2009 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Kultūros ministerija siūlo utilizuoti Vamzdį

Nemarioji Kultūros ministerija siūlo visuomenei balsavimo būdu nuspręsti Vamzdžio likimą. Man patinkantis variantas - utilizuoti. O Jūs pasirinkite savąjį:

http://www.lrkm.lt/index.php?-881827092

14 komentarų:

fanta rašė...

Parduoti aukcione. Taip liepiau, nes esu žmogus skūpas.
O paskui iškart suabejojau savo sprendimu, nes:
1. įtariu, kad apsiskaičiavau: aukcione gauti pinigai, ko gero, gali būti menkesni, negu normaliai tą daiktą "Vamzdį" pridavus metalo laužan. Sava chebra "nusipirks" pigiai.
2. apklausa truputėlį netinkamai suplaka visus 3 šedevrus į vieną krūvą, todėl man sudaro sunkumų. "Dviaukštį" aš palikčiau stovėti, "Vamzdį" atiduočiau į metalo laužą, o "Puskalnį" siūlyčiau aukcione nusipirkti gerbėjams ir pasistatyti savo kieme. Tiks vaikams rogutėmis važinėtis ir katinams landžioti.

—vg— rašė...

Įrašo pavadinimas kaip kokio Lietryčio – sukantis ten, kur autorius norėtų. Ministerija ne siūlo utilizuoti, o klausia, ką daryti su tom skulptūrom. Atsiprašau, jei sugretinimas įžeidė.

Minis rašė...

As tai supykau, norejau balsuoti, o Trojus idejo nuoroda, kuria atsivertus man raso, kad as jau balsavau ir negaliu daugiau. Pigus triukas Troy!

Anonimiškas rašė...

Galite nebebalsuoti. Vamzdininkai jau laimi ryškia persvara. Matyt visa ministerija sumaigė taip kaip reikia.
VG, pati paklausa organizuota nekorektiškai. Todėl ir aš leidau sau lietrytiškai...
Mini, eik į ministerijos puslapį ir galėsi balsuoti. bET AR TU MATEI MŪSŲ GINČŲ OBJKETĄ?

—vg— rašė...

Taip, apklausa ne visai korektiška, dauguma prieš Arką, o dėl kitų dviejų skulptūrų daugmaž abejinga. Tikriausiai reikėjo klaust dėl kiekvienos atskirai. O dėl lietrytiškos antraštės – jei kiti sau leidžia ką nors, negi ir pačiam būtina taip elgtis? Man iš principo nepriimtinas siūlymas kad ir kontroversiškai vertinamą kūrinį „utilizuot“. Juokais sakant, o kuo beliks piktintis už dyka? Teks vaikščiot į parodas ŠMC. Ir pelno mažai; jei jau apie antrines žaliavas kalbam, tai gal kokį bronzinį ar varinį paminklą priduokim punktan – tikrai daugiau sumokės.

Minis rašė...

Ononimiskam, negi turiu cia dabar visada vaikscioti ten kur man nurodo Troy ar koks ononimas ? ir nereikia cia sukauti ar labai svarbu buti maciusiam jei nori balsuot, juk ne visi bomzai ateje balsuot mate politika, tai ir as galiu balsuot nieko nenutuokdamas del ko balsuoju - demokratijos privalumai.

Unknown rašė...

Mini, tikslu. Jei balsuoji nebūtina suprasti apie ką balsuoji.

Tai didelis demokratijos pasiekimas.

Anonimiškas rašė...

Kaip sykį pasakė Ogurkihas - "NIKŠTYBĖ". Balsavo savi ir matyt, į priekį. O šiaip, vamzdis yra mūsų Lietuvos simbolis, kad mūsų kultūrai VAMZDIEC yra.

Unknown rašė...

Joooo, nebent kaip kultūros simbolį Vamzdiec palikti galima....

Unknown rašė...

Stebėtina, bet apklausoje jau pirmauja pasiūlymas utilizuoti.:))))

—vg— rašė...

Nieko stebėtina, kad utilizatoriai „pirmauja“. Teisingai Liudvikas Jakimavičius yra rašęs, kad tai mūsų kultūros lakmuso popierėlis. Visiškai pritariu Ramūno Gerbutavičiaus nuomonei lryte: http://www.lrytas.lt/-12608602921259441591-ministerij%C4%85-puola-naikinimo-ut%C4%97l%C4%97s.htm

Unknown rašė...

1.VG, prašau daugiau nuoseklumo. Tai Lrytas blogai, tai po kelių dienų jau autoritetas. Nors Lrytas nė gramo per tas dienas nepasikeitė.
2. Vėl utilizatoriai pralaimi apklausoje. Labai greitai kinta ten skaičiai. Fluxiškai - labai įtartina. Aš sugebėjau penkis kartus balsuoti. Kiti dar daugiau...
3. Man lakmuso popierėlis - vaizdas į Gedimino pilį nuo Žaliojo tilto. Vamzdis kiek užgožia Gedimino pilį...

—vg— rašė...

Troy’au, pasakiau savo nuomonę apie vieną konkretų tekstą, kuris tam leidiny atsirado. O Lietryčio antraštės tikrai tragingai juokingos: „Ambasadorių pervėrė prezidentės iešmas“ (kažkoks atvirkščias seksizmas – jei būtų: prezidento iešmas pervėrė ambasarodę, bent jau Aušrinė Marija nenutylėtų).

—vg— rašė...

Dėl 3 punkto – vaizdo – užtrukau mėgindamas prisimint prieš monitorių sėdėdamas. Labai jau platus paties akiratis, jei „Krantinės arka“ trukdo! Gal ne į Gedimino pilį, o į Karaliaus Mindaugo tiltą Tu žiūri?