2009 m. balandžio 14 d., antradienis

Dar yra vilties lietuviškam kinematografui:scenarijus

Žemės planetą užpuola ateiviai, kurie masiškai naikina žmones su ginklais, šaudančiais ličio (Lithium) jonais. Bet pasirodo, kad tik vieninteliai lietuviai (Lithuanians) visiškai atsparūs ličio ginklams.
JAV ambasadorė Lietuvoje (vaid. Uma Thurman) desperatiškoje mirties akivaizdoje pasimyli su Lietuvos prezidentu (vaid. Mirka, tfu, Bialobževskis) ir staiga tampa atspari ličio ginklams. Po pasaulį pasklinda žinia: fizinis kontaktas su Lithium tauta padaro atspariais ateivių ginklams!
Mirka įkuria Pasaulio gelbėjimo komitetą, kuriame Lietuvos vyrai siunčiami į pasaulį apsaugoti jo gyventojų aukščiau minėtu būdu (filmas, ko gero, su žyme S).
Tačiau prezidento Mirkos žmoną (vaidina blondinė Mėta, t.y. Jankauskaitė) tuo metu pagrobia ateiviai ir nusigabena į savo planetą. Ją ten mėgina tirti ir kankinti, ir iš jos DNR analizės ateiviai suvokia, kad prezidentienė Mėta yra tiesioginė ateivių karalių dinastijos palikuonė, o visi lietuviai - ateivių desantas, prieš tūkstantmečius atsiųstas paprotinti šimpanzių valdomos Žemės.
Ateiviai su fanfaromis sugrąžina Mėtą į Žemę ir paskelbia ją dviejų pasaulių valdove. Tačiau Mėta, pasitarusi su Mirka, atsisako valdžios ir perduoda ją Pasaulių Sąjungai, kuri skleidžia tik meilę ir gėrį.
Finalinė scena: Mirka su Mėta stovi susikabinę rankomis ant Nidos kopos, saulėlydžio fone kyla ir leidžiasi ateivių laivai. “Pasaulis išgelbėtas”, - sako Mėta. “Jį išgelbėti galėjo tik meilė”, - sako Mirka ir pabučiuoja Mėtą. “Taip… Lietuviai - drąsi tauta”, - sumurma pro laivo iliuminatorių juos stebintis ateivių karo vadas…
Skamba Tautinė giesmė. Titrai.
A-ū, liet. režisieriai, kur jūs?

Iš čia: http://liutus.wordpress.com/2008/03/12/scenarijus-valdo-lietuviai/

10 komentarų:

Buka rašė...

Finalinės scenos patobulinimas: JAV ambasadorė pliekiasi su Mėta dėl Mirkos. Abi lieka visiškai be drabužėlių. Mirka įdėmiai apžiūri varžoves ir paskelbia įteisinąs poligamiją ir poliandriją. Seka scena iš "Kaligulos" baltai klotose klėtelėse su rūtų vainikais ir į visas puses lakstančiais trinyčiais, kanklėms skambant. MAKE LOVE, NOT WAR.

grumlinas rašė...

You made may day! All included ;)
:D :D :D

fanta rašė...

Iki galo perskaityt nesugebėjau, bet daugmaž suprast užtenka ir pirmų sakinių.
Pasibaisėtinas neraštingumas:

"naikina žmones su ginklais...";

"desperatiškoje mirties akivaizdoje"...

Suprantu, kad autorius (filologas kaipnekaip..) tokias nelietuviškas nesąmones galėjo sugebėt veptelt tik netyčia. Tyčia- nesugalvotų.
Suprantu, kad pavasaris, avitaminozė ir hormonai. Skleidžiasi, brinksta ir kitaip gražu. (Čia aš apie vaizdus gatvėse ir paupiuose).
Bet autoriui gal nevertėjo taip dažnai ir daug žiūrėti amerikonišką serialą "Žvaigždžių vartai".

liutus rašė...

2 fanta:
"Veplent" turėtų būti "veblent", "kaipnekaip" turėtų būti rašoma "kaip ne kaip", o autorius netyčia daro tik gerus dalykus, o ne pasibaisėtinus scenarijus. Hau. :)

fanta rašė...

liutui:

1. Dabartinės Lietuvių Kalbos Žodynas (http://www.autoinfa.lt/webdic/):

veptelė|ti, ~ja, ~jo
šnek. be reikalo, trumpai ką pasakyti: Neiškentęs ~jo žodelį.
~jimas (1)

2. Kai skaičiau tekstą, neatkreipiau dėmesio, kad įdėta kažkokia nuoroda. Maniau, kad auorius- Troy. O su Trojum mes esam pasirašę tarpusavio bendradarbiavimo sutartį, kurios slaptame protokole yra punktas apie būtinus periodiškus vienas kito įžeidinėjimus. Jei būčiau žinojęs, kad autorius- ne Troy, nebūčiau įžeidinėjęs. Atsiprašau. :)

liutus rašė...

2 fanta:
UW, iš aš atsiprašau. Peace.

Unknown rašė...

Labai maloniai nuteikia kai sparingo partneris yra toks nevykęs, žioplas bei niektauza ir užsipuola nekaltus žmones.
Ir kažkokius slaptus protokolus ištraukia...aš tokių nežinau. Prisidirbai - kentėk be protokolų.

fanta rašė...

Ne, aš to taip ramiai negaliu palikt. :)
Esu įsitikinęs, kad tos nuorodos pradžioje nebuvo, ji buvo įdėta vėliau.

Versija 1:
Troy bandė niekingai nukniaukt tekstą ir pateikt jį mums kaipo savo šaunų kūrinį. Bet, perskaitęs autoritetingo specialisto nuomonę, kad scenarijus pasibaisėtinas- išsigando, nutarė, kad šį kartą apsieis be tos garbės.

Versija 2: Troy bandė niekingai nukniaukt tekstą ir pateikt jį mums kaipo savo šaunų kūrinį. Bet buvo pagautas Liutaus (arba išsigando, kad bus pagautas), todėl prisipažino, kad tai ne jo.

Versija 3: Trojus buvo užmiršęs padėt nuorodą, paskui prisiminė ir įdėjo. Versija labiausiai įtikinama, bet mažiausiai įdomi, todėl ją galime atmesti.

Versija 4: nuoroda buvo, aš ją pražiopsojau. Versija visai neįdomi, apie ją jau kalbėta, grįžti nėra prasmės. :)

liutus rašė...

OMFG, troy, taigi fanta teisus, nukniaukei niekingąjį scenarijų be avtoriaus sutikimo ir jau susitarei su hollywoodo vadybininkais dėl ekranizavimo!!! Prašau skubiai susimokėti - užkasti 1 LT + PVM Stebuklų lauke.

Unknown rašė...

Po pinigų medžiu gal geriau. Bus iškart tau navaras :)))