2010 m. kovo 3 d., trečiadienis

Login 2010: lengvas korupcijos kvapelis

LOGIN 2010 kvepia neskaniai. Štai kelias minutes pagretinau LOGIN 2010 nominantų į apdovanojimus sąrašą ir LOGIN 2010 rėmėjų sarašą . Abiejuose  puikuojasi 15min. Ir kaip rėmėjas ir kaip nominantas dvejose kategorijojse. Džiugu. Bet kam taip atvirai?
Tadas Vidmantas irgi puikuojasi dviejose nominacijose. Įdomu kurioje rėmėjų įmonėje dirba Tadas Vidmantas?
Taip pat labai simptomatiškas blogo utyra.lt atsiradimas nominantų sąraše. Visiškai pagal politinį socdemų užsakymą dirbantis Utyra savo bloge nelabai ir slepia smarkios draugystės su socdemais siekiant nuversti Vilniaus merą konservatorių. Daugiau tame bloge jokių  gerumų nė su žiburiu nerasi. Tai kurių velnių jis iškeliamas kaip geriausias?
Neminėsiu jau antrus metus besitaikančio gauti tą patį titulą stambios žiniasklaidos organizacijos vadovo.
Niekaip nesuprantu kas ką laiko kvailiu? Kodėl visos mūsų varganos etiniu požiūriu  žiniasklaidos  bėdos ir negerovės, visas tas korupcijos kvapelis  taip nori greituoju būdu persikelti  ir į blogiją.
Ir kodėl taip džiugiai tam pritaria blogeriai?

28 komentarai:

fanta rašė...

"...kodėl taip džiugiai tam pritaria blogeriai?"

Nelabai susigaudau, kodėl tau tai aplamai rūpi. Jeigu, pvz., grupė aktyvių žmonių rytoj ims organizuoti Duonos Valgytojų Judėjimą ir paskelbs nominacijas "Geriausias duonos valgytojas-2010"- tai ką, gal irgi susijaudinsi, kad tavęs ten nepakvietė? Imsi aiškinti, kad nominuojamieji Duonos Valgytojai yra, tavo nuomone, nelabai vertingi?

Kas aplamai yra "blogeriai"? Tu- "blogeris" savo chebrai, Stoma- "blogeris" savo chebrai, ir t.t.

Kasmet organizuojami būna grožio konkursai, renkama "gražiausia" Pasaulio panelė, "gražiausia" Lietuvos panelė ir t.t. Ir kas? Gatvėmis vaikšto milijonai fainesnių panų, visiems tai aišku, bet normalūs sveiki žmonės nerėkia, kad šitie "mis" rinkimai neteisingi, korumpuoti ir pan. Tiksliau- aistros ten irgi verda, ir dar kaip. Bet riejasi tarpusavy kas? Konkurentės ir jų rėmėjai. Tu ką, taikai pretenduoti į "mises"?
Keisti norai.

Unknown rašė...

Matai ši organizacija taps visų blogerių Lietuvoje visuomenine organizacija, atstovaus jiems ir anksčiau ar vėliau pradės reguliavimo procesus. Tada jau bus vėlu rūpintis.
Neskaidri jos pradžia ir sąsajos su purvasklaidiška mass media mane labai nervina.

fanta rašė...

"ši organizacija taps visų blogerių Lietuvoje visuomenine organizacija, atstovaus jiems ir anksčiau ar vėliau pradės reguliavimo procesus. Tada jau bus vėlu rūpintis."

Kad "bus vėlu rūpintis"- sutinku, dar daugiau galiu pasakyti Tamstai: JAU vėlu, jeigu nori "įsisiūlyt į išrinktuosius". Jeigu tau to reikia- jau pavėlavai. Turi karštligiškai ieškoti pažinčių.

Dabar dėl "reguliavimo procesų" baimės. Žiūrint, kokio reguliavimo bijai.
Pavyzdys palyginimui: važinėji automobiliu, ar ne? Rimtai jaudiniesi dėl reguliavimo, kuris yra autoinspekcijos žinioje ir "regitros" žinioje. Bet taksistų sąjungos reikalai Tau, turbūt, nėra nei labai įdomūs, nei svarbūs. Ką jie ten išsirinks gražiausiu Vilniaus taksistu- bene labai Tau rūpi.

Nei tu skaitai tuos jų dansu-dansu, neziniukus su utyromis visokiais, nei tau jų reikia. Kol kas Lietuvoje NĖRA nė vieno tikrai svarbaus, kuo nors vertingo blogo. Tik mėgėjiški "dienoraščiai", todėl ginčytis nėra apie ką. Bendrauja tarpusavyje chebrytės, skaito vieni kitus, pagiria, susitinka "suvažiavimuose". (Kas tie suvažiavimai? "mytai", daugiau nieko. Vėl tas pats pavyzdys: įsivaizduok "Duonos Valgytojų suvažiavimą" Sporto Rūmuose. Dalyvauja kiekvienas norintis, nusipirkęs bilietą. Renkamas Geriausias Duonos Valgytojas. Nominuoja kažkokia chebra užkulisiuose. Rimtas renginys, vertėtų laužyt ietis? Tik tuo atveju, jei taikytum į prezidiumą...)

