2010 m. kovo 26 d., penktadienis

Mirė Dmitrijus Gorčevas

Mirė netikėtai Dmitrijus Gorčevas, rusų rašytojas, kuris ėjo Dovlatovo pėdomis. Ir  rašė tokius pat gerus apsakymus ir lygiai taip pat daug gėrė.
Ir rusiškoji ironija, Dmitrijus mirė taip ir nesulaukęs Rusijos pilietybės, o juk tai vienas geriausių Rusijos XXI amžiaus apsakymininkų. Sakau jums geras kaip Dovlatovas. Net Homo sapiense neliko jo knygelių. Išpirko.

9 komentarai:

fanta rašė...

Kvailokai skamba: "ėjo pėdomis". Ypač kvailokai skamba įsivaizdavimas, kaip atrodo Dovlatovo paliktos pėdos, į kurias kažkas taiko.

Burbėjimas šis mano, žinoma, gal ir neteisingas, nes man vardas Dmitrijus Gorčevas nieko nesako. Sudominai, reiktų pasidomėt. PAtikrint dėl tų pėdų (vis tiek bet kuriuo atveju ,manau, kad parašei kvailystę...), ir šiaip.

Nors aš rusus skaitau retai, atsitiktinai, be pasirinkimo. Ai, kaip ir visus kitus. (Priklausomai nuo loterijos bibliotekoje)

fanta rašė...

Mhm. Tai čia tas, kuris pasirašinėjo Maks Frai. Supratau, ką Tamsta turėjai omeny dėl Dovlatovo pėdų. Gyvenimo būdas ir tematika. Gerai, gal ir.
Bet vis tiek man kelia pasipriešinimą tokie lyginimai, nes tik vakar vakare pabaigiau skaityti Dovlatovo knygą. Per šviežias įspūdis. :)

fanta rašė...

Va taip būna su žmonėmis, rašančiais blogą. Žmogus numiršta, blogas lieka. Nueina visokie (kaip aš dabar), pasidairo po dar neataušusį kambarį, kažkaip keista...

http://dimkin.livejournal.com/

.... Radau įrašą "apie mus".
---------------------
"К бывшим нашим прибалтийским государствам у меня есть целые две претензии.
Первая состоит в том, что в поезде Рига-Москва, в котором я однажды путешествовал от Великих Лук до Москвы, все предметы стоят не меньше одного лата: стакан чаю - один лат, кофе - два лата. А лат - это не помню сколько, но очень сильно дохуя, рублей не то пятьдесят, не то шестьдесят. В этом смысле мне гораздо больше нравятся белорусские составы.
Вторая претензия состоит в том, что в том же самом поезде, когда я хотел купить с утра бутылку пива, уборщица вагона-ресторана, который впрочем назывался культурно, по-европейски, барс, замахала на меня ссаной тряпкой, завопила "ара! ара!", то есть, если я правильно её понял, "пшёл вон" и в культурный этот барс так и не впустила.
Ну да, я может быть и был слегка непричёсан и из ширинки моей возможно торчал кусок майки, но это же ещё не повод не продавать мне пива? В том же брестском поезде вообще можно приходить за пивом хоть с поросёй в подмышке.
А больше у меня никаких претензий нету. Но попробуй-ка объясни это бывшим порабощённым народам. Ни за что не поверят, хоть лопни. Ну как же это может житель кровавой империи не мечтать о том, чтобы погрохотать на их тихих улочках своими коваными сапогами? Нет, не бывает такого.

И в общем-то их можно понять. Бывает, когда про них уже все напрочь забудут, они тогда позовут каких-нибудь пидоров, нарядят их во всё кожаное и фашистское, то есть красивое и блестящее, да и выпустят на площадь. А пидоры - они ребята весёлые, их только свистни - они и голые поскачут с вениками в жопе, лишь бы не работать. Ну и давай рожи корчить, орать зигхайли и матка-млеко-яйки.

Нормальный человек, он, конечно, посмеялся бы и забыл, но нет: из железобетонного здания в столице нашей родины немедленно вылетает многотонная чугунная нота и берёт курс на северо-запад.
И кто тут больше идиот - этого уже не разберёт никакое кащенко, не говоря уж про онищенко.

В общем, все кругом дураки, один я умный. И поэтому ту не проданную мне бутылку поганого пива не забыл и не простил.
Это мы ещё посмотрим, у кого там чего из ширинки торчит."

troy rašė...

Fanta, blogas jo buvo geras, bet apsakymai, kurie knygelėse - labai puikūs. Rekomenduoju.
Beje, jei visai taisyklingai, tai gal reikėtų rašyti Gorčiovas. Bet tai jau filologų duona.

viz3 rašė...

"А пидоры - они ребята весёлые, их только свистни - они и голые поскачут с вениками в жопе, лишь бы не работать."
Aišku, negražu išimti iš konteksto ir panašiai, bet šita frazė sužavėjo.

troy rašė...

Taip, grubiai rašė...

troy rašė...

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=30522149
Gerb. Fanta kaip visada viską pripainiojo. Gorčevas gal tik vieną apsakymą Maksui Frajui . Dauguma kitų yra S. Martinčik darbas ir ją dar norima išvaryti iš Lietuvos.
Va kur tūpa valstybė, tūpiau nei Rusija nedavusi Gorčevui pilietybės.

Arvydas rašė...

Nuostabus rasytojas / rekomenduoju /vietomis Xarmsa perspiauna...)

troy rašė...

Arvydai, apie Frajų ar apie Gorčevą -nuostabus?