visam pasauliui civilizaciją.
Tačiau. Ne viskas prarasta. Radau kelias grupes, kurios pačios sugebėjo susiorganizuoti savigynai.
Vardiju, labai įdomus sąrašas:
1. Sikhai, gynė savo šventyklą.
2. Turkai, parduotuvių savininkai, gynė savo verslą.
3. Anglijos gynybos lyga(England Defence League). Vienintelė veikli buvo ši dešinioji organizacija, aišku bus išvadinta fašistine, bet sikhai ir turkai tai juk negali būti fašistais:)
papildau 13,09:
4. Londono futbolo klubo Milwall sirgaliai.

2011 m. rugpjūčio 9 d., antradienis

Tiltas per Kwai upę

Tai 1957 metų; labai rimta karinė drama, septyni Oskarai, klasika. Režisierius David Lean.
Siužetas toks. Anglai  - II pasaulinio karo japonų belaisviai kažkur Birmoje privalo pastatyti tiltą. Statyba sekasi sunkiai, kol japonai sutinka leisti statybą organizuoti patiems anglams, tada gerai sustyguota socialinė anglų sistema parodo savo pranašumą prieš bukus japonų kareivas. Gražuolis tiltas pastatomas laiku ir kokybiškai. Trumfuojantis anglų imperialistas pulkininkas Nikolsonas pakraupsta kai jo kūdikį tiltą pabando susprogdinti anglų diversantai. Žūsta filmo pabaigoje visi. – diversantai, pulkininkas Nikolsonas, neapsisprendęs kas jis – tilto tėvas ar anglų pulkininkas, japonas stovyklos viršininkas ir gražuolis tiltas.
 Bet filmas iš esmės apie Vakarų civilizacijos triumfą.
Praėjo tik 54 metai ir filmas jau juokingas. Viskas juk atvirkščiai, tai japonai ir kiti azijiečiai dabr moko Vakarus darbo efektyvumo, o pulkininkai Nikolsonai pas mus jau seniai išnaikinti...

2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Apie akis

Iš moterų enciklopedijos: vyrų akys


Aprašymas. Vyrų akys yra tik dvi. Jos neprilygsta moterų akims nei savo skaičiumi, nei įžvalgos gebėjimais. Dažnai net neskiria rudos nuo žalios, nekalbant apie visus du šimtus žalios atspalvių. Praktiškai netinkamos naudoti.

Darbas: Vyrų akys darbo nemato. Jums reikia primygtinai bei kelis kartus nurodyti darbą ir dar reguliariai tikrinti ar dar tos akys mato darbą. Nes vyrai kad nekankinti savo netikusių akių jas laikas nuo laiko užsipila įvairias skysčiais.

Panaudojimas: kadangi vis tiek netikę, galima panaudoti vyrų akis tų pačių vyrų gaudymui ir žiedavimui. Kadangi vyrų akys perduoda nedaug informacijos į jų smegenis tai galima taikyti metodą taškas-blokas.

Metodas taškas – blokas. Neduoti, nerodyti, neliesti kelių taškų ant moters kūno. Net nevikrus vyriškas protas per ilgą laiką susidomi susidomi kas gi ten tokio slepiama. Po 4-5 dienų domėjimosi galima atrinktam egzemplioriui su minimaliu ydų kiekiu parodyti tašką. Po to vėl greit uždengti. Nevikrios vyriškos akys nustemba. Ir viskas jame užsiblokuoja, nes tiek laiko nerodė, o dabar jam vienam parodė. Kraujotaka nuo šoko sutrinka ir kraujas teka vienon vieton. Ir kadangi kaip jau minėta vyriškos akys nepatikimos, jos vėl nori perpatikrinti informaciją, ką gi ten tokio matė. Nes nu nieko nesuprato. Tada vėl taškas-akys-blokas-kraujotaka. Ir vėl, ir vėl.

Nauda: tokia iš jų ir nauda. Tinka tik metodui taškas – blokas.
 
Apie moterų tyrinėjimus: akys


Moterų akys yra penkios arba šešios. Dar a.a. Gintaras Beresnevičius yra užsiminęs apie tokius įstabius moterų gebėjimus, bet gaila neišvystė savo teorijos. Dvi akis mato visi, visas kitas – išrinktieji. Taigi noriu pasidalinti keliomis slaptųjų iliuminatų įžvalgomis.

