2013 m. gegužės 7 d., antradienis

Prie rusa buvo geriau




Labai gražią diskusiją apturėjau su buvusiu plataus profilio mechanizatoriumi (ir ant traktariaus, ir ant buldozieriaus). Dabar pensinykas. Bus aiškiau kas ir kaip provincijoje balsuoja.
Kaime šokdavo tada. Valsą, fokstrotą, padespaną, aleksandrovską. Kas tas per šokis aleksandrovskas nesugebėjo paaiškinti, bet kažkoks šokis poromis. Dabar jaunimo nėbėr kaime. Šokių nėr. Žemės nedirba. Visi išvažiavo.
Tai sakau gerai, laisvė, kur norim, ten važiuojam. Dirbam kur kam geriau.
Ir prie rusa visur veždava. Prie rusa  kalkozas veždavo į ekskursijas: pats buvo Klaipėdoje, Liepojoje, Rygoje ir Vilniuje. Taigi pasaulio matįs. Jūroj maudėsi, tik labai šalta ta jūra.
Prie rusa nusipirkau žigulius. Prie Landsbergio negalėč. Butus žmonės gaudavo prie rusa. Dabar kakius baisius pinigus raikia makėti už butų, kad ir Utenoj.
Jooo, traktaristo ant buldozieriaus niekadu su kastuvu nevarė dirbti prie ruso. Kai atėjo Landsbergis, tai jam, plataus profilia mechanizatariui, davė šiupelį ir liepė kasti. Kitokia darba nėr. Spjovė ir išėjo ant pensijos.
Apie atominę. Neraik mums, elektras iš rusa pigiau gausma. Dykavuju čia patiem statyt. Skolas anūkams. Sakau patys japonai iš savų pastatys. Tokia dalyka nebūna. Rusas gali iš sava statyt, pilnų Utenų gamyklų rusas pristatė, japonas dar negirdėjam.
Jei japonas pastatys iš savų bus brungi elektra. Tik rusas pigiai stato.
Suskystintos dujos. Laivą suskystintų dujų terminalui, kad dujas atpigtų jau pastatė? Gerai, bet jei rusas duod pigiau, pirkt iš rusa. Tai sakau rusas ir atpigins jei per  laivą dujas atsipumpuosim. Tik tada.
Skalūninės dujos Lietuvoje? Kų mes žinam, gal ir gerai. Bet iš ruskia dujas visadų bus pigiau.
O benzinas koks pigus prie rusa buvo? Atameni?
Turėsime savo atominę, laivą dujoms Klaipėdoje, skalūnines dujas, tai po milijardą litų kasmet susitaupysime ir paliksime Lietuvoje, neatiduotume tiek pinigų rusui, sakau. Visiems užtektų. Gal ir pensijoms  jums didesnėms liks.
Ta nebus. Da niekada iš laisvų valdiškų pinigų didesnių pensijų negavom. Ponai išvags. Vilniaus.
Lenkai. Vis girdim  ten labai paskėli pas jus Vilniuje jau lenkai. Da bus kadų rubežius tarp Vilniaus ir Utenas? Tai nebegalėsta atvažiuot in mumi.
O Uspaskichas ir Venckienė. Reikia sodinti?
 Raikia, tiek abu prisišnekėja...
O Brazauskienei reikia 22 aukštų viešbutį padovanot?
Tyla.... Galgi bufetavai ir neraik.Nes visoms bufetavoms neužteks. Brazauckui tai jooo, raikėjo.
****
Teisa kai dviese jau baigėme antrą degtinės bonką – tonas sušvelnėja ir rusa taip nebereikėja....šydyjam truputį tavį, sakė, tokį Vilniaus poną...pilnas kišenes ten pinigų Vilniuje...tai pašydyti raikia...

4 komentarai:

gr rašė...

tai kad ne "elektra", o "aliaktra"

Unknown rašė...

Vilniuje aš mokslus baigęs, tai klaidų gali būti...

grumlinas rašė...

Nu fain :)
Ale vistiek prie rusa geriau buva, kad ir pašydyjam tavi

Unknown rašė...

jei plataus profilia mechanizatorius...taip.