2010 m. gruodžio 16 d., ketvirtadienis

TAPI: fantastiškas amerikonų projektas laimėti Aziją

Centrinėje Azijoje per amžius vyko Didysis Žaidimas. Dėl įtakos dažniausiai kovėsi Rusijos imperija ir Didžioji Britanija. Bet mano galva labai fantastišką projektą ir galimą proveržį visoje Centrinės Azijos politikoje atliko amerikonai. Tai šį gruodį Ašchabade pasirašytas dujotiekio TAPI (Turkmenistanas – Afganistanas - Pakistanas- Indija) statybos iki 2014 m susitarimas. Šiuo dujotiekiu atkertami pagrindiniai priešai XXI amžiaus Didžiajame Žaidime. Rusija negauna monopolio turkmenų dujoms. Kinija ir Iranas praranda savo šansus dujų tiekime iš Turkmenistano. Afganistano gentys gauna solidžias pajama ne tik iš heroino, o iš civilizuoto verslo – dujotiekio apsaugos. Amerikos kariuomenė išvedama kaip tik 2014 iš Afganistano ir ten lieka verslu užsiėmę gentys. Galų gale verslo interesų pagrindu susitaiko Indija su Pakistanu.


Fantastiškai sėkmingas projektas Amerikai.

Aišku jei pavyks. Gražus toks Didysis Žaidimas.



http://inosmi.ru/india/20101216/164957557.html

9 komentarai:

Minis rašė...

Kazkaip nesitiki, kad Indija su Pakistanu susitaikytu. Kiek pazistu indu, jie visi arsus anti-Pakistanieciai ir dar britus del to kaltina.

Buka rašė...

Supjudė tai tikrai britai: skaldyk ir valdyk. Nors pradėjo turbūt Aurangzebas...

Unknown rašė...

Tai apsispręskite kas valdo pasaulį; pinigai ar britai?

Minis rašė...

Bus kaip su vamzdziu per Ukraina :) ir visas valdymas pinigais baigsis, kai Pakistanas nores pakisti kiaule indams.

Unknown rašė...

Jei kapitalizmas veikia, tai pasaulį valdo pinigai. Gal ir Pakistaną tai paveiks.

Unknown rašė...

Bet, Mini, pripažink planas tai dieviškai gražus.
Gal ir nepavyks, bet gražus.

Buka rašė...

Planas gražus. Gal indai net parsiduotų, labai jau sparčiai globalizuojasi ir vartotojiškėja. Bet Pakistanas... kas svarbiau - pinigai čia ar amžinybė su hurijomis?

Unknown rašė...

Tauta, kuriai hurija gražiau nei milijonas dolerių, yra pasmerkta.

Minis rašė...

Troy, sutinku, planas grazus. Pakistanas dabar dar vis dziaugiasi, kai amerikonai pinigus moka ir tyli, kai amerikonai bombarduoja talibana, bet amerikonai pradeda niurzget, kad nieko gero is to nebus. Siandien per radija dar girdejau kaip vel niurzga. Ne visada amerikonams (rinkejams) uztenka istvermes igyvendint dieviskai grazius planus, kurie tesiasi ilgiau nei keleta metu.