Net su šitom dviem akimis įstabi atrodo moters savybė koketiškai metus akies žybsnį per sekundę nufotografuoti vyrą ir po to per likusias tos pačios sekundės dalis suklasifikuoti vyrą pagal tokius parametrus: Himenėjo saitai, vaikų skaičius, kaip gauna valgyti ir ar pajėgus būtų šiąnakt, taip pat finansinė padėtis tūkstančio litų tikslumu su visomis akcijomis ir nekilnojamuoju turtu. Taigi kadangi kaip jau minėjau kalbu apie penkias ar šešias akis, tai manau šioje situacijoje veikia trečioji akis kažkur viduryje tarp tų pirmųjų vizualiai matomų net ir vyro akiai ir jos funkcija yra skaitmeninis fotografavimas tiksliai galimo partnerio analizei.

Ketvirtoji akis pradeda veikti jei trečioji akis perduoda analizės išvadą – tinka. Ketvirtosios vieta yra kažkur nugaroje kryžkaulyje, ten kur vyksta didžiausias moters kūno svyravimas aplink ašį. Ketvirtoji turi kašperovskinių-volfmesinginių sąvybių, ji priverčia benueinantį vyrą atsisukti, atsisukus, pagauna jo žvilgsnį, dar smarkiau padidinusi svyravimų amplitudę pagauna visą vyriškį su praeitomis ir būsimomis pajamomis.

Penktoji ir šeštoji akis pradeda veikti jau po kurio laiko, kai pagautasis yra apžieduotas. Tų akių skaičius pas skirtingas moteris yra skirtingas, todėl vieningo jų skaičiaus negalime nustatyti, tai vartojame penktoji šeštoji, bet gali būti ir devynios, ir dvidešimt. Šios akys veikia jau palaidai nuo pagrindinio moteriško organizmo ir sklendžia akylu sakalu danguje po visą miestą ir po visą šalį, netgi užsienyje. Jos stebi visą laiką apžieduotąjį ir bet koks jo neteisėtas žingsnis yra perduodamas į pagrindinį organizmą, kur gautas signalas išleidžiamas jau apdorotas įvairiais nemaloniais būdais ant vargšo vyriškio. Ir skystu pavidalu, ir garsiniais signalais.

Taigi moralas paprastas – nepasislėpsi, visos moterų akys tam dirba ir tų akių skaičius – legionas.

2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Ką galvoja kinai apie JAV ekonomiką

Kinai turi savo kredito reitingų agentūrą - Dagong. Vakarų mass media ignoruoja Dagong reitingus.
Dagong nuomonė nevisai sutampa su Vakarų pasaulio kreditų reitingų agentūrų platinamomis nuomonėmis.
Štai Dagong vakar sumažino Lenkijos ir JAV kredito reitingus iki negatyvaus.
Na nemato niekaip kinai perspektyvų JAV ekonomikai, Obamos gebėjimų subalansuoti biudžetą, nors patys yra didžiausi skolintojai Amerikai.
Čia:
http://www.dagongcredit.com/dagongweb/english/pr/show.php?id=108&table=web_e_zxzx

O tiesa - kaip visada - kažkur tarp Vakarų ir Kinijos nuomonių. Bet Amerikai - liūdna ateitis.

2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Šrekas, žalias toks, didelis …

Va juk būna taip. Atrodo savo žmonos(tai oficialios Balkanų moters pareigos, kas nežino) nemušiau, kartais tik pakeldavau balsą kai jau visai. Valgiau ką paduodavo, dar net pagirdavau. O ji…


Penktadienį kai jau turėjau atvažiuoti suorganizavo nakvynę man Palangoje. Ai sako žaibu labai gero neradau, bet užtat prie pat Basanavičiaus gatvės. Bet su Šreku kaip tu mėgsti. Na aš įsitempiau, kas vėl per bajeriai.

Stop sakau, nuo šitos vietos detaliau.

- Miegosi vienam kambaryje su Šreku. Tik 25 litai. Kiek tau ten miegoti, vaikščiosi su mumis sanatorijoje. O ten tik pernakvoti. O čia žinai tokį rankinuką mačiau…

- Stop, pradžia, Šrekas. Kas tai?

- Na Šrekas, žinai gi, žalias toks, didelis. Gyvensi prie pat Basanavičiuas gatvės, prie tiltelio per upę. Oras geras…

- Stop sakau. Koks dar didelis ir žalias Šrekas? Man su juo miegoti.

- Šeimininkė sakė jis ramus ir ukrainietis. Ateina vėlai. Ir nepajausi.

- Pavalgęs jei vėlai? Ir ką aš turi jausti naktį? bet kodėl Šrekas, gal labai smirda?

- Ai, atstok su kvailais klausimais. Nuvešiu pats pamatysi.

Atvažiavau sutemus. Paėmiau alaus, sau ir Šrekui, gal bus taip geriau – pagalvojau.

