2013 m. liepos 17 d., trečiadienis

Agurkai ir matematika



Savaime suprantama, jūs, naivūs skaitytojai, neįžvelgiate jokio ryšio tarp agurkų ir matematikos bei nieko nesuprantate. Aiškinu lėtai ir ant pirštų.
Balkanų moteris apsiėmė rūpintis savo sodu ir tai daro labai aktyviai bei nuoširdžiai. Be jokios ironijos tai sakau. Tačiau be agurkų yra ir matematika, tad  šioje vietoje jau prasideda problemos.
BM visą vieną šiltnamį atidavė agurkams. Nes tiek daigelių buvo priauginta (vos 50 mažyčių daigelių). Kažkaip jai niekas nepasakė ir internete neparašė, kad iš vienos sėklytės išauga toks kalnas šitų žalių daržovių. O ji dar taisyklingai patrešė pagal internetą. Žalias kalnas padvigubėjo. Giminės atsisakė agurkų  kardinaliai, jie prisimarinavo dviems metams  metams į priekį kol mes buvome dvi savaites Lenkijoje . Šiandien – BM pati sakė - agurkai kabo šiltnamyje visur, ant žemės, palubyje. Pats šiltnamio karkasas jau įlinkęs, nes nenulaiko tiek kabančių žalių dinozaurų.
Aš juos valgau, bet kai vakare pyragas su agurkais, visų salotų pagrindinis ingredientas agurkai, desertui agurkai su medumi,  o pusryčiams trys supjaustyti agurkai su grietine ir druska, kažkaip nebe taip smarkiai juos mėgstu.
Druską paminėjau specialiai. Su druska ir matematika buvo taip pat kaip visada pas mus...
Kai  BM pirmą kartą marinavo 111 agurkų (pati suskaičiavo) vėl viskam BM labai rimtai pasiruošė ir ingredientus dėjo griežtai pagal receptūras. Nes mes pinigų vėjais nemėtome. Aš važiavau tuo metu iš darbo kai ji suskaičiavo, kad druskos truks. Lygiai penkių kilogramų. Kadangi esu  vyras nelinkęs Termopilų mūšiams  kaip lieptas nupirkau 5 kilogramus druskos. Man diskusija kam reikia 5 kg druskos šimtui agurkų kainuotų daugiau nervų nei keli litukai. Druską sunkiai atnešiau ir padėjau ant stalo.
-         Oi,  - pasakė Balkanų moteris, - ne ten kablelį padėjau. Ta matieka man niekada nesisekė. Reikėjo  tik 50 gramų...

Bet nieko, manau  kur nors internete yra dar ir koks nors kiniškas agurkų sūdymo receptas, su tokiais  kiekiais agurkų ir druskos tikrai dar ilgus metus turėsime gerų sūdytų agurkų.

2 komentarai:

Dalia, Septyni virtieniai rašė...

virtienių skaitytojai yra siuntę agurkų receptų, kur druskos tiek, kad bulvė plauktų. Gal paieškoti?

Unknown rašė...

taip, Dalia.