2009 m. kovo 7 d., šeštadienis

Amerika mums padės

Amerika mums padės.
Visi gal pamenate kaip 2006 astronomai savo kongrese Prahoje aiškiai persistengę su čekišku alumi panaikino Plutoną kaip planetą. Mes pergyvenome, keitėme Saulės sistemos sampratą savo galvose. Nereikėjo, galėjome drąsiai sakyti Plutonas - planeta....
Illinoiso valstijos(Obamos) valdžia sustabdė šių alaus alkoholikų kėslus. Šioje valstijoje Plutonas paskelbtas planeta ir taip bus visada.
Oficialus senato dokumentas nuorodoje.

http://www.ilga.gov/legislation/96/SR/PDF/09600SR0046lv.pdf

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Aš ir taip būčiau padaręs:) Atsimenu kai kartą pradėjau ginčytis dėl plutono, nes dar nežinojau, kad ne planeta:) Paskui pasižiūrėjau ir radau, kad iš tikro panaikino. Kažkoks sukrėtimas buvo, nes buvo šitiek laiko mokinta, kad planeta, dar fizikoj atsimenu reikėjo visų planetų duomenis žinot.... :)

fanta rašė...

Ei. Aš anksčiau maniau, kad truputį kažką nutuokiu apie astronomiją. O dabar gėdingai pamatau, kad visai negirdėjau jokių tokių pletkų. KAd Plutonas ne planeta. O tai kas tada jis skaitosi? Taigi vis tiek sukasi aplink Saulę. Asteroidas? Juk ne kometa gi...
Pasakykit prie progos, tingiu ieškot. Nelabai man svarbu tas Plutonas. Toli, nematau aš jo. Tegu sau vadinasi, kaip nori. Bet vis tiek pasakykit prie progos, reikia žinot.

Anonimiškas rašė...

2006 m. rugpjūčio 24 d. Plutonas priskirtas nykštukinių planetų klasei. Ką tik sužinojau. :)

Unknown rašė...

Bet mane sužavėjo amerikonų drąsa. Jie vis dar neboja tvarkyti pasaulio kaip jiems atrodo.