2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Mažė gelbėjasi

Mažę skubiai paguldėme į ligoninę. Noro virusas. Buvo visai blogai, tai ji buvo pajungta prie lašelinės intensyvios terapijos skyriuje. Tai maždaug reanimacinė. Vargšė buvo pririšta prie lovos ir pajungta lašelinė. Tėvai pirmą parą neįleidžami.
Bet mažė kieta. Gelbėjosi pati. Išmoko garsiai šaukti "teta sisi" "teta gerti", ir net kai jau tėvai buvo šalia, garsiai ir raiškiai šaukdavo tetas. Bei  prakalbo prancūziškai. Matyt tetos šnekėjo tuteišiškai ar dar kokia mažei nežinoma kalba, tai ji sugalvjo vartoti prancūziškus bonžiur, mersi, orevuar, sil vu ple(vasaros  Belgijoje aidai), kad geriau  kontaktuoti su slaugėmis. Jos mažas protelis suveikė taip - jei žmonės kalba neaiškia kalba, tai irgi reikia vartoti tą užsienietišką kalbą kurią mokame.
Kai išsinešėme iš intensyvios terapijos mažąją  prancūzę skyriaus personalas ilgai žiūrėjo  pavymui. Tokių kietų 2,5  metų mažylių dar nematė...

11 komentarų:

liutus rašė...

Linkėjimai greičiau pasveikti Tavo mažei

Unknown rašė...

Jau lakstome.

Minis rašė...

Linkime mazei ir toliau sveikai lakstyti.

Unknown rašė...

39 pagal Celsiju jai ne kliutis lakstyti.

Taškas rašė...

Geras! Komplimentai. Ir tėčiui, ta prasme - papa :)

Unknown rašė...

Papa baisu šiaip - jei dar auga viena balkaniško charakterio moteris šeimoje...

fanta rašė...

Nu ir ko čia Tau bebijoti, džiaugtis gali. Aktyvios ir valdingos moterys yra baisu vyrui, o kiek jau čia Tau beliko būti vyru. Tuoj būsi vazonas, reikalingas priežiūros, o tokiam dalykui (vazonų prižiūrėjimui) valdingos moterys kaip tik pačios tinkamiausios. Sausins, persodinės, ravės, genės, puoselės. Nepaliks patvory senatvėje. Balkanuose diedukai gerbiami. Nebent būsi ypatingai LABAI lietuviškai bjaurus. Bet ir tada nesikankinsi. Numes nuo uolos. (Trijų Kryžių kalno)

Unknown rašė...

Fanta, paguodei. Jei ravės ir laistys(labiaus domina laistymas)tada gal ir nieko...

fanta rašė...

Mano tekste nebuvo žodžio "laistymas". Buvo apie sausinimą. (Sauskelnes, jei nesupratai).

Unknown rašė...

Viską suprantu. Taip kaip reikia. Man.

grumlinas rašė...

na, sveikit ir nebesirkit