2013 m. balandžio 5 d., penktadienis

Skaičiau, skaitau ir skaitysiu. Penkios knygos kurios ką tik patiko




1.Tahir Shaho Kalifų rūmai.
Šis nepakartojamas pasakotojas  nusipirko namus  Kasablankoje ir nuo tada nebegali atlipti nuo įkyrių Maroko džinų. Knyga  - .parankinis vadovėlis kaip tave durins musulmonai bet kurioje pasaulio vietoje. Bet perskaitęs jau žinosi kaip tave maustys. Bus lengviau.

2.Леонид Юзефович
Властитель пустыни
Nepakartojamas pagrindinis knygos personažas – Baltijos vokietis baronas Ungernas. Visiškai nušokęs nuo proto Rusijos pilietinio  karo metu grąžino į teisėtą sostą Mongolijos valdovą. Planavo nuo Rytų ir budistų pradėti monarchijų atgimimą visame pasaulyje. Bolševikų nuversti jam nepavyko. Bolševikai patys jį sušaudė.

3.Undinė Radzevičiūtė
Strekaza.
Kodėl niekas iki šiol man nesakė apie tokią lietuvių rašytoją. Slėpėte sau, niekšai?
Visiškai  nelietuviškas (tai komplimentas) juodasis humoras. Trumpai vyriškai rašanti moteriškė. Būna ir Lietuvoje ...

4.Юрий Нагибин
Дневник
Tikro sovietinio rašytojo dienoraštis sau. Niurgzlumas, senėjimas, besaikis gėrimas, moterys, koks  3,14zdiec Rusijai ateina ir kiti gyvenimo stebėjimai. Drebia visiems ir viskam šūdo pilna sauja. Užkabino, dar neperskaičiau , bet būtinai perskaitysiu. Ir rašymo meistrystė plika akimi matoma.

5. Лоуренс Аравийский
Семь столбов мудрости
Žavingasis britų imperializmas pačioje grakščiausioje formoje. Traiško Lourensas Osmanų imperiją arabų rankomis. Bet su kokia meile arabams tai daroma. Imperializmo klasika. Po Kiplingo aišku.

3 komentarai:

Aurius rašė...

Troy, atsiprašau. ne į temą. Klausiu kaip google blogerio. Gal žinai kodėl pas mane neleidžia dėti plugino ...paskutiniai komentarai

Unknown rašė...

nespecas, sorry

Augis rašė...

Undine sudomino. Reiks pamegint.