2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Sveiki sulaukę Naujųjų 1984-ųjų metų! arba minties policija

Geras Tomo Baranausko chronometražas apie NK95 ir Leonido Donskio jėgą. Leidžiu sau nukopijuoti.
Iš čia:
http://naujienos.istorija.net/2010/11/minties-policija-operatyvus.html

Šį ketvirtadienį, lapkričio 25 d. už straipsnį žurnale "Veidas" per valandą iš darbo Vidaus reikalų ministerijoje buvo išmestas istorikas dr. Petras Stankeras. Nuo momento, kai šią publikaciją pastebėjo ir savo komentaruose P. Stankero atleidimo pareikalavo kraštutinės kairiosios organizacijos "Naujoji kairė 95" (NK95) veikėjos Daiva Repečkaitė ir Nida Vasiliauskaitė iki pranešimo apie P. Stankero atleidimą iš darbo praėjo vos dvi paros. Per tą laiką į P. Stankero publikaciją spėjo sureaguoti europarlamentaras Leonidas Donskis ir net septynių užsienio šalių ambasadoriai (Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Švedijos, Norvegijos, Estijos, Olandijos ir Suomijos).




Nepriekaištingai operatyvų ir stulbinančiai plataus tarptautinio masto Minties policijos darbą geriausiai iliustruoja iškalbinga šių įvykių chronologija.



2010 11 14 - "Veido" internetinėje svetainėje publikuojamas anksčiau popierinėje žurnalo versijoje paskelbtas Petro Stankero straipsnis "Niurnbergo karo nusikaltimų tribunolas – didžiausias juridinis farsas istorijoje".



2010 11 23 (pirmojoje dienos pusėje) kraštutinės kairiosios organizacijos NK95 narė Daiva Repečkaitė savo tinklaraštyje paskelbia, kad lapkričio 22 d. gavusi ją "pašiurpinusią nuorodą. Pirmą kartą “rimtojoje” Lietuvos žiniasklaidoje matau tokį akivaizdų, akiplėšišką Holokausto neigimą" ir pareiškia, kad tai "kvepia, jei atitinkamos institucijos dirbtų savo darbą, nei daugiau nei mažiau, o baudžiamąja atsakomybe".



2010 11 23 15:08 - prie "Veido" internetinės publikacijos pasirodo Nidos Vasiliauskaitės komentaras: "Čia jau ne žurnalistų etikos, o Baudžiamojo Kodekso teisėtas objektas – tikiuosi, kad prokuratūra imsis veiksmų. Kita vertus, jei straipsnio autorius ir toliau dirbs Vidaus Reikalų ministerijoje, tai reikš, kad ministerija, kaip valstybės institucija, LR vardu prisiima atsakomybę ir… pasirašo."



2010-11-24 13:57 - europarlamentaras Leonidas Donskis savo tinklaraštyje paskelbia įtūžio kupiną komentarą "Kur toji riba?" apie P. Stankero straipsnį. Iš turinio matyti, kad ką tik pastebėjo internetinę "Veido" publikaciją, bet jau pradėjo aiškintis, kas jos autorius (straipsnis prasideda žodžiais: "Ką tik savaitraštyje „Veidas“ pasirodžiusi nepasirašyta publikacija (regis, pavyko sužinoti, kad autorius vis dėlto egzistuoja ir net dirba LR Vidaus reikalų ministerijoje)...").



2010 11 25 11:05 Delfi.lt praneša, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis VRM vardu atsiprašė užsienio šalių ambasadorių dėl P. Stankero straipsnių, o "P. Stankeras įteikė prašymą atleisti jį iš darbo".



2010 11 25 14:29 BNS paskelbia kraštutinių kairiųjų organizacijų pranešimą spaudai "Naujoji Kairė 95, DEMOS kritinės minties institutas ir Europos Parlamento narys Prof. dr. Leonidas Donskis smerkia viešą Holokausto neigimą".



2010 11 25 17:04 Delfi.lt publikuoja BNS pranešimą, kuriame pranešama, kad "P.Stankeras turėjo palikti eitas pareigas Vidaus reikalų ministerijoje" ir kad "Septynių Europos šalių ambasadoriai ketvirtadienį [2010 11 25] vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui išsiuntė laišką, kuriame išreiškė nepasitenkinimą dėl minėto straipsnio ir minėjo galimas antisemitizmo apraiškas šalyje."



2010 11 25 Daiva Repečkaitė savo tinklaraštyje džiūgauja: "Lietuvos aktyvistų (NK95 narių, žurnalisto Artūro Račo, publicisto Tomo Vilucko ir kitų), Prof. Leonido Donskio ir užsienio valstybių ambasadorių pastangomis, pavyko pasiekti to, kas vos prieš dieną atrodė neįmanoma."



2010 11 25 Audrius Bačiulis portale Veidas.lt paskelbia komentarą "„Minčių policija“ stebi mus".



2010 11 26 10:05 Delfi.lt skelbia S. Vyzentalio centro reikalavimą: "nuteiskite lietuvį Holokausto neigėją".



2010 11 26 portale Veidas.lt pasirodo "Veido" leidėjo Algimanto Šindeikio komentaras "Dėl Petro Stankero straipsnio" - atsiprašymas "dėl paklydimų ir klaidų" - ir atviras Lenkijos ambasadoriaus Janušo Skolimovskio laiškas, kuriame gana plačiai nagrinėjamas P. Stankero straipsnis. BTV laidoje "Karštas vakaras" P.Stankeras pareiškia, kad iš darbo VRM jam buvo liepta išeiti per valandą (laidos ištrauka skelbiama Delfi.lt).



2010.11.26 22:02 portale Balsas.lt Arūnas Brazauskas pastebi, kad „Holokausto neigėjas“ P. Stankeras teigia Holokaustą 800 puslapių knygoje, t. y. P. Stankero darbai akivaizdžiai rodo, kad jis nėra holokausto neigėjas, kaip, beje, jis ir pats tvirtina. Bet tai jau nesvarbu, ką iš tiesų mano šis bedarbis.



Sveiki sulaukę Naujųjų 1984-ųjų metų!

6 komentarai:

fanta rašė...

Nemaniau vis tik, kad Tamsta esi TOKS NYKUS.

Ką galima pasakyt? Tik tris dalykus:
1. 1984 metais tokiems stankerams nereikėjo "minties policijos", jie ir tada patys rašydavo taip, "kaip reikia".
2. Dėl "sureagavimo greičio"- būtų gerai, jeigu visada taip būtų reaguojama, ne tik tada, kai užkabinami žydai.
3. Apie trečią dalyką vis tik gal patylėsiu. Knietėjo ką nors leptelt negražiai asmeniško apie "grynakraujiškumą" ir "baltają rasę", bet bala nematė.

Anonimiškas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Na, kaip čia "tolerantiškiau" išsireiškus, mmmm... Ponas Leonid'as Donski's jau seniai pasireiškė, kaip nuoseklus skundikas, vis rašantis ir rašantis skundus prieš Lietuvą in corpore ir atskirus asmenis. Matyt, pamiršo, KAS jį išrinko...

Unknown rašė...

Fanta, bus dar nykiau, kai žmonės bijos pavartoti viešoje erdvėje kai kokius žodžius.
O Donskis tikrai nebebus jokiose rinktose Lietuvos piliečių pareigose. Never.

Unknown rašė...

Ir šiaip yra du tolimesni galimi variantai; arba užsirašyti į NK95 organizuotus Karlo Markso skaitymo būrelius arba prenumeruoti Veidą 2011 m kol dar galima rinktis.