2018 m. sausio 18 d., ketvirtadienis

Apie kojines


- Taip, - atsakė patyręs barmenas, - buvo tokio pižonizmo. Druskininkų trauktinės? Neplaudavo kojinių, o išmesdavo nešvarias. Maudavosi tik naujas. Nes baisius pinigus barmenai užsidirbdavo, o jais pasirodyti nebuvo kaip.
Kaip uždirbdavo?
Tai Pliska ar Zlaty breg bonka tik septynis rublius restorane kainuodavo. Po pirmos taurelės niekas neatpažindavo. Ar ten Penkios žvaigždutės ar Pliską geria. Štai toks garsus Lietuvos viešbučio barmenas Šlianderis dar ir su pirštinėmis ir veido kauke dirbo. Ir ką tu jam - jis mokėjo anglų ir prancūzų! Meniu visomis kalbomis surašydavo! O AIDS bijojo.
Šiaip barmenas buvo tragiška profesija. Daugybė prasigėrė, pasikorė. Tik keli, kurie dabar turtingesni, investavo į butus ar auksą. O kiti - tragedija.
Lova? Taip nerimtos moterys ten prie Dainavos rinkdavosi. Kas keisčiausia beveik vien lietuvės. Gintare prie stoties tai valiutinės nelietuvės, bet jos visos dirbo ir kitur. Suprantate? Tos tai šokdindavo oficiantus. Aš Gintare trumpai. Nes kubiečius aptarnavau kaip jaunas. O jie arbatpinigių nepalieka, nes viskas pavedimu. O tie mulatai baltais kostiumais. Visi tokie dailūs. O aš ant vieno šaltibarščius netyčia išpyliau. Raudonu ant balto. Jo, neilgai ten dirbau.
Visi gerdavo. Paryčiui Dainavoj susiskaičiuojam kiek uždirbom ir geriam. Kitus ateidavo žmonos parsivesti. Birutė Dambrauskaitė kaip gerdavo! Ant kojų nepastovi.  O į sceną išeina ir atidainuoja.
Taip, kitokie žmonės buvo. Gal tvirtesni.

Komentarų nėra: