2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Per didelis, kad gerai dirbtų

Kiekviena organizacija, kuri auga anksčiau ar vėliau pasiekia tokį dydį, kad nebesugeba normaliai dirbti. Žmoniškai sakant pasiekia lubas. Mano galva Lietuvoje yra trys tokios organizacijos galvom įsirėmę į lubas – SEB bankas, Orlen Lietuva ir Maxima.


Šią savaitę bardaku šauniojoje trijulėje pirmavo SEB bankas. Pačiu atsakingiausiu rinkos svyravimo metu užlūžo šią savaitę jų prekybinė platforma. Šimtai spekuliantų prarado pinigus.

O antra ir svarbiausia – iš Balkanų moters SEB bankas atėmė paskutinius du šimtus litų, kurie buvo palikti vaikui atrakcionams ir mamai ledams.

SEB banką kasmet ištinka didelė naujiena – vasara. Panašiai kaip kelininkams – žiema ateina visada netikėtai. Taip SEBui netikėtai ateina vasara Palangoje. Bankomatai Palangoje lūžta, sumą iš kortelių nuskaito, o grynų pinigų neduoda, o po to pavargęs banko vadybininkas paguodžia: aišku, po 30 dienų grąžinsime pinigus. Žinote tiek žmonių, visiškai netikėtai masinis antplūdis.Technika neišlaiko.

Šioje vietoje man kiek neaišku, jie nesitikėjo kad ateis vasara ar kad Palangoje bus vasarą žmonių? Nors ko gero paskutinis variantas – visi lietuvaičiai seniai gąsdinosi atostogauti Turkijoje ar Ispanijoje, kur servisas geresnis ir pigiau. O SEB bankas šią vasarą ir vėl patikėjo. - Palanga bus tuščia, neverta ir pasirūpinti bankomatais Palangoje….

Laimei Balkanų moterį kaip visada išgelbėjo brangakmeniai. Ji naktį iš nevilties - kaip pati pasakojo – susapnavo didelį opalą ant žiedo ir tada ramiai užmigo. Bet kuriai moteriai susapnuotas opalas ar kitas brangakmenis visada atneša sėkmę. Net ir nesapnuotas brangakmenis moteriai ant piršto – taip pat sėkmė. .

Ir akurat – iš pat ryto gana netikėtai gavau pinigų ir persiunčiau prapuolančiai šeimynai Palangon į SEB kortelę. Tikiuosi jau bus susitvarkę per dvi paras nors vieną bankomatą Palangoje…

2 komentarai:

viz3 rašė...

Matyt, bankomatų išdėstymą planuoja žmonės, atostogaujantys Meksikoj ir netikintys, kad kažkas gali važiuot Palangon.
Aš nebuvau Meksikoj, bet netikiu kartu su jais. Nes vieną kartą buvau Palangoj ir netgi bandžiau išsimaudyt. Nubridus tiek, kad vanduo beveik pasiekė drabužį, kojos nušalo taip, kad jų nebejaučiau. Apsisukau, šiaip ne taip atšildžiau kojas, grįžau į Kauną ir nusipirkau lėktuvo bilietą į Sočį. Kainavo berods apie dvidešimt kelis rublius + šampanas + pažadas parvežti adžikos.
Ta proga pagalvojau, kad tavo pasakotojo ir įtikinėtojo talentui tinkamas iššūkis būtų aprašyt poilsiavimą Palangoj. Nes bent jau aš galiu įsivaizduot poilsį daug kur, bet tik ne ten...:)

Unknown rašė...

Taip, bankuose dirba protingi žmonės ir jie taip pat neįsivaizduoja poilsio Palangoje.