2010 m. spalio 23 d., šeštadienis

Gėjų festivalinis filmukas

Vakar buvau gėjų irštvoje - Skalvijoje , festivalio Nepatogus kinas gėjų programos atidaryme. Vienas bijojau eiti, tai vyresnė dukra sutiko palydėti ir palaikyti už rankos jei bus baisu.
Tai buvo filmukas apie estų gėjų paradų tyrinėjimus  - Briuselyje ir Vilniuje. Kaip ir maniau Vilniaus parado šimtą metų vietiniams nereikėjo, bet yra pinigai - reikia atidirbti. Tas filme ir buvo parodyta. Aktyvistų instruktažas, samdomi autobusai, konferencijos, iš užsienių atvežti paraduotojai, pinigai įsisavinti. Bet kuo patiko estai. Jie pasakė taip nedarys kaip Vilniuje, tai buvo kvailas renginys, supriešinęs tik visuomenę. Jie darys geriau koncertus, bet nešoks  į akis visuomenei kaip mūsiškiai fondų įsisavintojai.
Briuselio gėjų paradas aišku buvo puikus. Ten sena išpendėjusi Europa, ten galima.
Našlaitis režisierius vienoje vietoje nutruko nuo grandinės. Teka sau ramia vaga propagandinis filmukas tik staiga rūsti muzika, žiūrovai susikaupė  - tuoj pasirodys   siaubingas  siaubas. Kadre pasirodo Vilnaius bažnyčios, tikinčiųjų minia. Nesąmoningai išsidavė gėjukas kas jiems baisiausia - Bažnyčia, tradicinės vertybės yra jų rimčiausias priešas. Karikatūriniai veikėjai kaip Murza, Šustauskas ar Gražulis tik pila vandenį ant jų propagandinio malūnėlio. Gėjams labai gerai Murzos vėliavos ataskaitoms apie fašistų siautėjimus Lietuvoje. Kova su fašizmu...

3 komentarai:

Mantas rašė...

Aš tai pagrinde dėl Gražulio ėjau žiūrėt. Gaila, kad tik vienoj vietoj trumpai parodė, bet kadras neblogas :)

Unknown rašė...

Gražulis? Mantai, kas kam patinka...

Mantas rašė...

Aha, aš po truputį tapau jo fanu. Stengiuos nepraleist progų į jį pažiūrėt ir jo paklausyt :)