2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Pusinė tiesa, kuri Niujorke, yra geriau

Rašydamas apie geruosius mormonus persistengiau juos girdamas ir visaip nesveikai aukštindamas juos už atliktus darbus visai žmonijai genealogijos srityje.
Nedarykite to. Nesiaiškinkite savo pavardės kilmės, ypač jei ji yra kiek tarptautinio skambesio. Štai ir aš su savo surname. Baisiausiai pasikėliau savo akyse kai radau virš šimto Džiuzepių ir Filomenų su sava pavarde Niujorke. Štai pagalvojau, visai nebloga kompanija. Aišku dalis jų bus mafijoziai(o ką daugiau Brukline veikti jei esi vardu Džiuzepė), bet šauniai skamba kai tavo pavardės daug Niujorko telefonų knygoje.
Vėliau pasidarė įdomu, o iš kurios Italijos vietos atvyko – ir drąsiai taip pasakyčiau – giminaičiai. Florencijos? Venecijos? Genujos? ar galų gale nors iš Milano?
XVII – XVIII a.a. pavardė šmėžavo Kalabrijoje. Tai atsilikę Italijos pietūs, kažkas panašaus į Siciliją. Dar pasikapsčiau, nors jau ir beandainykščio entuziazmo, ir, o madre Dio, šita mano pavardė atgabenta Kalabrijon pabėgėlių-albanų iš Osmanų imperijos. Nors šaltiniai nurodo – krikščionys buvo tie pabėgėliai. Ačiū nors už tokią paguodą.
Tyrinėjimų nusprendžiau nebetęsti . Kažkaip man nebesvarbu iš šiaurinės ar pietinės Albanijos ta mano nelaimingoji pavardė.
Moralas – tiesa būna nepatogi. Ir laikas paskirtas tiesai siekti yra tik perlų mėtymas kiaulėms. Pusinė tiesa būtų geriau, ypač jei ta pusė kur Niujorke.

5 komentarai:

urvinis rašė...

Čiurka.

Unknown rašė...

Nejuokinkite žmonių - Džiuzepė Čiurka?

urvinis rašė...

Čiurka ne pavardė. Aš čia taip rusišku žodžiu įžeidinėju.

Seniai yra pastebėta, kad aršiausiais ir rėksmingiausiais nacionalpatriotais dažniausiai būna įtartinos veislės mišrūnai.
O dabar gavau dar vieną pavyzdį,pativrtinantį prie šią mano rasistinę teoriją. Šalia tokių įtartinų mišrūnų, kaip Ozolas, Žirinovskis, Patackas- prisideda ir albaniško kraujo turintis Troy.

Dabar jau man aišku, iš kur kur kilęs tas juokingas Trojaus fašistavimas, ta superlietuvybė. :)

Anonimiškas rašė...

Žmogus parašė istoriją ir iškart jį išvadino fašistu. Keisti komentatriai.

Unknown rašė...

Liberastas ir pažangus jaunuolis vartoje diskusijoje su fašistine padugne tokius žodžius.
Gėda visam liberaliam judėjimui.