2014 m. gegužės 28 d., trečiadienis

Leidyklos "Naujas Vardas"metų bestseleris - knyga "Gyvenimo stebėtojo memuarai"

Oficialus leidykos pranešimas iš čia; http://naujasvardas.lt/ 
Vis dėlto pavyko: elektroninė leidykla „Naujas vardas“ gegužės mėnesį sulaukė vienerių metukų jubiliejaus. Tėvai išdidūs ir ramūs, kad vaikas išgyvens, ir labai dėkoja visiems talkininkams, draugams, bendraminčiams ir prijaučiantiems už sunkius darbus, idėjas, patarimus ir pasiūlymus. Ir ačiū autoriams, pasitikėjusiems mumis ir patikėjusiems mums savo kūrinius.
O pirmieji metai buvo pilni įvykių. Išleidome devynias knygos, tris iš jų – poezijos, dvi – skirtas vaikams. Susidraugavome su trimis svarbiausiais lietuviškais interneto knygynais, dalyvavome LOGIN Lietuvos interneto apdovanojimų konkurse, rinkome VU „Filologijos rudens“ konkurso nugalėtojus, Dainiaus Dirgėlos „stebėto jo užrašai“ nominuoti „Metų knygos“ vardui.
Elektroninės leidyklos svetainėje per metus sulaukėme beveik 30 tūkst. apsilankymų, „Facebook“ svetainėje – 186 gerbėjų.
Įdomiausia, suprantama, kokie gi mūsų knygų tiražai? Turime duomenis iš kelių oficialių šaltinių, nors net neįsivaizduojame, kokį realaus tiražo procentą jie sudaro. Gal skaičiai ir nuvils kai kuriuos skaitytojus, tačiau Lietuvos leidėjus turėtų apstulbinti ir priversti susimąstyti apie elektroninės leidybos plėtrą.
Taigi, iš viso per metus padovanojome skaitytojams 8692 knygų egzempliorius. Daugiausia jų – 2974 – atsisiųsti EPUB formatu iš „Naujo vardo“ svetainės. Antroje vietoje – „Linkomanija“ su 1744, toliau – „Apple iTunes“ su 1581 egzemplioriais. „Naujo vardo“ interneto svetainėje perskaityta 1562, „Google books“ svetainėje – 831 egzemplioriai. Mūsų bestseleris – Regimanto Dimos „Gyvenimo stebėtojo memuarai“, suskaičiavome 2357 atsisiuntimų ir perskaitymų. Dar trys knygos – Aurelijaus Katkevičiaus, Dainiaus Dirgėlos ir Kreivarankio – gerokai perkopė tūkstančio egzempliorių kartelę. Autoriams ir to pageidausiantiems leidyklos bičiuliams atsiųsime tiražų suvestinę.
Kas toliau? Labai tikimės birželio mėn. išleisti bent vieną puikią poezijos knygą, rudeniop – kitą. Pora paraiškų knygoms leisti šiuo metu svarstomos. Ir labai labai laukiame naujų paraiškų :)

Komentarų nėra: