2014 m. liepos 23 d., trečiadienis

Gyvenimas yra trumpas, todėl...



Visi  gerbiami mano blogo skaitytojai pastebėjo – blogas retėja ir trumpėja. Noriu pasiaiškinti, kad tai ne nuo proto išsekimo ir senatvinių marazmų pirmųjų požymių. Ne, dar galva veikia. Tiesiog  nebegaliu gadinti savo stiliaus. Nuo bloge naudoto trumpo aforistinio-aferistinio stiliaus priverstas pereiti  prie ilgo lėto romano per 700 puslapių stiliaus. Tam yra labai svarbi priežastis. Kaip jau minėjau šio teksto antraštėje viršuje  – gyvenimas yra trumpas. Todėl atėjo laikas kam nors stambesniam savo forma nei blogas   ar short story.
Šį mano brandžiam žmogui derantį užmojį  palaikė ir viena brandi Lietuvos leidykla. Dar kartą išreiškiu  nenumaldomą pagarbą tai leidykla už tokį protingą ir tikėkimės finansiškai teisingą žingsnį
Tad porą metų užsiimsiu stambios formos kūrinio kūrimu bei sodais. Dar gal protmūšiais ir arbūzų bei vaikų auginimu.  Blogas bus kiek primirštas, bet neužmirštas. Tiesiog kiek rečiau pasirodys įrašai.
Šiek tiek paslapties skraistę nuo didžiojo projekto praskleisiu, bet ne viską, nes esu susaistytas  žodinių  ir įvairių kitų įsipareigojimų.
Darbinis projekto pavadinimas   -    “Į Kembridžšyrą”.
Siužeto pradžia tokia. Įvyksta geotektoninė katastrofa ir palangiškė  Basanavičiaus gatvės pabaiga ties jūros tiltu  įsiremia į Šventosios Trejybės koledžo duris Kembridže.
Pagrindiniai veikėjai numatomi tokie:
Buvęs Rusijos armijos  majoras Solovjovas, niekaip nesurandantis tikslaus  kreipinio  kaip kreiptis  į Kembridžo gyventojus – kembridžšyriane ar kembridžšyrovcy.
Solovjovo dukra gražuolė Marija, sėkmingai ištekėjusi už lietuvio  Mindaugo.
Pats lietuvis  Mindaugas, ne taip sėkmingai gavęs kaip vestuvinę dovanėlę  uošvį majorą su filologinėmis ir alkoholinėmis problemomis bei granatsvaidžiu Mucha.
Redžepas Tunda, nedidelės albanų grupuotės  vadas, nuolat pilnas idėjų kaip ūmai praturtėti.
Mylimas Redžepo brolis  Ismailas invalido vežimėlyje, beviltiškai įsimylėjęs  Mariją.
Pasimetęs britų premjeras Kvarteronas.

Lygiai  taip pat pasimetę keli britai, išvydę Kembridže Basanavičiaus gatvę ir jos žmones.
Škotų nacionalistas Danny, mylintis visus minėtus personažus, išskyrus anglus

Komentarų nėra: