2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

Bucharos taksistų geriausia istorija

Žemiau smagiausia Bucharos taksistų istorija

Broli, vat dabar papasakosiu tau kaip gyveno Bucharos emyrai. Vaaai. Bucharos emyro vasaros rezidencijoje kur mes dabar važiuojame prie vandens baseino yra toks aukštas sostas. Tai ten šiltomis vasaros dienomis sėdėdavo emyras ir žiūrėdavo į apačioje besipliuškenantį savo haremą. Emyras valgydavo raudoną obuolį ir kai galų gale kuri nors besipliuškenanti apačioje labiau patraukdavo jo dėmesį jis mesdavo jai obuolį. Ta gražuolė, kuri pagaudavo obuolį, ateidavo pas emyrą naktį.


Vaaai, įsivaizduoji, kaip gražiausios Azijos moterys gaudo raudoną obuolį, vaaai…

O dabar rūsti realybė.

Gidė patvirtino jau prie arbatos puodelio pasibaigus ekskusijai, kad sovietų laikais dėl darbo žmonių švietimo apie supuvusius Azijos satrapų papročius jas versdavo pasakoti šią istoriją. Deja, tai melas. Hausas(baseinas) buvo iškastas vandens saugojimui ir niekas, juolab moterys, neturėjo teisės teršti šio vandens maudymusi. Musulmonai pernelyg gerbė vandenį.

Neoficialiojoje dalyje gidė, pasitikslinusi ar tikrai mes nerusai - o rusais mes apsimesdavome, nes jiems pigesni bilietai į muziejus.- taigi nerusams papasakojo Bucharos emyro istoriją. Emyrą laikė bolševikai gyvą garbingoje nelaisvėje. Bet jis pabėgo į Afganistaną, jautė kuo kvepia jam ateitis, ypač po Frunzės artilerijos veiksmų Bucharoje, kai buvo apgriautas miestas ir sugriauta pilis, Bucharos valdovas turėjo tris sūnus, pirmas sūnus kalėjo 10 metų rusų kalėjime, bet tėvo neišsižadėjo. Taip ir mirė bado streiko metu. Kitas sūnus viešai tėvo išsižadėjo, laiškas buvo išplatintas visame musulmonų pasaulyje. Tapo sovietiniu generolu. Trečią sūnų tėvo žvalgai išvogė iš rusų. Tai jis atrodo toliau studijavo netgi Kembridže. Paskui emyrą nusekė ir trys žmonos, ketvirtoji pasiliko Bucharoje. Mat jos pirmą vyrą nužudė emyras, kad galėtų ją gražuolę vesti. Ji neatleido emyrui pirmosios meilės nužudymo. O buvę emyro turtai dabar puošia Ermitažo Azijos sales, nieko jis neišsivežė į Kabulą….Va tokios istorijos.

Ir dar jau visai visai neoficialiai gidė net paraudusi pasakė, yra įtarimų apie mažą baseinėlį haremo moterims už vieno namelio, bet informacija tokia prieštaringa….

6 komentarai:

iliustracija šiai pasakai rašė...

http://i081.radikal.ru/1009/de/eab4b4be0bec.jpg

Taip jos visos turėtų atrodyti. Ne tik tos, kurios iš Balkanų, bet visos.

Buka rašė...

Istorija apie obuolį girdėta ir nežinau, ar tai bolševikų prasimanymas... tik mano versijoje kuris nors Didžiųjų Mogolų mesdavo jį nusižiūrėtai sugulovei iš balkono. Ir vanduo Indijoje, matyt, nebuvo toks šventas, nes miniatiūrų, kuriose valdovai murkdosi baseine su savo haremu, išliko gausiai.

Buka rašė...

Beje, Didieji Mogolai irgi buvo musulmonai, taigi pagarba vandeniui čia niekuo dėta.

Unknown rašė...

Buka, Buchariečiai žaidžia su istorija kaip rusai anksčiau. Dabar labai smarkiai valomas Bucharos emyro įvaizdis. Tokia šiandien užduotis. Žaidimai...o istorija apie obuolį ko gero visuotinė nuo Kordobos iki Bucharos.

Buka rašė...

Beje, Timūridų įstatymas (išsiskirti su žmona, kuri krito į akį valdovui) buvo taikomas dažnai ir be komplikacijų, nes vyrui buvo didelė garbė užleisti žmoną valdovui. Kažkoks idiotas Bucharos emyrui pasitaikė... :)

Unknown rašė...

Daug vyrų pritartų įstatymui atiduoti žmonas pvz. Qbiliui...