2013 m. liepos 30 d., antradienis

Naujais maršrutais



Išbandžiau vakar naujus Zuoko maršrutus. Vienas vargas ir nelaimė.
Pirmiausia žinojau, kad senojo penkto troleibuso nebėra. Visas Vilniaus ir mano istorijos tarpsnis dingo. Toks pat tarpsnis buvo ir dešimtas autobusas tarp Senamiesčio ir Dzeržinkos. Kažkaip man susišvietė, kad ir tas dingo kartu su penktu troleibusu.Viską nukirto žiauri progreso ranka.
Tad kompe patikrinęs laikus, nustačiau, kad į darbą važiuoti man teks  30 minučių kai opeliu važiuoju 20-30 minučių.Faktiškai tas pats ir nuosavų auto nebereikia. Tad pirmyn  į maršruto testavimą.
Pirmą greitą vos pavijau, iš tolo pamačiau 1 ir dar kažką pakraigliotą šalia. Bėgau sunkiai, ilgai ir vos pavijau. Todėl ir  greitasis – pagalvojau...
Visa giminė jau buvo išmokiusi, kad ieškoti tokio geltono ir prie jo dėti vilniečio kortelę.Radau, dėjau. Jis neveikė. Dėjau stipriau dar tris kartus, kol žmonės neatlaikė mano daužymo per aparatą ir parodė ne į ekraną stipriai  dėti, o žemiau, kur strėlytė rodo. Ir švelniai. Aha, suveikė. Pasirinkau pigesnį variantą.Tada pradėjau domėtis aplinka. 1G važiavo keistai- stojo kiekvienoje stotelėje. O Internete rašė – stoja retai ir lekia kaip viesulas per Vilnių. . Bliamba, po kelių stotelių  man daėjo – čia gi 10. Nedažlibinau bėgdamas. Dar važinėja. Reikia išlipti.
Sulaukiau 1G. Jau maršruto pabaigoje vėlavau ir išlipau iš 30 minučių limito.Ačiū Dievui neareštavo ir netrankė surišto kaip Gražulio į asfaltą.. Kažkaip išėjo 55 minutės iki darbo. Vietoj 30 min
Atgal pasirinkau dar optimalesnį maršrutą. Su 3g. Tas vėlavo, buvo apie 30 C karščio. Po to išvis pagal grafiką neatvažiavo ir atvažiavo tik kitas trumpas.  Kai atvyko į jį prisikimšo visa stotelės minia kaip silkės  į bačką.
Gal kas ir jaučia kaifą glausdamasis prie įkaitusių moteriškų kūnų. Aš tam matyt jau per senas. Nors viena kitame autobuso gale buvo netgi labai graži. Na bet man su mano antsvoriu autobusas buvo pirtis, sauna ir džakuzi viename. Jokio erotizmo nejutau. Autobuso langai pakraštėliuose iš vidaus irgi rasojo. Taip, vieningai prakaituodami bei besikeikdami, pasiekėmė Žaliojo  Tilto stotelę ir ten jau 1G atvažiavo pustuštis.

Bet vėl beveik valanda atgal iš darbo. Sąžiningai išbandžiau. Daugiau nenoriu. Tik ištikimas opelis ir jokie nauji Zuoko maršrutai.

7 komentarai:

Taškas rašė...

Maršrutkininkų Zuokalbis contra Zuokas.
IŠ KITOS OPEROS - kame reikalas, jei nerašydamas komentaro, paspaudžiu pvz. pats durnas, rodo, kad priimta, nors iš tikro ne :(

Unknown rašė...

Tai reikia gerus spausti - juokinga arba įdomu arba puiku.
Mes už savo įvaizdį kovojame kaip ir politikai. Lyg ir duotas demokratinis pasirinkimas, ale neveikia...

t rašė...

O aš gi spausdavau VISADA tik gerus...
Matyt, teks būti amžinu- kaip koks Matuzalis - komentatorium, nes kiti skaitytojai nerašo zarazos.

Unknown rašė...

t, ir neškite tokį savo kryžių, jei likimo lemta

svambalas rašė...

man zuoko reforma irgi nepatinka, bet greitieji yra visai neblogai, tik kad nesuderinti dar kolkas..iki pašilaičių nuo krasnuchos nuilekt per 20 minuciu man visai pavykdavo tuos tris kartus kai važiavau.
Kitas vertus baisus čia išradimas greitasis autobusas..jau seniai buvo galima paleist

Unknown rašė...

Realiai reformą galima bus įvertinti po rugsėjo 1 dienos.

Taškas rašė...

t=Taškas :(