2010 m. rugpjūčio 13 d., penktadienis

Šiaip keistenybės

Štai lenkų įtaka(mane tai jaudina, nes vėl mums iš po padalkų kaišomas Pilsudskis) gali siekti fantasmagorinius dalykus. Vudu kulto Haityje pagrindinė moteriškos dievybės ikona yra… tikrai nepaspėsite… Juodoji Dievo Motina iš Jasno Guros arba kitaip pagrindinė lenkų relikvija, Čenstachavos Dievo Motina. Tiesiog XIX a. pradžioje lenkų legionierius užnešė ikonėlės kopiją Haityn. Ir ten lenkai…o mes norime laisvanoriškai pasistatyti paminklą Pilsudskiui Druskininkuose. Kurio paminklo propaganda užsiima lenkų turistų pinigų apakintas Druskininkų meras arba koks netoliaregis blogeris. Haičio moralas yra toks: lenkai ir nekviesti atsiras, kaip ir rusai…


Kitas nustebinęs dalykas tai Dvylikos kėdžių personažų kilmė.Negana to, kad Ilfas ir Petrovas sukurpė šį nemarų kūrinį pagal partijos užsakymą kovai su trockistais, tai dar pagrindiniai personažai Kisa ir Osia yra nukopijuoti nuo anuo metu labai populiarios M. Bulgakovo pjesės Zoikos butas pagr.veikėjų Ametistovo(draugas Benderis) ir Oboljaninovo(Vorobjaninovas). Visiškai pagal kūrimo aplinkybes nepanašėjęs į rimtą kūrinį 12 kėdžių visgi tapo tokiu. Oi nežinomi ir vinguriuoti meno takeliai…

5 komentarai:

VyneTu rašė...

Meras, manding žino, kad niekas taip gerai neužtikrina grąžos investuotojams, kurie buvo ir yra toliau viliojami į Druskininkus, kaip stabilūs ir gausesni srautai svečių iš daug gausesnės nacijos.
Man tik klausimas, kaip šiame sraute pozicionuojami Druskininkuose žydai? Matyt, jie iškrenta iš tolimesnės perspektyvos dėl aiškių gerontologinių procesų įtakos.
SPA, sveikatingumo ir pramogų kompleksai, slidinėjimo trasos, sportininkų treniruočių stovyklų bazės, reabilitacijos centrai, netgi ankstesniais metais puoselėjamas aerouosto įrengimas kuždėjo apie tai, kad Druskininkai arba, tiksliau sakant, meras, turėjo viziją būti ne tam tikrų piligriminių vargšų, o labiau pasiturinčiųjų, meka.

Anonimiškas rašė...

Žako Lipšico muzijeus atrestauruotas. Balzamas žydams.

VyneTu rašė...

Na tada viskas eina teisingu eiliškumu. :)

Unknown rašė...

Vynetu, bet labiausiai apleistas Dr-se Čiurlionio muziejus. Kur mes dingsime...

Anonimiškas rašė...

dingsime, dingsime, kas į Angliją, kas į Ameriką, kas po žeme :(