2013 m. liepos 26 d., penktadienis

Mokykla danguje




Vakar blogeriai buvo Karalienės Mortos mokykloje. Mano įspūdis..
Štai  mokyklos steigėja  Austėja patikėjau iškart. Moteris turi savo keturis vaikus, pilna entuziazmo ir žinių (buvo net feisbuko kontoroje ir daugybėje gerų pasaulio mokyklų) kaip auklėti tokius perpetuum mobile   kaip mano mažė. Austėjos vaikų ugdymo žinios trykšta geizeriu
Blogeriai buvo niekingai priekabūs ir arogantiški. Ypač – kas visiškai nestebino – tuo pasižymėjo Leo Lenox. Rokiškis Rabinovičius bei Skirmantas Tumelis kiek mažiau... Bet perteklinį  intelektą turėjo ir parodė visi. Tačiau  steigėja Austėja suvaldė situaciją ir į ašaras nepuolė. Tai pliusas. Pamačiau -  moteris gavusi  ir šalto vandens kibirą ant galvos.
Kadangi turiu liūdną patirtį su privačiomis mokyklomis.  – mano vyresnioji buvo tokioje, bet vėliau direktorius nesusitvarkė su finansais ir pradinę mokyklą nugrūdo kažkur į Kalviškes vietoj Antakalnio.O ten mokytis buvo gerai, vyresnioji iki šiol taip tvirtina. Anglų pvz. baigė gimnaziją įvertinta  100. Ir mokytoją, tą pirmą savo mokytoją, prisimena iki šiol labai šiltai. Nuo tada nebijo mokytis ir nebijo jokių mokyklų. Ir mes, vyrai tėveliai, labai maloniai prisimename tą mokytoją. Tokių ilgų ir gražių kojų bei gero būdo moteriškę.
Deja, dabar mums neparodė jokios mielos  mokytojos. Teko patikėti, kad bus tokia pat gera.
Taigi mano pirmas klausimas buvo ar taip gerąja prasme aukštai danguje skrendančią Austėją prilaiko kas nors ant žemės. Kad nebūtų vieną dieną  - oi, pinigai išėjo ir negrįžo.
Yra, pasakė steigėja Austėja, toks niekingas žmogeliukas, kuris stabdo visus jos aukštus polėkius ir tenka su juo labai rietis. Kartasi net išeiti į koridorių ir stovėti kol praeis pyktis.
Man patiko kad yra toks žmogeliukas.
Mokykla remiasi trimis stulpais  - tarptautinio bakalaureato programa (projektinis ugdymas), Reggio-Emilija emocinio intelekto ugdymo programa ir skandinaviškais socialinių gebėjimų ugdymo modeliais. Čia man pasišiaušė ant sprando plaukai ir paklausiau ar bus propaguojamas genderizmas ir ar vaikai bus ugdomi lietuviais.
Steigėja atsakė, genderizmas – ne ir lietuviai – taip. Nors užmiršau patikslinti kaip ten su tuo skandinaviškuoju feminizmu. Abejonės liko...
Mokykla dabar remontuojama, tai buvusios  elektros  tinklų patalpos Gervėčių gatvėje 4. Kol kas mokykloje  tik parengiamosios, pirma ir antra klasės. Vėliau klasių daugės. Nes iš Austėjos Landsbergienės vaikų darželio Vaikystės Sodas pereiti į Karalienės Mortos mokyklą pareiškė norą 80 proc. tėvų. Teritorija aptverta. Pro langus matome gražius Belmonto vaizdus ir kitoje gatvės pusėje už  išraiškingos tvoros  zonos pasivaikščiojimų kiemelį. Ten ko gero ir Daktaras vakarais tebevaikšto. Labai tikslus  ir visiškai pedagogiškas  vaizdelis.
Pati nesėkmingiausia  mokyklos pristatymo dalis  buvo kaina. Karalienės Mortos mokykloje  vaiko ugdymo paslaugos kainuotų apie 1250 litų ir apie  250 lt maitinimas per mėnesį....

Čia aš nuliūdau. Mokykla danguje. Vėl tik elitaz pajėgs lavintis dailiai ir pagal aukščiausius pasaulinius standartus. Vietų savaime suprantama dar yra.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jeigu vietų nebūtų, tai blogerių niekas ir nekviestų ;-)

Unknown rašė...

Tas taip, bet kaip pedagoginis objektas labai įdomus.

t rašė...

Nelabai geras ženklas tie susitikimai su blogeriais. DuokDie,kad nebūtų kaip Vėsaitei.

Unknown rašė...

Augustino Voldemaro lyg ir nebuvo...
o gal sėdėjo už durų kur pasislėpęs?
Sunerimau.

Taškas rašė...

Mindaugo, Augustino Voldemaro pro pro PUSanūkio?

Unknown rašė...

gal

Unknown rašė...

Aš čia per šią savaitę naktimis dar nemiegojau ir žiūrėjau GoT. Labai įtraukiantis serialas.

Ten visiems labai svarbūs kraujai visokie.

Taškui, matau, irgi labai rūpi.

Kai aš tapsiu Stebėtojo ar bent jau Rokiškio amžiaus, tai irgi eisiu ieškoti savo geneologinio medžio.

Man tada tikriausiai irgi bus labai svarbūs tie kraujai.

Gal.

Unknown rašė...

Skirmantai, tai gal savo požiūrį padėstytumėte, laikas jau, o tai ir užmiršite kas buvo kalbėta...

Unknown rašė...

Aš gi nespėju teisintis, kad neleidžia man susikaupti.

Trimetis ir dvimetis. Dvimetį pratinam prie šikpuodžio.

Pilnos rankos reikalų.

Išsiveršiu į vienumą ir parašysiu.