2013 m. sausio 15 d., antradienis

Iš kokono į drugelį



Teko iš arti stebėti tokią  fazę ir net nedidelę dvasinę kovelę perėjimo stadijoje. Mano akyse bjauri lėliukė  išskrido dailiu demokratišku drugeliu.
Dabar bus keli neištariami vengriški žodžiai. Miškolctapolca – tai toks iš linksmiausio barako soclageryje laikų kurortėlis, su puse  išgriuvusių kurorto socialistinių statinių.  Bet jame dar sėkmingai veikia Burlongfurdo – maudyklos uolose, bene geriausios maudyklos Vengrijoje. Karštis apie +35  ir viena galvoje mintis visą dieną kol važiavome iš Lenkijos per Slovakiją – kaip kuo greičiau išsimaudyti.
Blondinė visiška mūsų viešbutuke pasakė, oi drąsiai, tas burlongas  dirba ilgai iki kokios 21. Apie šeštą nulekiame  su opeliuku, kad greičiau. Ir parkingas prie prestižinio viešbučio arčiausia maudyklos pusei dienos mokamas. Paklausiu vaikinukų – burlongas dar dirbs ilgai, aha ilgai – jie atsako, tada statau pas juos. Mokestis kažkiek tūkstančių forintų. Atrodo 8000 jei gerai pamenu.
Nušuoliuojame džiugiai prie maudyklių, o jos jau tuoj užsidarys, už valandikės. Bliamba. Susinervuoja Balkanų moteris, po to nuo jos ir suprantama visa šeimyna per kelias sekundes. Vyras  aišku kaltas dėl blondinės ir kitų. Vėlgi mokėti kaip už pusdienį. Sakau ne. Rytoj iš pat ryto visą dieną mirksime už tą kainą. Ir dar kitą dieną. O  iš parkingo atsiimsiu pinigus. Padlos tokie.
Į parkingą kaip tik įvažiavo atviru nauju BMW kabrioletu bosas. Plikagalvis, naglas, greit  40ties, visiška aktoriaus Ramūno Rudoko iš filmo Zero ir Zero-2  kopija. Parkingo berniukai net kramtyti užmiršo kaip kietas  buvo jų bosas. Bosas išlipo ir prie įėjimo po skėčiu gaivinosi vandeniu.
Berniukams pamojau pirštu  Back forintai  pasakiau, fucking apgavai, burlongas nedirba jau. Senas metodas – nežinai ka daryti tai rėk. Atbulinį įjungsi visada. Berniukai pakliuvo nedrąsūs, matyt buvo visai  neteisūs ir apgavo negražiai. Kaip glušą turistą. Bet laikėsi po boso akimi tvirtai ir šūkavo. – neduosią jie nieko. Neturi net jau. Siuntinėjo vienas prie kito. Kol nustačiau parkingo vyriausią. O bosas stebėjo.
Parkingo vyriausias klientus gerbė, kalbėjo mandagiai, bet pinigų nedavė, kol palūžo ir parodė bosą. Tai go and ask  boso, pasiūliau. Man tie atviri BMW nedaro didelio įspūdžio. Bosas per pačią tvankybę gavo iš parkingo vyriausio  berniuko dilemą. Plikoje galvoje susimetė kelios raukšlės,  bosas  svarstė. Aš stovėjau prie savo opelio vizualiai labai aiškiai.
Aišku, galima sukviesti vyrus ir suspardyti naglą tą turistą. Bet...+35, fucking gi mano prestižinis viešbutis, fucking kurorto  centras. Dar turistas su boba bei  mažu vaiku ir berniukams  nereikėjo jau imti pinigų beužsidarant maudykloms už pusdienį.
Pamojo ranka  - atiduok babkes.
Pamojavau pagarbiai bosui rankele. Gerbiu. Vyras ką tik mano akyse iš bandito vertėsi kūliais į verslininką. Sunkiai, su giliomis raukšlėmis galvoje. Bet pilkas kokonas pavirto dailiu drugeliu.

O man liko pinigai  8000 forintų. Bet šaltam alui  dar užteko ...ir maudyklose tikrai džiugiai mirkome kitas dvi dienas...

4 komentarai:

viz3 rašė...

Iš lėliukės į drugelį būtų iš bandito į politiką. O dabar neaišku, neaišku...

Unknown rašė...

Entomologija, painus mokslas.

Inga rašė...

O kas rodė, kad jis buvo „banditas“? Tik išvaizda?

Unknown rašė...

manoji gyvenimo stėbėjimo patirtis