2014 m. gegužės 12 d., pirmadienis

Koviniai arbūzai



Tie agurkai, apie kuriuos aš rašiau, kad meiliai buvo užkalbėti,  žuvo. Meilumas meilumu, bet meilumas geriau su vyrais nei agurkais. Lietuviškų šaltų naktų net ir šiltnamyje vargšai pirmieji agurkai neatlaikė. Konkuruojanti firma  - motina - išaugino pirmą agurką ir piktybiškai pranešė – turime, skanus, traška net kai kandi.... Vienintelį kovinį ir dar su pergalės viltimi ginklą beturime  tik vieną. Arbūzus. Su agurkais ir kitais augalais jau gėdingai pralošėmė patyrusiems žemdirbiams kaip kažkada Jamaika  Argentinai – penki:nulis.
Bet arbūzai...vienas geras žmogus  davė daug lietuviškos veislės Kiemintai arbūzų sėklų. Mes išdalinome daug tų sėklų dar kai kam, bet kai kas daigino sėklas  blogai ir gan greitai apsižiūrėjome, kad visoje giminėje tik vieninteliai  turime padorius  arbūzų daigus.
O šnekėjome apie arbūzus daug, visiems per visus balius išūžėme ausis  ir instrukcijas visiems siuntinėjome balsu bei paštu. Pavyko kaip liberalams, kurie dabar  pasiskelbė, kad už europarlamento balsus  atsiskaitys ir tuoj prie jų būstinių matyt  vyniosis rinkėjų eilės, kurie dar nuo praeitų  rinkimų įprato gauti Viktoro dešimtinę. Dabar lauks  Masiulio dešimtinės...
Taigi  mums lygiai  kaip liberalams pasisekė. Tiek prisišnekėjome, tiek prisižadėjome, kad matome tuoj patiems tų daigų  nebeliks. Arba reikės bartis su giminėmis/draugais. Nors giminės irgi geri. Štai vienas žmonos išzizintas negyvai, nes ji iš mūsų buvo užsisakiusi įvairių daigų,  pastatė šiltnamį kaime. Spėjo paskutinę sekundę  prieš skyrybas. Žmona atvarė sekmadienio rytą išsišiepusi iš laimės pas mus daigų. Važiuoju į kaimą, šiltnamį parazitas pastatė. Sako jau netikėjau, kad pastatys. Tuščiai, galvojau,  bariau dvi savaites. Bet va ir mano vyras gali.
Vakare žmona skambino jau beveik verkdama ir klausė ar nepriimtume  atgal daigų.
Pasirodo pastatė šiltnamį. Tikrą ir gerą. Bet ant niekada nedirbtos žemės lopo. Ir pats tiek pavargo nuo šiltnamio skubios  statybos, kad jau žemės sukasti nevaliojo. Pervargęs išėjo alaus.

Sunku miestiečiams su tuo žemės ūkiu, tai per daug, tai per mažai, vis nenutaikome kaip gerai padaryti. Balsuoti buvau. Ten lengviau susigaudyti miestiečiams nei žemės  ūkyje.

Komentarų nėra: