2009 m. gegužės 15 d., penktadienis

Login konferencija , Račas geriausias blogeris?

...kažkoks visuotinis blogerių susirinkimas Login visuotinai rinks Račą geriausiu blogeriu Lietuvoje, o gal pasaulyje. Ar jau visai visiems susisuko protelis?
Nieko gyvenime nebesuprantu....
Nuoroda į nominantus:
http://login.lt/login-interneto-apdovanojimai/

13 komentarų:

Buka rašė...

Aš irgi. Nebesuprantu. Man Tu daug geresnis (nesakau - geriausias, nes visų neskaičiau, ir vis dėlto...). Račą bandžiau skaityti (du kartus) ir abu kartus nutariau, kad nuobodus. Kokie idiotai nominuoja?

vilnis rašė...

Ar Troy atitinka svarbiausią kriterijų - buvo ar yra žurnalistas? Nes manau, kad ta chebrytė į visokias Auksinės varpos ar pan. rašliavas žiūri iš aukšto, nes turi savo iškreiptą žurnalistinį skonį. ;)
Ai, bet tegul žaidžia. Kaip visada sakiau, nereikia pykti ant svetimų grupelių, kurios apdovanoja savus. (Čia minėtas Račas kažkodėl vienu metu piktinosi, kad kažkoks Sugiharos fondas apdovanojo M.Drungą. Rašė pasipiktinimo laiškus, reikalavo pasiaiškinti, kodėl. O koks jo reikalas? Ar jis valdo tą fondą? Ar jis rašinėja laiškus ir Nobelio premijos komitetui, kai ne apdovanoja jam nepatinkantį asmenį?)

Jei nori, Troy, gali suorganizuoti savo grupę ir paskelbti savo išrinktuosius.

fanta rašė...

Lipliūnų kaimo Kotrė piktinasi, kad "15min" liaupsina Pamelos Anderson papus. Ir Marceliukė sako, kad Kotrės gražesni, ir aplamai kas sugalvojo tokią nesąmonę, kodėl būtent Pamela?

Suprantu, kad Trojui tiesiog liūdna, pasiilgo mielojo Artūro, nori prisikviest, kad anas atlėktų pasiplūst. Todėl kvailai provokuoja, nesąmones taukšdamas. (Aš jo vietoje geriau paskelbčiau apklausą "ar jums patinka oralinis seksas?". Būtų protingiau, prasmingiau ir efektyviau).

Bet gerai jau, apsimesiu, kad primu klausimą rimtai. Teiraujuos pono Troy: o ką konkrečiai Tamsta siūlytum "apšaukt geriausiu", jeigu Račas Tamstai nepatinka? Gal galima būtų išgirsti labiau tinkamų kandidatų vardus?
Nes man kažkaip nesiseka sugalvoti.

Žinoma, reiktų gal rinkti tuos "geriausius blogerius" pagal kokias nors kategorijas, jeigu būtų iš ko. Bet kad, turbūt, ir nėra. Dauguma skysti, arba menkučiai, nesimato.

O Račas, tas bent jau- kam patinka, kam mažiau, bet- reiškinys. Produktyvus, provokuojantis, su ryškia specializuota pakraipa.
Savo "nišoje"- apie politiką- tikrai geriausias. Nes vienintelis, kitų paprasčiausiai nėra. (Zuokas? Andrikienė? Stoma? Iškauskas?... nejuokinkit... )

>>>>>>>>>>>>>>>>

Va, mums liepia rinkt prezidentą iš 7 nykių kandidatų, irgi kažkas parinko netikusius, sako- rinkit geriausią. Ir ką daryt- nieko. Išsirinksim, skaitysis geriausias.

Nu, ir ką. Kas turi teisę siūlyt, tas siūlo. Kas nori rinkt- tie išrenka. Normalu.

Anonimiškas rašė...

Buka: mano nuomone, Račas savo bloge ne nuobodus, o kaip tik labai emocingas ir norintis dėmesio ne tiek savo tekstams, kiek savo asmeniui - būtent tai man nelabai patinka.
vilnie: nu ne visi žurnalistai savo skonį formuoja iškreiptu būdu :D
fanta: toks apibūdinimas "produktyvus, provokuojantis, su ryškia specializuota pakraipa" labiausiai tiktų savo blogą pradėjusiam rašyti Vitui Tomkui. Irgi reiškinys... Jei ką, ši mano replika - juodas humoras :)

Buka rašė...

