2010 m. balandžio 26 d., pirmadienis

Karinių komandų vykdymo svarba

Tai bus trečias karinis atsiminimas ir tikrai jau paskutinis, kad neįkyrėti mielam skaitytojui. Šio memuaro moralė bus apie karinių komandų išklausymo ir vykdymo svarbą.
Su tokiu buriuotoju A. palapinės draugai išsiuntė į tašką parnešti vakarui vyno. Karininkai jau pirmą dieną mus gąsdino, jog taškas prie miestelio yra jiems žinomas ir ten mus jie gaudys. Studentai informaciją priėmė ir išanalizavo. Todėl takelis link minėto namo neužžėlė ir studentai gerai jį praplatino. Iki taško nuvykome ramiai, apsipirkome ir staiga specialus taško berniukas informavo, jog prie miško įtartinas judėjimas - ko gero ilgai ruoštoji pasala.
Su buriuotoju A. aptarėme dispoziciją. Dabar grįžti neverta, užteks tik vakariniam patikrinimui. Takučiu irgi neverta grįžti – pasala. A. pasakė kad kaip buriuotojas jis orientuojasi puikiai bet kur tamsoje ar rūke ar miške , tad darysim didelį apeinamąjį manevrą naudodami jo kaip buriuotojo įgūdžius. Apeinamasis manevras truko ilgai, A. orientavosi miške ne taip jau sėkmingai kaip mariose(matyt trikdė medžių gausa), mes pavargome ir laikas nuo laiko pasiimdavome iš kuprinės savo vyno dalį, o po to jau ėmėme vyną iš bendros dalies kaip mokestį už riziką. Kadangi aš buvau atsipalaidavęs – orientavosi buriuotojas, tai gal kiek padauginau vyno ir iki vakarinio patikrinimo buvau parvestas visai nekoks. Tiesa pasakius stovėti tiesiai jau negalėjau. Visada stovėdavaiu rikiuotės priekyje, bet dabar draugų buvau įstumtas į vidurį, suremtas pečiais ir laikas nuo laiko pagyvinamas niuksais kad neužmigčiau ir kvailai nesišypsočiau išlindusia iš rikiuotės centro ne pagal ūgį galva.
Štai šioje vietoje memuaras prieina iki karinių komandų išklausymo ir vykdymo svarbos. Jos iš esmės yra teisingos ir net jei esi girtas, bet jas vykdai, tai viskas bus gerai. Bet aš pasiekiau tokią susitaikymo su pasauliu rikiuotėje būseną, kad komandų jau nebegirdėjau. O komanda buvo trumpa ir aiški:

- Išsivaikščioti.

Visi ir išsivaikščiojo. Draugai sakė, kad iš pradžių negriūvau, kiek pasvyravau nustebęs dingus keturiems atramos taškams pečių lygyje, o po to jau dėjausi visu ūgiu veidu į samanas. Gerai kad karininkai irgi greitai įvykdė komandą išsivaikščioti bei mano komandos nevykdymo nepastebėjo. Tada draugai skubiai nutempė mane palapinėn. Be nuobaudų sulaukiau ryto. Tik įsidėmėjau ateičiai – vykdyti karines komandas vis tik verta

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Krakadylius Giena irgi pasaki sventa teisybi... eidamas zuoliais niekada nepasiklysi.

Unknown rašė...

Taigi, kas ciesoriaus - ciesoriui...