2011 m. spalio 14 d., penktadienis

Ruduo toks metas

Kambariuose jau pakankamai vėsu. Jokia gyvoji gamta neatlaiko šimtaprocentinės drėgmės bute, šaltų radiatorių ir Zuokas kitą savaitę jau įjungs šidymą, nes parašė taip delfis. Katė mandagiai kosti. Taip matyt neįkyriai praneša apie artėjančių ligų sezoną. Baigėsi šiltoji rudens dalis, kai sodo derlius suvežtas namop ir iš derliaus po visus buto kampus sklinda vitaminų kvapas ir skrenda arba šliaužia įvairaus dydžio gyvoji gamta.


Balkanų moteris šiandien iš pat ryto pasakė, kad jis vėl atgijo. Ir įjungė triukšmingą raudoną daiktą, kuris šildo sienas. Penktą ryto. Aha, prisiminiau, ruduo, pelėsis sienoje, vorai - kampuose. Kadangi kaip jau minėjau pradėjau dirbti regbio treneriu, kas savaime yra keistas ir neramus vaizdas, vorai ir pelėsis manęs nestebina.

Kiek papiešiu jūsų vaizduotei kaip dirbamas trenrio darbas.

Pagyvenęs vyriškis laksto su švilpuku po Vingio parką. Keikiasi, rėkia ir apeliuoja į šviesiausius žmonijos protus. Keliasdešimt vyrų ir vaikinų žiūri į jį su pasibaisėjimu ir nesusigaudo ko tas žmogus iš jų nori. Po to irgi šiek tiek pabėgioja.

Žmogus irgi nesupranta kaip jie nesupranta, kad neteisingai bėgioja. Po tokio pabėgiojimo visi paspaudžia vienas kitam rankas ir pavargę išsiskirsto. Jau išeidami iš tamsos mesteli:

– Gera buvo treniruotė.

Tu paklausai ir galvoji, kuris šunsnukis tai pasakė, pasivyt ir duoti į snukį ar ne? Bet neduodi, ne tas treniravimo stilius. Mūsų stilius – su žmonėmis ir regbininkais reikia švelniau, jie jautrūs.

Taip darbo dienomis, o savaitgaliais dar savo malonumui mes pralošinėjame oficialias varžybas.

Ir neramiai laukiu, kol Balkanų moteris užklius už vorų kūrinio kampe ar pelėsis įvarys jai alergiją bei ašaras. Tada ji kažką pasakys, o aš privalėsiu(jei esu vyras) pradėti bartis. Bet tvirto pagrindo savo argumentams neturiu, stadione pralaimime, voratinklių namie nevalome. Gerai, kad dar klubas moka algą(net visus du kartus ir beveik laiku), tai gal atsilaikysime iki žiemos....

5 komentarai:

Unknown rašė...

Laikykitės, broliai lietuviai, kovokit ir nepasiduokit! Čia buvo Amerikos balsas...

Unknown rašė...

Amerikos balsa vėl žada?

Taškas rašė...

Ar matė bent vieną regbį Mažoji?

Kadais mano dukra po futbolo rungtynių mamai atraportavo:
- Nugalėjo toks dėdė baltais plaukais, jis kamuolį išspyrė aukščiausiai.

Tai buvo Kęstutis Latoža.

Unknown rašė...

Mažoji matė ir kamuolys jai patiko. Ir namie volioja...

Unknown rašė...

Latoža daugiau plikas nei baltas, kiek pamenu...