2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

Taškento taksistų istorijos

Kadangi buvome ribotų judėjimo galimybių, tai dažnai naudojomės taksi. Taškente yra dar pigaus benzino(o štai Bucharoje jau du mėnesius nėra laisvoje prekyboje), tad taksi pigus, pravažiuoti pusę Taškento(du milijonai gyventojų) kainuoja apie 3-4 litus ir tai dar su priemoka už inostranną akcentą. Taigi taksistai pripliurpdavo gražiausių istorijų. Bet pirmą vietą tarp visų taksistų istorijų laimėjo šita:
- Broli, ar žinai kaip Stalinas apgynė Maskvą per karą?
- Broli, kaip?
- Kaip žinai, antras pasaulinis prasidėjo, nes akademikas Gerasimovas nepaklausė išminčių patarimo ir atidarė emyro Timūro karstą kelios dienos prieš 1941 metų birželio 22 dieną…
- Broli, šitą net ir mes Lietuvoje žinome, nieko naujo...
- Klausyk kas iki šiol dar slepiama - Stalinas jau nežinojo ką daryti 1941 m., norėjo jau bėgti nuo vokiečių iš Maskvos, bet protingi žmonės patarė Stalinui iškelti Timūro karstą, bet jokiu jokiu būdu karsto neatidaryti, įdėti į lėktuvą ir apskraidinti tris kartus ratu apie Maskvą, maždaug ratais kur dabar MKAD, po to greitai greitai, neatidarius karsto, nesileidžiant grįžti į Samarkandą ir ramiai vėl palaidoti Timūrą. Ir daugiau niekada niekada karsto nebejudinti.
Ir vokietis tada pasitraukė nuo Maskvos. Tik per Timūrą, va koks stiprus mūsų Timūras net ir po mirties...
- Broli, geras, šito net negalėjau įsivaizduoti....

5 komentarai:

Minis rašė...

Idomu, kaip gandai sukurti priesui ibauginti isgyvena taip ilgai.

Unknown rašė...

Graži istorija yra amžina.
O ši istorja nauja, prieš 27 metus jos negirdėjau. Tai tiesiog dabartinės Uzbekijos Timūro kaip nacionalinio didvyrio epo kūrimo išdava.

Buka rašė...

Didieji Mogolai buvo tiesioginiai Timūro palikuonys. "Jis [kalbama apie imperatorių Akbarą] yra tiesioginis palikuonis žmogaus, vadinamo Geležimi. Jo sentėvių kalba geležies vardas skambėjo "timūr". Timūr-e-Langas, Geležinis šlubis. Timūras, sunaikinęs Damaską ir Bagdadą, su žeme sulyginęs Delį, palikęs jame penkiasdešimt tūkstančių vaiduoklių." (Salman Rushdie, "Florencijos kerėtoja"). Beje, Rušdžio specialybė - istorikas, jis baigė Kembridžą.

grumlinas rašė...

Faina istorija. Ko gero, tikra ;)

Unknown rašė...

Gr., labai labai abejoju.