2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

Paskutiniai nusistebėjimai Čekija



  1. Čekijoje visiškai nieko egzotiško nėra. Nuotykių ten nepatirsite. Nebent absentinėse. Yra tokios visapasaulinio blogio kupinos vietos. Deja, buvome su maže....
  2. Čigonų yra. Trutnove net gyvenome  klaikiame buvusiame statybininkų barake atseit viešbutyje, kur pusė administracijos  buvo čigonų kilmės. Ar jei tolerantiškiau – čekoromų. Ar romočekų? Bet nieko - pernakvojome. O viena čigonė netgi išgelbėjo mano mažę atvirame  Podolės baseine Prahoje. Pagavo krentančią nuo baseino krašto žemyn galva ne  į tą pusę kur vanduo.Tai buvau labai priverstas vikriajai čigonei dėkoti.
  3. Radome net ir Čekijoje cepelinų. Jie ten vadinami bulviniais knedlikais ir yra paduodami ant stalo perpjauti pusiau. Bet čysto lietuvio neapgausi – cepelinai.
  4. Gatvėse kai kur parašyta ant asfalto “Pozor- deti”. Gėda turėti vaikų maždaug išsiverčiau. I r tikrai  ten vaikų pasirodė žymiai mažiau nei katalikiškoje Lenkijoje. Visiškai jau sueuropėjo tie čekai...BM pasmerkė   čekes mamas – jos kerpa mergaitėms plaukus trumpai ir net nepina joms kasų. Vienžo “Pozor – deti”.
  5. Pilių  per daug. Net nervino. Mes tai žinome yra Trakų pilis ir taškas. Ar yra nors vienas čekas kuris visas tas pilis apėjo? Tiesa, Jogailaičiai pilių statyboje ir čekų krašte  ryškiai pasireiškė...

Komentarų nėra: