2010 m. balandžio 17 d., šeštadienis

Hematoma ir protas

Šį lotynišką   žodį išmokau kaip reikiant kai buvau 15 metų. Beveik 16.
Ir netgi sakyčiau labai smarkia padėjau medicinos mokslo studentams vizualiai įsisavinti klaikius hematomos dydžius, kuriuos gali pasiekti atkaklus paauglio organizmas žiemos sąlygomis.
Būdami penkiolikos  pamėgome rogučių sportą, važinėtis siautulingomis Sapieginės trasomis duetais, kurių vienas vairuoja,  o kitas išstūminėja konkurentų rogutes iš trasos. Kažkas žiauraus, panašu kaip šiuolaikinis bobslėjus. Pamenate vargšą gruziną iš Vankuverio olimpiados. Tai mes taip pat,  tik be šalmų.
Taigi po dienos džiaugsmų vakare pajaučiau kad koja stingsta, o užpakalis didėja. Ir skausmas, ir užpakalio mėlyna spalva bei subrendusios moteriškės  dydis privertė mane skubiai gabenti į Antakalnio klinikas.
- Hematoma, klaiki hematoma. Kur, sūnelis, tave taip? - paklausė profesorius. Jo manymu mane spardė  kokie šeši žmonės.
- Aš pats, važinėjau rogutėmis,  - prastenėjau. O jau tada buvau pasiekęs ūgį virš 180 cm, tad profesoriaus antakiai lipo  aukštyn.
- Rodysime studentams, retas egzempliorius,  - nurodė profesorius.
Ir tikrai rytą man mykiant ir priešinantis buvo numautos man kelnės ir aš paguldytas ant pilvo. Pabėgti negalėjau, koja ir klubas buvo visai nejudrūs. Nuvežė į didžiulę auditoriją, kur buvo daug merginų ir kitokių studentų.
Ir profesorius  papasakojo bei efektingai atidengė iki tol uždengtą mano hematomą. Visi suūžė. Nepatikėjo savo akimis, kokis  hematomos dydis ir spalvingumas, niekšai.
Profesorius paklausė:
 - Kas nors tave vertė važinėtis rogutėmis su tokiais daugybiniais klubo sumušimais?
- Ne, -  atsakiau,  - šiaip buvo įdomu.
Dar profesorius paminėjo gangrenos galimybę ir visokių kitokių lotyniškų siaubų. Nurodė kad ūgiu lenkiu suaugusius, bet išsivystymo lygiu...visi juokėsi. Aš liūdėjau pliku mėlynu užpakaliu prieš krūvą studenčių. Po to mane išvežė palaton ir per savaitę išgydė.
Tiesa,   ar yra šioje istorijoje moralas?  Atsakau - tvirtai nuo tada žinau - penkiolika ar šešiolika metų, išvaizda vos nesuaugusio, bet protas dar kvailas, kvailas. Šituo įsitikinęs.  Ir jūs neapsigaukite.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

betaig durnas penkiolikmetis penkiasdešimties turi ką prisiminti ir dar kitus linksmina :D

Unknown rašė...

Nu jo, be 15 nebūtų šitų ...