2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

93000 USD už keturis mėnesius gyvenimo

80 metų prostatos vėžiu sergantis amerikonas gaus gydymo kursą vaistu nuo vėžio, kurio kaina 93000 Amerikos dolerių. Jam sumokės sveikatos draudimas, jis visą gyvenimą gerai mokėjo...pagal statistinę prognozę šis vaistas prailgina gyvenimą kokius keturis mėnesius. Vidutiniškai.
..nu mes tai čia Lietuvoje tikrai negausime tokio vaisto. Už tokias babkes ir tik keturis mėnesius.





http://finance.yahoo.com/news/93000-cancer-drug-How-much-is-apf-2083419757.html?x=0&sec=topStories&pos=3&asset=&ccode=

8 komentarai:

Unknown rašė...

valio eutanazijai

Anonimiškas rašė...

dowtophSenas kaip pasaulis klausimas - kiek kainuoja žmogus. Ir nereikia moralizuoti.

Unknown rašė...

Rascal, kam taip vulgariai...
A. pritarčiau, labai sunkus klausimas, jokia valstybė nepajėgs nešti tokios finansinės naštos.

Buka rašė...

Nesuprantu, kam to reikia. Keturi mėnesiai čia ar ten, ir dar skausmų surakintam, ir dar tokiam senam. Kodėl dauguma žmonių taip kabinasi į gyvenimą, net kai jis nepakeliamas?

Anonimiškas rašė...

O jei futbolo cempionatas tada...

Unknown rašė...

Svetimo kabinimasis keistas, bet jei tai būtų mano keturi...

tadas rašė...

Su dauguma šiuolaikinio mokslo darbu sukurtų vaistų yra kita medalio pusė - jų kainą diktuoja farmacijos kompanija gamintoja. Nepaisant to kad tam vaistui atsirasti reikalingo ilgo mokslo kelio didžioji dalis (o kartais net visas tas kelias) būna nueita valstybinėse, mokesčių mokėtojų pinigais finansuojamose mokslo įstaigose. Farmacijos kompanijos teisinasi, kad net kai vaisto veikliąją medžiagą ne jos būna sukūrę - net ir tuo atveju joms kainuoja paruošti vaistą gamybai. (http://en.wikipedia.org/wiki/Marcia_Angell#Critic_of_the_pharmaceutical_industry)Ir kartais tas šiuolaikinis vaistas - vienintelis žmogaus atvejis išgyventi, kaip kad šiame straipsnyje paminėtas Gleevec - imatinibas, kurio Lietuvoje gauna tik 30 % sergančiųjų, ir kurio kainą, kaip suprantu iš straipsnio eiliniai amerikiečiai pateisina - juk žmogui ilgam laikui išgelbstima gyvybė (jei susirgo jaunas).

Unknown rašė...

Tadai, žiūrėdamas į akcijų rinkas matau kokios pelningos yra farmacijos firmos. Kai kurios ypač džiūgavo dėl praeito sezono gripo baimių. Tai yra darė pinigus iš nieko.
Antra, problema, kad Lietuvoje mes negausime tiek kiek Amerikoje