Šrekas tai buvo liesas ukrainietis lėlių teatro aktorius, vaidino Šreką Basanavičuas gatvėje.

Alaus atsisakė. Akys jo labai baltavo tamsoje. Miegojau savo lovelėje sunkiai ir neramiai. Basankėje visą naktį trinksėjo bumčikas.

Kitą rytą skubiai susiradau kitą kambarį. Prie stadiono. Pats.

O gal reikėjo vis dėl to mušti dar pagalvojau, ne apie Šreką tai aišku, būtų pagarbesnę nakvynę suorganizavusi...Tiesa, kas neišsilavinęs: Šrekas savo kilme - žmogėdra.

2011 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Pomidorai, kraikas ir Sent –Egziuperi

Ar tik ne Sent- Egziuperi pasakė, kad mes atsakingi už prisijaukintuosius. Tai va mano visos moterys buvo mane palikę savaitei(Druskininkai ir Palanga). Joms Sent- Egziuperi mintys nė motais. Tiesa liko namie katė, tai ji labai rėkė, kai pareidavau namo. Matyt už visas išvažiavusias . Dar buvo pomidorų daug( ir ta proga atėmė daug pinigų iš manęs, mums Palangoje reikės, o tu turėsi pomidorų. ir agurkų daug, tau dieta labai reikalinga), bet sode, reikėjo nuvažiavus palaistyti ir tada tik parsivežti maisto.
Pomidorai visai skanu, nes švieži, tik iš šiltnamio. Bent taip galvoji pirmą pomidorinimosi savaitę. Nes gazpačų bei ačičiuk-salat nedariau, mokėjau dvi bazines salotas: pomidorai su svogūnais su grietine bei pomidorai su svogūnais su aliejumi. Kaip ir įvairu, pusryčiams su aliejumi, vakarienei su grietine. Kitą dieną atvirkščiai . Ale jau penktadienį šitie raudoni gyvuliai visiškai pabosta pirmadienį pradėjus. O raudonsnukiai nuo tvankios lietuviškos vasaros vis augo ir augo…

O agurkai kai pražiopsai surinkti išauga į begemotus, kuriuose sėklos ir vanduo, o skanumo kaip ir nėra. Agurkus atidaviau klastingu būdu giminėms. Pasakiau nedaug, užvešiu, kokie penki trilitriniai sloikai ir nuvežiau du maišus agurkų. Greit išvažiavau.


Dar liepė jei katės lovelis smirdės tai pakeisti kraiką, pasakė išpilk į tualetą sušokusius gabalus. Su baltu kastuvėliu prie lovelio. Aš pasielgiau kaip tikras vyras – racionaliai. Ką ten rinkinėsiu gabalėlius, tai geriau iškart viską į klozetą. O kraiko buvo daug. Jis visas ten sušoko ir pradėjo lipti per kraštus. Bliamba, nepažiūrėjau kad kraiko specialiai buvo privarvolinta daug, kokiam mėnesiui, nes moterys išvažiuodamos nutarė apsidrausti, pripilti daug, nes aš aišku užmiršiu. Gerai skladuke turėjau kastuvėlį, tai iškasiau vėl viską iš klozeto. Į maišus…

Taip pat namie nieko nerasdavau, jei rasdavau, tai tik tada kai nebereikia.

Galvojate jau visai subuitėjau, mintys nebelekia aukštai. Lekia. Link Sent-Egziuperi. Prisijaukinote - atsakykite. Pabėgau iš savo atostogų be moterų Vilniuje į Palangą savaitgaliui. Atsigavau. Šiek tiek barėsi, bet saikingai ir svarbu visada nuvesdavo pavalgyti laiku. Ir be pomidorų.

Neverta stengtis: vaikų auklėjimas

Neverta persistengti, bo mokslas jau nustatė:

jei vaiko tėvai yra normali šeima (pvz. tokia, kuriai įvaikinimo tarnybos leistų įsivaikinti), tėvų pastangos lavinti ir auklėti vaiką ir skirtingi auklėjimo metodai turi labai mažai įtakos tam, kas rūpi daugeliui tėvų: suaugusio vaiko tikėtinai gyvenimo trukmei ir sveikatai, intelektui, pajamoms ir padėčiai visuomenėje, charakterio bruožams ir pasitenkinimui gyvenimu.

Vaikų auklėjimą išrado isteriškos mamytės, kurioms tai būdas kompensuoti savo gyvenimo nesėkmes. Vaikas pats puikiausiai kopijuoja šeimos narių elgseną, o po to draugų.Vaikai auga patys.


iš čia;
http://www.nematomaranka.lt/2011/08/selfish-reasons-to-have-more-kids.html