---------
Geriau papasakok mums, kokius šį sezoną Tamsta asmeniškai esi radęs lietuviškame internete Tau patikusius (vertus dėmesio, informatyvius, ar dar kokius) blogus. Jeigu tokių matei. Paskui aš pabandysiu prisimint, gal dar kas nors prisidės.
Darysime savo nominacijas , nepriklausomas. :)

O ant "profesionalų" kol kas dedame skersą. Nes tikrų profesionalų dar nesimato, jų nėra. Todėl jokios rimtos "nominacijos" kol kas neįmanomos. Taip, kaip neįmanomi lietuviški Oskarai (1,5 filmo per metus, ir tie patys apgailėtinos kokybės), kaip neįmanomi rimti "Mis Krekenava- 2010" rinkimai. Tik dėl bajerio.
-------------
Suprantu, kad tik dėl bajerio ir triukšmavai. Aš irgi atsakinėjau tik iš dyko buvimo. :)

konsultantas rašė...

Kad čia jokio "social", o tik verslo interesai seniai jau aišku ir tie tipo rinkimai-balsavimai tik dėl akių ale demokratija ir liaudies balsas.

Smirda tas Login'as su savo ambasadorium ir "bloger'iu"Račium ...

grumlinas rašė...

O kas tas Login 2010?

Buka rašė...

Aha, aš irgi norėjau paklausti, bet gėdijausi, maniau, kad visi žino... :)

aurius rašė...

O mano blogo tikslas darytis pinigus. Ir darysiuos. Jūsų konkursai man visai nerūpi.

Unknown rašė...

Kas tas Login 2010? ...kitas klausimas

Sergey Mavrody rašė...

"O mano blogo tikslas darytis pinigus. Ir darysiuos. "

MMM- ne znajet problem!

Arnas Login rašė...

Labas,

tikiuosi neįsižeisi, jei nukopijuosiu tą patį komentarą, kurį palikau į racas.lt :

Iš 12 kategorijų liko tik 9 dėl paprastos priežasties – į kai kurias kategorijas nebuvo nominuota praktiškai iš viso.

Kiti projektai, kaip pvz. Facebook fanų puslapiai buvo nominuoti tiesiog į netinkamas kategorijas, tad negalėjom jų ignoruoti.

Išskyrėme geriausios nuotaikos apdovanojimą, nes tie puslapiai buvo nominuoti į metų interneto projekto kategoriją, arba geriausio naujo blogo. Tad gautųsi taip, kad liktų tik 8 kategorijos, į kurias būtų labai daug pretendentų.

15min buvo nominutas žiniasklaidos kategorijoje daugiausia kartų, lygiai tas pats su Tadu Vidmantu, kuris yra susijęs tiek, kad nesutiko skaityti pranešimo LOGIN 2010 dėl laiko trūkumo.

Tarp pretendentų į apdovanojimus yra ir kitų LOGIN rėmėjų. Tad klausimas ar čia jie pateko dėl to, kad remia LOGIN, ar jie remia LOGIN, nes yra interneto lyderiai.

Unknown rašė...

Arnai, ačiū už atsakymus.
Bet išvada lieka ta pati - visi savi,savi apdovanos savus(žr.fanta) ir tai kelia pagrįstų abejonių veiklos skaidrumu.

Unknown rašė...

Gavau ir rešitelną otporą(Cituoju mcdxck) Valatkos stiliuje:)

http://racas.lt/login-2010-troliu-mumiu-kancios-ir-tikros-problemos/

Lorca rašė...

Tikrai, kad "rešitelnas" atvetas:)))))

Bet kokia tau reklama, Troy!!!! :))) Praktiškai tau yra šansų nuskinti Login 2011 laurus:))

Unknown rašė...

Manau organizuoti savo PROTYN2010. Pats sau pasiimsiu kokias tris nominacijas, šešias išdalinsiu draugams - dundukams.

Anonimiškas rašė...

Įdomiausia dėl 15min. Turint omeny, jog Arnoldas praktiskai iki pat sio momento dirbo ten kaip 'rinkodaros vadovas', tai realiai tas inovatyvumas turbut jo darbas. Kaip idomu bus apdovanoti pati save :)))

Unknown rašė...

O blogeris Utyra irgi matyt kažkaip stipriai susijęs su 15 min?

