2015 m. sausio 6 d., antradienis

Kalėdos Anglijoje - 2

Wilno

Nors ir rodos jau su lenkais  santykiai aukščiausiame lygyje tvarkosi, bet lenkai Piterbore vis dar kartkartėms pasako Wilno nasze, tad normalių draugysčių iki šiol nepavyksta šioms kažkada  buvusioms bendražygėms  tautoms užmegzti. Susidėti su lenku ar  lenke  taip pat blogai kaip susidėti su babajumi. Bet Lietuvos  lenkai ir Lietuvos  rusai yra savi, su jais draugaujama Yra ir latvių, bet su jais kaip sakė vietiniai kaip “Dievų miške” – visi muša jei kas juos. Tai latviai vaikšto tylūs ir pablyškę.

Mėlynukė

Lietuviai ne vien rožiniai ten. Yra ir visiškai rožiniu veidu mūsų tautiečių. Tai tie rausvaveidžiai tautiečiai  turi specialią parduotuvę lietuvyne, kuris  oficialiai Lincoln Road. Alga pagal britišką tvarką  atsiranda kortelėje ketvirtadienio  naktį 0 valandų 00 minučių. Tad babajus, garsios Piterbore parduotuvės pavadinimu “mėlynukė” savininkas, specialiai dirba algų išlaistymo  dieną iki 2 nakties, kad spėtų aptarnauti visus lenkus ir lietuvius, kurie ištroškę. Mėlynukėje tarp 0 ir 2 valandų būna tokios eilės kaip kažkada brandžiame socializme. Vyksta prie mėlynukės  tikri festivaliai, būna ir pasimuša.

Kostmosas


Šiaip lietuviai gyvena ten kaip kostmose. Atskirai nuo Anglijos. Geria savo alų, žiūri tik lietuvišką TV. Vyrai ir moterys tik savi.  Maniškiai su kaimynais pabendravo tik per Naujus  metus, nes kieme šaudė fejerverkus. Atėjo fejerverkų žiūrėti vargšas kaimynas portugalas, kuris  gėrė per Naujus tik 2,8 laipsnio alkoholio alų. Lietuvius toks laipsnių skaičius  visiškai sunervino. Iškart buvo įpilta jam be eilės trys stikliukai degtinės ir portugalas  jau nebenorėjo nueiti nuo lietuvių svetingo stalo niekaip.

Komentarų nėra: