2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Dešimt daiktų, būtinų patyrusiam vairuotojui

Kažkur iš pasąmonės gelmių man išnyra tokia sąvoka kaip KET(kelių eismo taisyklės). Esu matęs, varčiau prieš 30 metų. Gal net ir dabar yra. Bet – čia daugiau apeliuoju į jaunimą, kuris mokosi ir vargsta dabar – yra patyrusio vairuotojo 10 daiktų(vietoj taisyklių). Su tais 10 daiktų ir išgyvenu visur, pvz. net vairuodamas Rumunijoje ar Karaliaučiuje.




1. Vairuotojas turi turėti akis. Jomis ir žiūri ką veikia kiti eismo dalyviai(jei trumpiau idiotai ir debilai). Važiuok visada su visais ir būsi teisus. Jei visi mirksi šviesomis ir signalizuoja ko gero tai vienos krypties gatvė. Tada jau reikia panikuoti ir sugalvoti ką čia padarius. Be to akimis reikia žiūrėti kas automobilyje prieš tave sėdi. Jei vairuoja žmogus su kepure arba prisisiurbęs kaip moliuskas prie vairo – bijoti ir greit tokį aplenkti.

2. Pirštai. Svarbi kūno dalis vairavimui. Pirštais įsikabini į vairą bei viduriniu pirštu parodai visas savo nuomones apie kitų eismo dalyvių vairavimo kultūrą ir sugebėjimus.

3. Garsinis sugnalas. Skirtas jausmų pilnatvei išreikšti. Kuo labiau į Pietus, tuo dažniau. Tuose kraštuose pakeičia dažnai net posūkio signalą. Taip pat puiki auklėjimo priemonė mažamečiams vaikams. Leisdamas padaryti pi-pi savo autoritetą pakeli virš debesų.

4. Gazas. Gazuok visu smarkumu visur net 5 metrus pavažiudamas. Tuo parodai savo vyriškojo prado dominavimą prieš visus dirbtinai suneštus kultūrinius klodus.

5. Smilkinys. Patogi vieta pasukioti pirštu greta stovinčiam nesusipratusiam vairuotojui.

6. Kumštis. Vartojamas parodymui su pakratimu jei greta stovintis nesupranta daikto parodymo iš 5-o punkto.

7. Beisbolo lazda bagažinėje. Padidina vairuotojo pasitikėjimą savimi, jei yra problemų su saviverte bei savivoka.

8. Žibintai. Informacinė lenta visoms eismo kelyje situacijoms. Gali reikšti nuo vau, kokios gražios Jūsų kojos, madam, iki pasitrauk, kvaily, nematai - aš važiuoju.

9. Piniginė. Kraštutiniu atveju jos dėka pratęsiama vairuotojo teisių galiojimo trukmė.

10. Ausys. Skirtos atsiriboti nuo varginančių eismo dirgiklių garsiai paleistos muzikos klausimu. Taip pat jos gerai prilaiko mobilų įspaudus tarp pečių ir ausies, kad galima būtų kalbant telefonu kartu šauniai laviruoti po eiles.

Komentarų nėra: