2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Prieduras prie mažumų temos: čigonai – 2




Jau atmintis skylėta. Dar vienas praleistas ryškesnis įvykis susijęs su ta šaunia tauta.
Skambina man kartą Klaipėdos  vadybininkas, sako turiu originalų klientą. Čigonas steigia naktinį klubą Nidoje. Bijau duoti prekes.
Kaip tik už įmones lėšas planavau apsilankyti Nidoje, tad pasakiau – dalykas  atsakingas, įvertinsiu klientą pats.
Įdomumo dėlei paskambinau ponui Stepui Visockui ir jis pakvietė mane apžiūrėti ruošiamo naktinio klubo angare kelyje link kempingo Nidoje. Iškart akcentavo esąs čigonas, bet sąžiningas verslininkas. Kovos su blogu tautiečių įvaizdžiu ir darys normalų biznį.
Tada buvau dar nepasiekęs  40 metų (jaunas , kvailas) ir tikėjau visokiomis  kalbomis apie pažangą ir kad žmonės geri. Bet nedidelė gyvenimo patirtis  rodė špygas: atsargiai tu čia,.labai jau fantastiškas projektėlis. Ir ar matei kada sėkmingą naktinio klubo projektą vadovaujamą šios tautos žmonų? Sakau  -  nemačiau, bet o gal reikia duoti žmogui šansą, gal nuo šio momento prasidės gėrio, klestėjimo visiems  ir taikos Žemėje laikas? Na žinote toks laikas, apie kurį šneka grožio konkursų finalininkės.
Liepiau duoti prekių minimaliai tik  iki šimto litų ir skolos limitas -  šimtas litų.
Tuo šita istorija  ir baigėsi. Ponas Stepas Visockas pinigų nesumokėjo jau už prmą prekių partiją ir skolos  limitu nebereikėjo jo kankinti.  Nei naktinis klubas, nei pono Stepo telefonas nebefunkcionavo iškart po numatytos atidarymo dienos.
Bet mūsų firma irgi pasielgė dvasingai, patyrė nuostolį, bet rizikavo ir bandė padėti mažumai tapti garbingais verslininkais.
Moralas. Visi likome šaunūs. Kiekvienas pasielgė pagal savo gyvenimo supratimą.

2 komentarai:

Taškas rašė...

Taigi, taigi - pakranksėjimas šiai XX a. istorijai:

Ponas St.V. apskundžia Tamstą valdžioms (per ES, savaime aišku) už netinkamą jo tautos įvardijimą, sąmoningai vengiant (privalomai brūkamo)žodžio "romai" ir pareikalauja sumos kvadratu moralinei žalai atlyginti...

Užu lango - XXI a., bral :(

Unknown rašė...

Aš pagal Kazį Binkį vartoju...tskant remiuosi klasika