2011 m. rugsėjo 30 d., penktadienis

Šaldytuvas arba tikroji buitinių prietaisų paskirtis


Atrodo paprastas buitinis dalykėlis. Balta elementari metalinė dėžė. Iš tikro tai emocinis hierarchinis santykių reguliavimo centras su psichinės pusiausvyros atstatymo funkcija. Ar per daug sudėtingai? Gerai, pabandysiu paprasčiau.
Pirmiausia tai katės traukos ir išviliojimo iš bet kokios slaptavietės centras. Naivūs žmonės bandytų pakviesti mūsų balkanišką katę vulgariu kis kis arba kac kac. Figuški. Katė dėl niekingo pabendravimo kis kis nekiekvieną kartą teiksis išlipti iš minkšto guolio. Mes naudojame kitą kvietimo būdą. Girgžt girgžt. Šaldytuvo durelėmis. Katė iškart besiraivydama(net nuo šilto radiatoriaus) atslenka ir mieguistai murkia ką duosi man gero šį kartą.

Taigi bendravimo su gyvąja gamta funkcija.

Panaši į bendravimo su gyvaja gamta funkcija yra Balkanų moters supratimu maisto davimas man. Už bausmę aktyviai siūlomas sveikas maistas ir kai reikia skubiai pagerinti santykius su gyvąja gamta(tai yra su vyru) nesveikas, bet skanus maistas. Reguliarūs išpuoliai apie sveiko maisto naudą jau savaime suprantama yra hierachinės kovos elementas. Draudimas valgyti sviestą/sūrį iš šaldytuvo ir vietoj to naudoti balkanišką makalą iš moliūgų, pipirų ir pomidorų. – tai elementarus bandymas įvesti hierarchiją kur laiptelis aukščiau yra grynai balkaniškas. Taigi tai hierarchinė funkcija

Mažoji šaldytuvą naudoja dviem aspektais - hierarchiniu bei vegetaciniu. Hierarchiniu būdu tai tranko šaldytuvo dureles taip, kad katė mirksi mirksi ir greit pabėga iš virutvės, tuo eilinį kartą patvirtindama  hipotezę, kad mes  - žmonės -  naudojame įrankius ir todėl visada įveiksime kačių šeimos plėšrūnus, nors jie ir būtų to pačio dydžio. Išvariusi katę pereina prie vegetacinės fazės – noriu valgyti – tai kova už išgyvenimą. Nes užsidiskutavę dėl hierarchinių problemų tėvai kartais gali užmiršti mažo vaiko skrandelį. Tad primena...

Aš šaldytuvą naudoju kaip vyriškos kovos už savo teises tylios(bet atkaklios) pogrindinės kovos simbolį. Tyliai tyliai naktimis ar vėlyvais vakarais prisėlinu prie šaldytuvo durelių beveik negirgždindamas parketo savo 120 kg svoriu ir valgau nesveiką sūrį su nesveiku sviestu bei nesveika duona. Atlikęs pogrindinės kovos aktą galiu sau eiti ramiai miegoti. Arba dar kartą atlieku kovos aktą jei man nepakanka savo psichinei pusiausvyrai sutvarkyti. Tada man ramu - aš padariau ką galėjau kaip vyras. Mano psichinė pusiausvyra atstatyta. Aš kovojau už savo teises.

Taigi mano galva šiais keliais trumpais pavyzdėliais įrodžiau jums, kad šaldytuvas tai ne elementari balta metalinė dėžė, o daugiafunkcinis namų centras.

5 komentarai:

priėjo Kindziulis ir pasakė: rašė...

Командовать в доме должен кто-то одна...

Unknown rašė...

beveik sutinku, bet kartais pasipriešinu. Vyriškas orumas.

kreivarankis rašė...

Na va, Troy. Tapo kaip ir akivaizdu, kad kažką parašyti apie Huntingtono Civilizacijų "kliašą" rugsėjo mėnesį nepavyks. Nelikau nuviltas, nes tiesiog nieko ir nesitikėjau. Mane užkabino anas tavo postas, kad "tik dabar" išvertė... tiesiog, kam reikėjo, tas angliškai perskaitė, o kas neskaitė angliškai neskaitys ir lietuviškai. Dėl to ir jokios kažkokios tai ypatingos reakcijos į šį vertimą nebuvo ;)

Unknown rašė...

Tyliu...

Edvinas rašė...

gerai, kad yra šaldytuvas toks kaip daiktas išrastas, tik jų vis atsiranda naujesnių modernesnių ir norisi keisti. gerai, kad yra kas gali tokią sunkią buitinę techniką išvežti kai norisi atsinaujinimo.. epa.lt