2011 m. birželio 17 d., penktadienis

Lietuva 2030

Karaliaus heroldas visuose Vilniaus turguose paskelbė gerąją žinią:


- Šiandien jis bus pakartas Rotušės aikštėje. Karalius nepasigailėjo.

Moterys, kurios vis tiek jau neturėjo darbo, bet krūvas vaikų, plūdo iš visų Vilniaus pakraščių į aikštę. Gatvėse kilo stulpai dulkių, bet moterys ėjo. Tautai tai buvo didelis reginys ir šventė. Nei internetas , nei televizija jau po šeštojo krikščionių sukilimo neveikė. Vaikai verkė ir lakstė, mažesnieji išpūtę akis ir įsisegę į mamų sijonus žvalgėsi į margą minią. Moterys ėjo ir stumdėsi aikštės prieigose. Rotušės aikštė buvo prikimšta it silkių statinė. Gerai kad miesto ir karaliaus heroldai skelbė nuo stogų kas vyksta:

- Eina karališkoji gvardija! Eina alebardininkų kuopa!

Moterys caksėjo liežuviais ir net nematydamos apšnekinėjo kokie gražūs vyrai tie alebardininkai ir gvardija. Kas be ko, juk pilną maisto davinį gaudavo tik šios elitinės kariuomenės dalys. Pasieniečiai patys turėjo prasimaitinti iš plūstančių pro sienas pabėgėlių iš Londinijos ir Moskovijos. Milijonai žmonių ūmai prisiminė besą lietuviškos kilmės. Bet griežtieji pasieniečiai greit nuramindavo minias. Taip pabėgėliai pasieniuose ir tūnodavo mėnesių mėnesius prie chloruoto vandens statinių. Vis ramiau nei namuosna pas juos.

Heroldai toliau šaukė:

- Jau pasirodė oligarchai grandinėse. Jie tempia gėdos vežimą.

Moterys pradėjo skanduoti įprastą skanduotę:

- O-lius į kar-tu-ves! O-lius į kar-tu-ves!

Heroldai vos prarėkė įsiaudrinusią minią:

- Gėdos vežimas jau prie kartuvių. Atsidaro vežimo durys. Išnešamas iš ten…

Moterys sutartinai pradėjo spiegti:

- Kubilas!!!! Kubilas!!!!!

Vargšas Andrius iš baimės suapvalėjusiomis akimis ir sudžiuvusiomis lūpomis bandė maldauti:

- Šemeta tai, Šemeta pradėjo, ne aš…

Tačiau budelis jau įprastai greitai sutvarkė reikalą. Minia net nusivylė nepamačiusi baisių pasmerktojo kančių. Heroldai tik tepasakė įprastą baigiamąją šventės frazę:

- Tvarka bus.

O žmonės išeidami šnekėjo, kad praeitais metais vien penkių didžiųjų miestų merų pakorimas buvo šimtą kartų gražesnis bei kad laikas jau pakarti naująjį finansų ministrą…

5 komentarai:

viz3 rašė...

Šaunuoliai vyrukai. Teisėja turbūt bus tokia kauniškė Kamuolinė Advokatė su padėjėju Andrium?

Anonimiškas rašė...

Sena... bet gera!!!

Taškas rašė...

Komplimentai autoriui. Man pačiam kartais atrodo, kad Antrąją LR dar galima išgelbėti tik neadekvačiomis tolerastijai priemonėmis.
Panašiai, kaip Andropovo laikais- buvo sušaudytas Jelisejevo gastronomo Maskvoje vadovas ir to pakako, kad kiti suprato - čia rimta.
Visuotinis referendumas, kad visi privalo sugražinti šaliai 70 procentų prisivogto nuo 1990 metų turto etc.

Kvaila?

Unknown rašė...

Bent jau nekilnojamojo turto moekstis pradžiai

Anonimiškas rašė...

Vau.

Jei ateityje bus pasirinkimas arba Internetas ir Kubilius, arba nei Interneto nei Kubiliaus, aš visgi norėčiau Interneto. Net jei gaučiau Kubilių priedo. Priklausomybė matyt :-).