2009 m. birželio 29 d., pirmadienis

Čirikas

Čiriku mūsų kieme prie Kalvarijų turgaus vadinamas dešimties litų banknotas. Suma lyg ir nelabai didelė bet kiek įvairių pasiūlymų gaudavome kai paprašydavome čiriko.

Mūsų kiemas užrakinamas tokiu šlagbaumu. Kiemo vaikigaliai ypač man prižiūrint iš balkono pabando drąsiai paprašyti čiriko jei turgaus dieną kokie prašalaičiai nori išvažiuoti iš kiemo. Jau užrakinto. Keli į spąstus įkliuvusių vairuotojų atsakymų variantai:

1. Tylomis užtrenkti dureles ir laužant savo automobilį brautis pro velniai žino kur. Automobilis aplaužomas maždaug už 200 litų.
2. Kišti policininko pažymėjimą. Į ką gudrūs vaikai jau moka atsakyti:
- Jūs naudojatės tarnybine padėtimi nedarbo metu?
Pareigūnas tada susinepatogina ir prašo išleisti gražiuoju...
3. Išleisk duosiu aš tau tuos dešimt litų. Kai vaikas išleidžia vyriškis pedagogiškai parodo aukštai iškeltą vidurinį pirštą. Ir nuvažiuoja. Vaikai pedagogikos valandėlę gerai įsimena.
4. Žmogelis pradeda isteriškai rėkti man:
- Aš tave iššifruosiu.
Tada aš pasitikslinu lėtai artėdamas link jo:
- Tu man grąsini?
Atsakymas greitas ir paprastas:
- Ne. Ne....
Šifruotojas pralaikomas kieme dvi valandas , kad ateityje negalvotų grąsinti.


Taip ir kariaujame dėl laisvo ploto savo kieme. Tiesa čiriko iki šiol negavome, bet į snukį irgi dar ne.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Pats durniausias blogas. Kas nors suvokia kodel kartu grybai, viskis, Racas, Tomas ir kitos kvailystes. Ka sis zmogus nori parasyti savo bloge. Pasakykite man kas snors?

Anonimiškas rašė...

Pats smagiausias blogas. Kiekvienas ras, ko jam reikia, grybus, viskį, Račą, Tomą ir kitas gudrybes. Šis žmogus stebi gyvenimą ir aprašo įspūdžius. Kas neaišku? Netinka - eik kitur.

fanta rašė...

Pasitaiko blogų dar durnesnių už šitą, yra blogų ir smagesnių už šitą,
jeigu šis kažkuo ir išsiskiria, tai nebent, kad

-čia būna patys juokingiausi anonimai.

(Nesakau durniausi. Juokingiausi.)

Anonimiškas rašė...

"...bet į snukį irgi dar ne". Stambus vyras, todėl. O vaikui į snukį dabar ne tik svetimam - savam baisu trenkti, užtampys visokios... organizacijos.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas turbūt skaito nuo ano galo. Mat jei skaitytų nuo pradžios, rastų tokius du žodžius: Gyvenimo stebėtojas. Šiedu viską paaiškina ir atsako į klausimą pirmojo anonimo.
Todėl galiu taip patarti: skaityk dar kartą ir nuo pradžių. Jei vėl nesuvoksi, nebesivargink ir nebeskaityk, nes šitas blogas - ne tau.

Anonimiškas rašė...

troy - kodėl prie šlagbaumo ant kokios taburetės nepastačius kasos aparato? priminimas apie pinigus ir mokamą paslaugą atbaidytų nedorėlius vairuotojus ;)

Arnoldas rašė...

Gyvenam tiesiog laukinių vakarų užkariavimo laikais. Šiandien nebereikia jokių žemės nuosavybės dokumentų - nusiperki šlagbaumą ir tu jau savininkas. Na, mažų mažiausiai - atlenkiamą vamzdį gali įbetonuoti - ir "čia mano žemės".
Automobilių problema yra, bet čia tikrai ne sprendimas. Čia - barbarų laikai. Nes kaip įkastas tas šlagbaumas, taip ir nuverstas gali būti. be to galima ir šaligatviu gi važiuoti ir gazonu. Kieno ten žemės?

viz3 rašė...

"Tiesa čiriko iki šiol negavome, bet į snukį irgi dar ne."
Įdomu, kas atsitiks anksčiau?:)

Unknown rašė...

Tą kiemą jau palikau, tad nei čiriko, nei į snukį. Nėr apie ką rašyti...