2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Geologinis

Balkanų moters draugė po ilgų metų Australijoje jau  gerokai praturtėjo(tiksliau matyt jos vyras), pasakė mes tuos didmiesčius, perką porą opalų kasybos sklypų Centrinėje Australijoje ir ten apsigyvens. Kai įsikurs pakvies Balkanų moterį į svečius ir aišku kaip prielipą mane. Ne tokį sėkmingą žmogų, kad galėtų sau leisti pirkti opalų sklypus.
Ši mano ne tokia  sėkminga moteris dar gavo žiedą su opalu nuo draugės dovanų. Triumfuodama parodė man. Grožėjosi visą savaitę. O ką  aš, aš tylėjau, opalai kalba patys už save. Kelias savaites man Balkanų moteris pasakojo apie opalus ir kasyklas iš draugės žodžių.
Norėjau pereiti į kitą temą  tai pasiūliau  Balkanų moteriai kelionę žiemą į Siciliją, nes laikas jau gaudyti pigius bilietukus. O Sicilijoje  sakiau pirmiausia  tai lipsime į Etną, tai toks veikiantis iki šiol ugnikalnis. Krateriai, iš ten spjaudomas purvas, juodas vulkaninis smėlis  ir kunkuliuoja lava.
Toliau cituoju Balkanų  moterį:
- Na jau tokia geologija manęs nedomina.
Po kiek laiko suprato pasakiusi ne visai tą,  ką reikėjo pasakyti po savaitės kalbų apie kasyklas:
-  Išskyrus geologiją ant piršto.

5 komentarai:

Taškas rašė...

Visai ne temon, vienok gal arti. Ar negalėtų Troy, kaip žinąs italų kalbą išverst, kad ir pažodžiui seną ir visiem žinomą :

http://www.youtube.com/watch?v=DlOO-EkdTCM

Manau visiems bus netikėta. Ar bent jau įdomu

Taškas rašė...

P.S. L'italiano ( l asciatemi cantare ) Toto Cotugno -

Unknown rašė...

Kas ten įdomaus - leiskite man dainuoti itališkai, esu tikras italai ir tuo didžiujiuisi - nedidelė nacionalistinė mintis.

Taškas rašė...

Rusų žurnalistas padarė ištisą laidą būtent tos dainos žodžiams. Gana sąmojingiems, savikritiškiems, gal net sarkazmo kupinam "vidiniam monologui".
Net apie magnetolų vogimą iš automobilių :(

Unknown rašė...

Tokia itališkų tekstų analizė man svetima tokiame karštyje.
...o ir man magnetolas dažniauiai vagia ne italai. šiaip kitų populiarių Vilniuje tautybių atstovai.