2009 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Pilnatis ir jos poveikis

Pirma pilnaties naktis atnešė ko ir reikėjo tikėtis.
Alabamoje 10 nužudyta, Vokietijoje - 16. Nesišaipau, tik kitą pirmąją pilnaties naktį patariu visiems vengti atsitiktinių pažinčių.
Kovo 11 eisenos ir Vilniuje ištraukė kelias pilnaties aukas. Viena jų Stanislovas Tomas, šįsyk neberašė straipsnių apie grybus ir neišrado dar 800 naujų sąvokų, o lakstė su kažkokiu karsteliu kaip gėjų ir Europos gynėjas. Provokavo normalių lietuvių eisenos dalyvius. Ačiū Dievui į psichiškai nesveikus lietuvių eisena nekreipė dėmesio.
Gal geriau Stanislovui Tomui iškart reikėjo pilnaties proga pailsėti į Vasaros 5. Ir pačiam saugiau, ir aplinkiniams...
Beje, manau kad ir šiaip gerbtinam Maumazui protas ne taip susišvietė apie eiseną parašyti. Gal irgi pilnatis?
http://maumaz.livejournal.com/451797.html?view=5358805#t5358805

9 komentarai:

fanta rašė...

Kartais man atrodo, kad suprantu, kada juokauji.
O kartais ir nebevisai aišku. Tenka pasiteiraut: gal Tu jau iš tikrųjų įsirašei į tuos durnus nacius, Troy?

Tie žydrieji vėplos provokatoriai su grabeliais man irgi didelių simpatijų nekelia, aš čia ne apie juos. Noriu pasiteirauti, ar Tamsta jau esi eilėse "patriotinio jaunimo" gerbėjų.
Man irgi kai kurios mintys kilo vakar, žiūrint į visą tą pateikimą. Kaip staiga puolė mūsų televizijos žavėtis stipriais patriotiškais jaunuoliais odine apranga ir kirzavais čebatais.
Gražus vaizdelis gaunasi. Ypač, kad prieš juos, pasirodo, nusiteikę tik nusmurgėliai "vaivorykštiniai", taip patogiai beveik visi su nelietuviškom pavardėm, visokie vinokurai.
Tauta visai pavėpus, vado nėra, Landsbergis išvažiavo, Dalia dar neapsireiškė. Nėra kam net normalią šventinę eiseną ir mitingą suorganizuot. Gatvėje komunistai ir fašistai. Kažkur matytas vaizdelis. "Rot front" ir "Juden raus". Nelabai tada padoriai paskui gavosi. (Nors suprantu, vertinimas priklauso nuo skonio. Kiti gal pasakys- buvo kaip tik viskas labai gerai) teisingai)

Unknown rašė...

Amžius jau jaunimui netinkamas... šiaip mielai kirzavus įsiaučiau...

Anonimiškas rašė...

Tamista 'fanta', ar ne gėda Lietuvos patriotus šmeižikiškai vadinti "naciais"?

vilnis rašė...

Tamista 'partizanas', gal paaiškintum, kaip pasireiškia tas lietuviškų neonacių patriotiškumas?

Anonimiškas rašė...

Kodėl neaonacių? Prieš metus - taip, gėda buvo dėl patrioto vardą diskredituojančių mažvaikių. Vakar - gražu buvo žiūrėt. Esu visai ne kraštutinių pažiūrų. Labiau krikdemas negu nacionalistas. Bet negaliu nepripažinti, kad vakar ten buvo patriotai. Tikrieji. Juk Kovo 11-oji - vienybės šventė. Tai tegu būna ten tie keli skustagalviai jaunuoliai, buvo ten visokių. Ir metalistų ir kitų jaunimo grupių atstovų. Neformalų. Geriau tokiu būti negu patogiu berniuku konformistu. Tokie vaidina ką tik nori. Kai patogu. Jaunimas - pilietiškas, jei ne skundikai, kaip tolerastinis komjaunimas, ne apsišikę verksniai, ne patogūs jaunuoliai, ne konformistai prasisiekeliai, ne forsai. O mylintys Lietuvą Tėvynę ... Jeigu tai nusikaltimas, tai pirmyn, sušaudykit, amžinai susirūpinę prisitaikėliai. Kam nūnai tarnaudami vargstat?

Anonimiškas rašė...

Dvi šventės atrodo nesolidžiai.:) Ar nepakaktų vienos vasario 16-osios?

Minis rašė...

Partizanas, o kas yra patriotas arba patriotizmas ? As niekaip negaliu surasti normalaus paaiskinimo, kas gi galetu buti patriotizmas ir is jo kile patriotai, kodel jie skiriasi nuo siaip zmoniu gyvenanciu Lietuvoje Tevyneje ?

fanta rašė...

Ar ne gėda Lietuvos patriotus šmeižikiškai vadinti "naciais"?,- klausia jaunuolis.

Didžiuojuosi, kad esu lietuvis!,- neša plakatą.

Ginčai dėl terminologijos: "skinų negalima vadinti skustagalviais, tai netikslu!" "skin head" angliškai reiškia vienaip, o pas mus- kitaip! "nacija ir tauta- ne tas pat, tautininkų negalima pravardžiuoti naciais!"

Sutinku, kad bet koks pravardžiavimas yra nelabai padorus dalykas. Žmonėms skaudu, kai juos pravardžiuoja.
Nepadoru yra netgi garsiai sakyt, kad tas ar kitas veidas tau atrodo nekeliantis pasitikėjimo, nesimpatiškas, pavojingas.

Ane, Troy? Užsikast lapais, sakai, kada "SA marschiert"? Už Tautos Reikalą. Mosuodami išdidžiai pažymėjimais su įrašu "esu Tikras Lietuvis". Gryno kraujo, teisingos orientacijos ir visa kita.

Ir, žinoma, jau šitoj vietoj ir man atsiranda jausmas būtinai partizanams pranešt, kad esu visai grynaveislis, ir tikrai ne žydras. Nors žinau, kad tai ne pasiteisinimas, greičiau atvirkščiai. Išdavikas, atseit.

Aš, po teisybei, irgi nieko blogo nematau patriotinėse eisenose, pašūkavimuose "Tegyvuoja Lietuva!" ir t.t. Jaunimo patriotizmas yra ne gražus dalykas, ir netgi futbolo fanai irgi yra gražus dalykas. Kol jie nesimuša, nesiautėja, nežudo.
Nei fanai, ne "skinai", nei "rokeriai" ar dar kokios velnio grupuotės pačios savaime nebūna blogis, tai tik minia. Žmonių, norinčių pasireikšt. Viskas priklauso tik nuo minios bukumo laipsnio ir vadų užmačių krypties.

Šiuo metu turim momentą, kai "jaunieji patriotai" pas mus dar tik formuojasi. Dar nelabai aišku, kas jie, iš kur jie, ko siekia jų vadai. Kurie kol kas mums irgi dar nematomi. (Ozolas? Kažin..:) )
Kažkaip nejuokingai jie primena Putino "Naši".
Grybauskaitės Atnešimo Tautai operacija, tautos vienijimas, patriotizmo auginimas- viskas labai nejuokingai atkartoja putiniškąjį Rusijos "vstavanje s kolen".
Galbūt, tai ir gerai, ką aš žinau.

grumlinas rašė...

Šiaip LJe ir alternatyvių Maumui minčių buvo surasta ;)
http://pavejui.livejournal.com/89858.html