2010 m. vasario 9 d., antradienis

Otkosai

Meistrai abu buvo ilgi ir flegmatiški. Sakė padarys viską gerai ir pigiai. Grindis , lubas, langus ir net otkosus. Pasakė kainas, paskaičiavau, kaip ir pasirodė geros. Net nepaklausiau kas per velnias yra tie otkosai. Ir padariau klaidą.
Su otkosais ir buvo pati didžiausia bėda.
Meistrai žadėjo sutvarkysią svetainę greitai per kokią savaitę. Aišku jei gerai džius otkosai, papildė. Artėjant savaitgaliui meistrai darėsi neramūs ir vis dažniau slėpė alaus butelius. Kol sunkiai pradundėjo gudresnis meistras:
- Otkosai blogai džiūsta. Mes penktadienį neateisime.
Šeštadienį meistrai atėjo, bet visą dieną prasiblaškė su Balkanų moterimi. Beje, meistrai Balkanų moters bijo kaip velnias kryžiaus. Nes ji kasdien sugalvoja ką nors naują, o papasakoti nemoka. Meistrai dudena – duokite brėžinius ir išmatavimus. Balkanų moteris rodo pirštais arba kompiuteryje paveiksliukus kaip ji nori. Meistrai taip prasinervavo visą šeštadienį ir tada pasakė, otkosai neišdžiuvo, brėžinių nėra, sekmadienį jie neateis.
Balkanų moteris šiaip ne taip sukurpė brėžinius, bet miestrai atėję pirmadienį skėsčiojo rankomis - otkosai išdžiuvo, bet blogai, suskilinėjo. Reikės perdaryti. Bet matyt nespės, nes vienam meistrui reikia porai dienų į Helsinkį. Su reikalais….
Įtariu kad net mano mažoji dukra, kuri labai bijojo meistrų su jų grąžtais, susidraugaus su jais stipriai. Laiko juk iki pavasario dar yra…ir jokia savaite vieno kambario remontas net nebekvepia...

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tik moterys gali sugalvoti daryti remontus žiemą.

Unknown rašė...

Žiemą užtai meistrai daro pigiai ir greit. Skaitykite tekstą, anonime.

Anonimiškas rašė...

tekstas tai paneigia :D

Buka rašė...

O kas yra otkosai?

tikrasis anonimiškas anonimas rašė...

Man nereikia skaityt tavo teksto, aš tą "greitumą" mačiau savo namuose prieš Kalėdas. Todėl ir sakau: tokia nesąmonė (remontas žiemą) gali šaut į galvą tik moteriškei.
(Arba filologui.)

Unknown rašė...

otkosai tai ko gero angokraščiai...

Anonimiškas rašė...

Et, atsimenu, pas mus aną vasarą "dirbo" meistras tautišku vardu Jonas... Vonią gražino... O paskui atėjo pats pagražintas neva "už nieką" "kažkur", bet pasakė, jog rytoj ateis, kaip teigė pats, yra suaugęs žmogus ir už savo žodžius atsako. Kad ir keista, jis atėjo. Bet lygiai... Po savaitės. Kai jau buvo pasamdytas kitas. Buvo labai linksmas periodas tas remontas...