Matai, bobute, kadangi man politika nepakeliamai nuobodi, tai ir Račas nuobodus, net emocingas :)

Unknown rašė...

Jei Račas gaus geriausio blogerio vardą tada įsivyraus blogijoje - tai reikš blogiausių Mass media reiškinių įsivyravimą blogijoje. Pvz. Paperkamumas, propaganda, kitos nuomonės gujimas, besaikis savęs garbinimas, savo rato protegavimas.
Geresni žymiai blogeriai:
Buržujus
VU gidams
Maistas ausims,
Zabarauskas,
Auksinė varpa,
ir t.t.
Neminint jau man ideologiškai artimų.

Valentina rašė...

Nesuprantu ir as. Stebiu jo bloga ilgai, tam, kad suprasciau tokias va nominacijas ir ju kriterijus. Bet vistiek suprantu tik tai, kad komentaru metimas nera rimto zurnalisto pozymis, o blogosferoje pasirode zurnalistai nori "padaryti" ta pati, prie ko privede oficialia ziniasklaida - korupcija, stereotipu vaikimasis, neobjektyvumas... Kur dingsta laisvoji blogeriu opinija? Ar ji bus papirkta? Ar internete dabas bus madinga rasyti "alia Racas"? Nesu ziauriai nusiteikusi pries jo bloga, taciau, mano nuomone, jis nera geriausias. Ir tikrai nesuprantu (na, aisku, suprantu, bet nesinori galvoti, kad nera ir visai logisku kriteriju) kriteriju kurie galetu ji taip ivertinti...

Unknown rašė...

Valentina parašė tiksliai.Pasirašau.

Unknown rašė...

Troy, pirmiausia turiu pareikšti tamstai pagarbą - man patinka savikritiški ir savo suvokimo ribas aiškiai žinantys žmonės. Jūsų prisipažinimas apie tai, kiek suprantate gyvenime - puikus racionalios savikritikos pavyzdys.

Kartu norėjau tamstą nuraminti (jei, žinoma, sugebėsite suprasti) - tai, kad tamstos nėra tarp nominuotųjų į geriausius blogerius, liudija, kad dar ne visiems ir ne visai susisuko protelis ir kad Lietuvoje dar yra žmonių, kurie šį bei tą šiame gyvenime supranta.

Bet kuriuo atveju labai ačiū už mano asmens ir mano tinklaraščio reklamą tamstai asmeniškai ir visiems bukiems, smailiems ir šiaip labai save mylintiems tamstos tinklaraščio lankytojams.

Jūs visi labai gerai pasirenkate - svarbiausia skaityti save. Tada juk ir suprasti lengviau.

Buka rašė...

Keista situacija - paprastai man būna skaudu, kai kas nors komentaruose baksteli, o šį kartą nuoširdžiai kvatojau. Žmogus laksto po tinklaraščius, kuriuose bent kartą paminėtas ne kaip neklaidingas, ir komentarais kaunasi su "priešais" it donkichotas su vėjo malūnais. :D "Nuo didžio iki juokingo – vienas žingsnis" (Napoleonas).

Anonimiškas rašė...

Keista, apie kitus kritišką nuomonę reiškiantis žurnalistas neturėtų būti toks jautrus kaip čia pasisakęs Artūras, kai apie save nuomonę, o ne meilikavimus išgirsta.
Tikrai pati žinau labiau užsigrūdinusių žurnalistų.

Artūras Račas rašė...

Kažkokie jūs keisti.

Nei kur bėgioju (tam yra Google reader), nei kuo skundžiuosi, nei su kuo nors kovoju.

Radau įrašą, ir užėjau padėkoti mane skaitantiems ir išsakantiems savo vertingą nors ir ne visada profesionalią nuomonę.

Beje, labai patinka kai žmonės pasirenka jiems tinkančius nick'us.

Unknown rašė...

O aš Artūrą pradėjau gerbti - jis išplatino mano paramos regbiui laišką. Tad papirko. Baigiu karą.