2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Prakalba paaiškinanti kam jaunimui pinigai





Visai netyčia vienam dar besimokančiam 18 metų jaunuoliui vakar prašant pinigų pragyvenimui sėkmingai atsakiau.: Tad ir įdedu čia - kitiems gal pravers.

Tai tu turėtum mums primokėt pinigų, nes tau tik aštuoniolika, tau viskas prieš akis. Aš vos nagų nenusigraužiau pamatęs kokia graži ir maloni tavo draugė. Man tie malonumai (ta prasme naujų draugių) jau praeityje, o tavęs  laukia visas gyvenimas džiaugsmų. Aš jau žinau, kad daug ko nebespėsiu r nebepamatysiu. O tu dar gali tikėtis viso pasaulio – nuo Zanzibaro iki Molukų.
Cha, tu dar turi visus šansus patekti į Lietuvos rinktinę ir kada nors prabėgti su kamuoliu iki įskaitinio ploto staugiant iš susižavėjimo septyniasdešimt tūkstančių žiūrovų.(na čia aš smarkokai pavariau, tiek žiūrovų Lietuvoje į  regbį tai niekada). Tu dar patirsi tokius testosterono pliūpsnius, kad savaitę ant tavo odos bus galima degti degtukus..
Tu kada nors pamatysi gimstant  savo vaikus. Net tai nemokamai.
Kokie pinigai? Tavo visi didieji džiaugsmai nemokami, jų pilna ir tau  jų pavydim. O aš beturiu tik pinigus, ir tai nedaug...

Jaunuolis nustėro, susimąstė ir pinigų nebeprašė. Ilgai galvojo. Nuėjo anksti miegoti. Taip iškalbos dėka sutaupomi pinigai.

2 komentarai:

viz3 rašė...

Puikiai pasakyta.
Aš dar būčiau pridėjęs:
"O jeigu būsi ne greitas ir stiprus, o super protingas ir tau super pasiseks, tai gal netgi sugalvosi kokį vaistą nuo senatvės ir tau jau niekad nebereikės $ikti į pampersus."

Unknown rašė...

grubu, bet irgi tiesa.