2008 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Antikriziniai patarimai - 1

Blogis Nr.1 ir progreso priešas Nr.1 - marketingistai. Tad su krize galima tvarkytis atleidžiant iš visur kur įmanoma marketingistus.

Žiaurios ir nemalonios tiesos 5 punktai:

1. Marketingistai yra nereikalingi. Produktą galima vartoti be jokios reklamos. Jie tą žino ir labai pergyvena jei kas tai atskleis. Mane pvz. už tai bandys sumaišyti su žemėmis.
2. Marketingistai yra nevykėliai. Kadangi nesugebėjo dirbti kito darbo - tapo marketingistais. Arba blogai rašė eiles - dabar rašo tekstus reklamai arba prastai tapė - tapo dizaineriu reklamos agentūroje.
3. Dizainas ir reklama - mėgiamas gėjų užsiėmimas. Tuo jie pabrėžia šių profesijų ribiškumą ir neatitikimą bendrai teisingo gyvenimo linijai.
4. Marketingistai iškreipia teisingą pasaulio vaizdinį. Pavyzdys: buvo alaus darykla Tauras Vilniuje. Darė beveik normalų alų. Atėjo marketingistai, pasiėmė prekinį Tauro ženklą į Panevėžį, ten verda atseit Tauro alų ir visai Lietuvai pudrina smegenis, kad tai Tauro alus. Trumpai tariant teisingo produkto naikintojai ir elementarūs melagiai.
5. Marketingistai suryja milžiniškus reklamos biudžetus, kuriuos įmonės galėtų skirti mokslui ar produkto tobulinimui. Tai reiškia marketingas yra progreso stabdys.

7 komentarai:

fanta rašė...

Nusipelnai mano pagyrimo. Uoliai toliau vykdai visus mano patarimų punktus. Teisingai.
Punktas 3 skambėjo taip:
"3. Gausiai ir spalvingai apkalbinėk savo bloge visokius kitus pastebėtus internete blogiečius. Būtinai su nuorodomis. Žinok, didesnė jų dalis liguistai seka visas nuorodas į save ir iškart reaguoja, atbėga dėkot už dėmesį arba koliotis. Šis būdas- efektyviausias, nors ir nuobodokas."

( http://idant.vhost.lt/forumas/showpost.php?p=17969&postcount=65 )

O Vilnis mums jau išaiškino, kad didžioji dauguma blogerių yra arba žurnalistai, arba gamina reklamą. Taigi- šūvis tiksliai į taikinį. Giriu. Taip šaudydamas, gali tikėtis sėkmės.

Ypač nusipelno pagyrimo genialus pareiškimas, kad visi reklamos gamintojai- gėjai. :) Šaunu. Aš pats nebūčiau taip puikiai sugalvojęs apjungt punktą 3 su punktu 5. Dabar jų nervai tikrai neišlaikys. Gal.
Nors žinok, dizaineriai būna ne tokie jautrūs, kaip Račas. (Jam tai ir 5 punkto nereikėjo...)

Unknown rašė...

Dėkoju už mano kuklių pastangų atsižvelgti į jūsų pastabas įvertinimą.

Alpės ryte rašė...

nesuprantu, kuo šis blogas susijęs su marketingu?

antra, kas sakė, kad būtina "mokėti ką nors daryti"? gimstame ne daryti...

ar jūsų idealas - homo faber?

dėkoju už galimą atsakymą.

Alpės Ryte

viz3 rašė...

"antra, kas sakė, kad būtina "mokėti ką nors daryti"? gimstame ne daryti..." - taip, gimstame tam, kad ėsti ir kakoti. Ir kuo daugiau apkakosim, tuo svarbesniais būsim laikomi.

viz3 rašė...

1. Marketingistai yra reikalingi. Jei jų nebūtų, niekas nepirktų iPhone.
2. Iš dalies gal ir taip, bet geras pardavimo specas turi nusimanyti ir psichologijoj ir dar krūvoj visokių dalykėlių.
3. ............
4. 100% sutinku. Bet kažkas gi turi žmogui paaiškinti, kokį skambaliuką pasikabinęs jis bus kietas?!
5. Teisybė.

Unknown rašė...

Atsakau:
1. Gimstame gyventi, o ne vartoti..
2. Žmogaus idealas - sapiens ir sapient .
3. Iphone neturiu ir nereikia. Manęs nesiekia plaukuota marketingisto ranka. :)))

fanta rašė...

<<< Atėjo marketingistai, pasiėmė prekinį Tauro ženklą į Panevėžį, ten verda atseit Tauro alų ir visai Lietuvai pudrina smegenis, kad tai Tauro alus... >>>
Dar bjauriau: parduotuvėse stovi dėžutės, ant kurių parašyta "Vilkmergės alus", pagamintas Lenkijoj. Gerai, kad aš žmogus pastabus, patriotas- renkuosi patriotiškai, bambalį plastmasinį, tikro, nuo Ukmergės, Žemaitkiemio kaime raugto ir pilstyto. Nepasiduodu marketingistų apgaulei, geriu prekę lietuvišką. Bet juk yra ir kitų, kuriems vis tiek... Baisu, iki ko mus privedė landsbergiečiai ir dizaineriai. Lietuvoje gaminamos "tarybinės sosiskos",o Lenkijoj "Vilkmergės alus". Fui.
Na, dar galima paminėti, žinoma, kad iš Ispanijos atvežamas "Kagor cerkovnyj", o iš Vokietijos- "Sovetskoje šampanskoje". Irgi svieto pabaiga, bet tai mus kaip ir mažiau liečia...