2012 m. spalio 9 d., antradienis

Prieš rinkimus. Monarchija yra ze best



 

Lietuvoje monarchija yra gyvybiškai būtina. Bent tą matome dabar kai artėja rinkimai ir žmonės neturi iš ko rinktis ir rinkti.
Prielaidos:
1. Žmonių bukumas. Laikinai nebėra ryškiai populistinių gelbėtojų, bet tuoj vėl atsiras koks Pilypas iš kanapių ir pažadės visiems laimę now. Apsaugoti liumpeniškąjį sluoksnį nuo savo kvailumo  geriausiai tinka monarchijos institutas.
2. Partijų cirkas irgi save išsėmė. Dabar per rinkimus tikėtinai  išrinkta nauja koalicija  nesugebės atlaikyti  eilinės krizės. Nebeturi jokio pasitikėjimo sustingusi dabartinė partinė sistema. Geriausias pavyzdys kaip politinių žaidimų dėka aukštyn buvo iškeltas mekenantis Muntianas. Tipiškas nulis.
3. Žavėjimasis monarchija akumuliuos liumpenų energiją, kurią jie netyčia gali panaudoti valstybės destrukcijai.
4. Valstybės mažas dydis reikalauja papildomų saugiklių, kurių vienas gali būti geri dinastiniai ryšiai su garsia monarchų dinastija. Kadangi beveik visi Europos monarchai turi gediminaičių kraujo - tai rinktis mums. Kukliai siūlyčiau pagalvoti apie Hario Windsoro kandidatūrą.
5. Estetinis elementas. Monarchija tiesiog gražu. Įsivaizduokite kiekvieną sekmadienį 12 valandą puošniai pasirėdęs karalius Haris I su karaliene (vardas jau nesvarbu, by tik graži) iššauna simbolinį šūvį XVII a. patrankėle Maskvos pusėn. Gražu, pamokoma ir tautai malonu...


4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Na, monarchija pranašesnė už dabartinę sistemą tuo, kad dabartiniai politikai visiškai nesuinteresuoti ateitimi - kas prastūminės projektą, kuris duos naudos už trijų kadencijų?! :D
Monarchijoje aiškiau rasti atsakinguosius - dabar gi atsakingųjų iš viso nėra; priimti sprendimai neturi parašų, kalti asmenys nebedirba, partijos minios suėdimui atiduoda nereikalingus (L.Karalius pvz), kai reikalingi kaltieji niekada kaltais netampa :D

Anonimiškas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Kaip tai laikinai nebėra populistinių gelbėtojų? Argi jums neatrodo, kad jie kaip tik pastaruoju metu labai išdrąsėjo, nužmogėjo, atjaunėjo ir nuėjo į frontą?

Taškas rašė...

Jei rimtai - būtų gera.
Monarchai mąsto valstybės kategorijomis. Ne partijų - kaip dabartiniai kumečiai, ne savo klanų - kaip dabartinai valdžiaunykai.

Ir visai liūdna, kad ir diktatoriai -tikri ir vadinami- mąsto irgi kiek kitaip, ne vien šia diena.