Anonimiškas rašė...

nesuprantu kodėl taip užsipuoli Utyrą. Jis anksčiau beje delfi dirbo, dabar žmogus išėjęs tėvystės atostogų. Gal tu konservatorius, kad jis tau taip neįtiko? :) aš manau, kad jis ne tiek socialdemokratų draugas ,kiek jam nepatinka dabartinis navicko miesto valdymas. Nes jau senai neturėjom tokio naglo mero, kuris taip viešai nori prastumt savo verslo interesus.

fanta rašė...

Tu ką, Troy, negana, kad esi dundukas-mumis-trolis (poetas nelaimingas, anot bachūro..), tai dar ir KONCERVATORIUS ??? :)

Įtariau seniai, ale vis tikėt nesinorėjo...

--------------

Bet gerai, ta proga bent sužinojau apie Famous Filmmaker Tadą Vidmantą, bo buvau kažkaip negirdėjęs. Dabar gavau progą pasidomėt.

Netgi filmuką pažiūrėjau.
Filmas "Some Of My Dreams" Europos Komisijos konkursui.

Lietuviškas Boratas.... :) Nepasakysi, kad visai neįdomiai atrodo. Kažką pasako apie... kažką.

Anonimiškas rašė...

Kaip nuobodu... Yra rašymas apie KAŽKĄ: apie moteris, apie seksą, apie gyvenimą, apie alkoholio sukeltą pojūtį, apie Marsą... Bet nieko baisiau nėr nei RAŠYMAS APIE RAŠYMĄ.

Anonimiškas rašė...

Viskas cia yra gerai, pinigai ir pazintys perka, kam priekaistauti..

Aurius rašė...

Aš nežinau, ko čia širstat bet aš norėčiau būt įvertintas tik tarp savos kategorijos blogerių. tirai nenoriu lygintis su Račo ar Gyvenimo stebėtojo bligais. o mano kategorijos blogą vertins specai pagal tam tikrus kriterijus.

Anonimiškas rašė...

audra vandens stiklinėje, arba kai kas visai neturi humoro jausmo :D

x rašė...

nea, vagie kepure dega

Sergey Mavrody rašė...

"mano kategorijos blogą vertins specai pagal tam tikrus kriterijus."

Užmuša tas Aurius :)

http://voras.org/2010/03/login-2010-apdovanojimai-wtf/

grumlinas rašė...

Tai kaip supratau, tau svarbus tas pimpaliukų pasilyginimas, tfu, nominacijos? Nepagavau minties, kam to reikia? Nuo to geriau rašysi? Lankomumas padidės? Na, kelioms dienoms taip, o paskui vėl tie patys pastovuoliai.
Tik va karmos prisigadinai su tuo pavydu tai sočiai.

Unknown rašė...

Malonu buvo sulaukti tiek komentarų.
Ne viską supratau, bet ačiū.

Anonimiškas rašė...

Arnoldas susimove su savo komentaru - neva 15 minuciu buvo nominuoti todel, kad jie daugiausiai kartu pamineti buvo. Tai tik tokia atranka apsprendzia geriausius? Jei as 100 kartu buciau parase www.delfi.lt i bet kuria kategorija, jie butu nominuoti?? Kazkoks kiekybinis vertinimas, geda visam organizavimui.

O apie paskutine svarbia detale, kad Arnoldas vos pries kelis menesius dar dirbo 15 min. - geriau is viso net nekalbeti, tokio izulumo blogeriu atzvilgiu niekas kitas nesugebejo pademonstruoti...

Ir stai ka turime - puikus pavyzdys kaip susimauti ir grazia ideja paversti smirdanciu draugu, remeju ir buvusiu darbovieciu apdovanojimu, viska skambiai pavadinant "Lietuvos interneto apdovanojimai". Deja, bet tenka kalbeti tiesiai sviesiai be uzuominu - slamstas, o ne apdovanojimai.

Anonimiškas rašė...

siap. tai ta chebra visus durnina. tai verslas. ir jie darosi/darysis pinigus is jusu perdeto susidomejimo ar slipinciu kompleksu. kai kurie to tiesiog nesupranta, nes galbut neturi izvalgos ar patirties. taip jie "labai faini", taip jie "labai prasisuke", bet tik tol kol nepazisti ju senai ir nezinai nuo ko jie pradejo ir koks ju poziuris i visa sita vyksma. ju moto: kuo daugiau spoguotu luzeriu islys, tuo musu pelnas didesnis. jie naudojasi jusu silpnybemis ir promina arba savo lovi arba stumia pseudo intelktualu papezejimus uz kuriuos mokate jus. as niekaip nesuprantu kam klausyti kokio pizono, kuris gal sitame kaime pats sau idomus ir prasisiekes, bet man tai laiko svaistymas kai turim pvz. nemokama TED'a. mano galva pasikelusius pizonus jau senai laikas ignoruoti.