2010 m. rugpjūčio 10 d., antradienis

Latvija kaip nelaimė

Latviai yra vargšai ir kas ten pakliūna tampa tokiu pat vargšu.


Uzbekijos vizų ambasadoje negavome. Kažkoks labai išsilavinęs diplomatas iš UZb.URM sugebėjo supainioti Latviją su Lietuva, mes latviais atsisakėme būti, tad vizų negavome. Bliamba. Bet reikia susitaikyti su tuo. Rytai yra Rytai. O uzbekų konsului drebėjo rankos, kol Balkanų moteris kokiomis trimis kalbomis jį keikė. Balkanų moteris atsisakė pripažinti Rytų tradicijas. Arba nežino tos Kiplingo frazės. Aš reagavau ramiau. Matęs to atsipalaidavusio musulmonų pasaulio pakankamai.

Dar latviai neturi fantazijos. Kalnapilio Kaštonų ir kitos naujos etiketės tiesiog išverstos į latvių kalbą. Kastanu. Ir parduodamas kaip latvių alaus daryklos Lačplėsis alus. Aš latvių vietoje sukilčiau, nes būtų mano nacionaliniai jausmai įžeisti. Bet jiems nieko. Latviai dabr užsiėmę Latvijos pardavimu. Bet koks laisvesnis žemės ar ofiso plotelis išmargintas užrašais Iznoma arba Pardod. Bet mano galva nėra tiek nei rusų, nei lietuvių, kad supirktų visą Latviją. Tad vėl eilinis latvių verslo projektas pasmerktas žlugimui.

Dar Latvijoje +32, todėl jokie turistiniai objektai beveik nesudominio. Išskyrus vandens telkinius. Sudomino tik jų skanus nacionalinis alus Tervetes. Keista, bet sugeba. Bet kaip sakė, jo pagamina tiek mažai, kad apie eksportą nėra ir kalbos. Latviai patys viską išgeria. Mano galva tai tipiškas latviškas požiūris.

Drambliai , kurie gyveno Rygos Zoo nuo 1912 m., visi dingo. Kur jie dingo buvo parašyta tik latviškai. Matyt nacionalinė paslaptis. Bet man dramblių dingimas akivaizdus Latvijos regreso pavyzdys. Neturėjau ką parodyti mažylei didingo Rygos Zoo.

5 komentarai:

grumlinas rašė...

Vistiek Rygos zoo krūtesnis nei Kowno. Ir awtomuziejus fainas. Vienžo, latviai čia biškį prekyje mūsų. Bet ik biškį.

Minis rašė...

O man Latvija patiko. Ryga su savo naujai pastatytu senamiesciu (kuris greitai paseno - dazai atsilupo), Gaujos upes slenis ir Sigulda, bei senasis Cesis su savo kryziuociu ordino pilimi ir Liepoja su uostu. Tik Jurmala man buvo baisiai purvina ir nemaloni.
O Rygos zoologijos sode neteko buti. Tik vandens parke, kuris atrodo buvo pirmasis Pabaltijyje. Nors dabar kaip prisimenu, tai jame nieko tokio ypatingo nebuvo.
Idomu, kaip dabar viskas atrodytu.

Unknown rašė...

Kauno Zoo didesnis.
Rygoje gražu art nuveau gatvės - Alberto ir Elizabetes. Gauja irgi. Iki Cesio nenuvažaivome.

Septyni Virtieniai rašė...

Jeigu Latvijoj labai jau nelaimingas pasijustum, kaip mat galima pasikelt sau ūpą skaitant užrašus vitrinose. Visokių juokingų žodžių prirašo.
Man gražiausias ant durų - iš vienos pusės Vilkt, iš kitos pusės - Grūst

Unknown rašė...

Vilkt ir Grūst ir man labai labai...