2009 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Budrės ir Zvonkės puola

Vėl...pažangiosios moterys nepatenkintos, kad stabdomi jų plėšrūs norai iškraipyti lietuviškas moterų pavardžių rašymo tradicijas. Puola lietuvių tautą visokios Budrės ir Zvonkės.
Mano galva turi būti ir šiame reikale demokratija. Tegu balsuoja mūsų protėvių tradicija , tegu pasisako visi vyrai ir moterys, o ne dalis prapiarintų savo banalybėmis ir barškėjimu moterų giminės atstovių. Turime vieningai stabdyti kenkiančių tautai mažumų siautėjimą. Pavardžių trumpinimas iš tos pat antivalstybinės serijos: anarchistai, feministės, gėjai, veganai, rusofilai, NK95 ir t.t.
Pamenu kaip tokio Daunio žmona raudojo, jog negali susitrumpinti savo pavardės į Daunę. Aš sakiau - trumpinkis. Tiks.

6 komentarai:

Buka rašė...

Regis, tarmėse toks variantas ("Budrė") buvo. Jei moteriškei labai svarbu ir palengvina gyvenimą - tegu. Mane piktina tiktai, kad pradedami uiti ir guiti kiti moterų pavardžių variantai, dėl paikai suvokto feminizmo skurdinama kalba. Gyventų šitos pupytės provincijoje, nuolat gautų į kailį nuo išgeriančio vyro, suktų galvą, kaip sudurti galą su galu, - ne pavardės galūnė rūpėtų. Ne nuo to pradeda mūsų "feministės"...

grumlinas rašė...

Hmmm, kas per problema su ta Daunio žmona tipo Dauniene, jei ji nori susitrumpinti pavardę? Nagi trumpinam ir ganam... O gerazzz... Tiskslai, įdomiai skamba. Ir teisingai. ;)

Anonimiškas rašė...

Na Zvonke būti nenorėčiau, bet labiau patiktų vadintis, tarkim, Žemaite, o ne Žemaitiene :D

Unknown rašė...

...ir ne bobute, o bobe...

Anonimiškas rašė...

kadangi ženota - bobienė :D

Raimundas Zabarauskas rašė...

Jei tai sarkazmas, tai jis nepakankamas, nes jei čia rimtai, tai nepadės nė ukbaras.